Οικονομικές ενισχύσεις ύψους 33.874.139,34 € δημόσιας δαπάνης, στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Με επίσημο Δελτίο Τύπου που παραθέτουμε παρακάτω και λάβαμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ), ενημερωνόμαστε για τις γενναίες οικονομικές ενισχύσεις μονάδων στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, ύψους 33.874.139,34 € δημόσιας δαπάνης. Πολλές από τις ενισχύσεις αφορούν και επιχειρήσεις στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου.
Ο προωθούμενος λαθεμένος σχεδιασμός της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) των Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, θα φέρει μιζέρια και καταστροφή. Θα πρέπει άμεσα να αποσυρθεί και να γίνει μία Π.Ο.Α.Υ στην ανοικτή θάλασσα έξω από τις Εχινάδες και Νότια, με συγκέντρωση όλων των μονάδων και απρόσκοπτη ανάπτυξη τους εκεί στο δικό τους ξεχωριστό ζωτικό χώρο. Αυτό άλλωστε προέβλεπαν όλες οι αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας παλαιότερα.
Οι ιχθυοκαλλιέργειες πρέπει να τοποθετούνται πιο ανοικτά στη θάλασσα, όπως γίνεται παντού σε όλο τον κόσμο και όχι να καταλαμβάνουν, ακτές, παραλίες και κάθε κόλπο. Πρέπει να αναλάβουν αυτό το επιπλέον κόστος για χάρη του περιβάλλοντος, της ισόρροπης, πολύπλευρης και βιώσιμης ανάπτυξης και εκεί να αναπτυχθούν παράγωντας ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, να κερδίσουν χρήματα, να προσλάβουν και άλλους εργαζόμενους συμπατριώτες μας με καλές αμοιβές, με καλές συνθήκες εργασίας και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Το συγκεκριμένο παράκτιο μέτωπο της Αιτ/νίας από Αστακό έως Μύτικα και ο Κάλαμος, ποτέ δεν περιλαμβάνονταν στον σχεδιασμό για δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ).

-----------------------------------

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2022

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Γραφείο Τύπου
Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Τ.Κ 101 76, Αθήνα
τηλ: (+30) 210 2124000
e-mail: pressoffice@hq.minagric.gr

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 3.2.2. & 4.2.4 ΥΨΟΥΣ 103,5 εκ. ευρώ.

Κατόπιν συνεργασίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιου Γεωργαντά και του αρμόδιου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμου Κεδίκογλου, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών, κ. Δημήτριος Παπαγιαννίδης, ενέκρινε τα αποτελέσματα της συγκριτικής αξιολόγησης των Αιτήσεων Χρηματοδότησης, που έχουν υποβληθεί για τα Μέτρα: 3.2.2 & 4.2.4 «Παραγωγικές επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, όπως αυτά προκύπτουν βάσει των κριτηρίων επιλογής Πράξεων που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΠΑΛΘ 2014-2020.
Οι εγκεκριμένες αιτήσεις ανέρχονται σε εβδομήντα τέσσερις (74), με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 69.731.726,63 € και Δημόσια Δαπάνη 33.874.139,34 €, ενώ οι απορριφθείσες αιτήσεις λόγω αρνητικής αξιολόγησης, είναι πέντε (5) συνολικού αιτούμενου προϋπολογισμού 7.622.626,15 €. Δεν υπάρχουν επενδύσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω έλλειψης προϋπολογισμού.
Συνημμένα ο πίνακας Ι με τις εγκεκριμένες αιτήσεις εδώ.

3 σχόλια:

  1. Προ χωρατε. Ας αρχίσουμε το χορό των αντιδράσεων κατά των υπευθύνων που μας οδηγούν στην καταστροφή. Τι λες. ΠΑΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάντε όσες επενδύσεις θέλετε, πάρτε και τος επιδοτήσεις.
    Μόνο μην καταστραφούν παραλίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άμα πρόκειται να καταστραφούν παραλίες και εξωτικές ακρογιαλιές για να γίνουν ιχθυοτροφεία
    Αυτό δέν λέγεται σωστή ανάπτυξη, αλλά λεγεται υπανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.