Τα προβλήματα λύνονται με όραμα, με σχεδιασμό, με ιεράρχιση, με στόχευση και κυρίως με μελέτες και επιστημονική γνώση των ειδικών και όχι με αυτοσχεδιασμούς και κομπογιαννιτισμό.


Μία από τις υποχρεώσεις του Δήμου Ξηρομέρου κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία, ήταν η εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, κάτι που φυσικά δεν ικανοποιήθηκε ποτέ, παρά τον πακτωλό χρημάτων που ξοδεύτηκε. Το σχέδιο αυτό εκπονήθηκε και πλέον η νέα δημοτική αρχή έχει ένα μπούσουλα πως να κινηθεί, όχι αυτοσχεδιάζοντας, αλλά με χρήση επιστημονικής γνώσης που προέκυψε από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και προτείνουν συγκεκριμένα βήματα.
Μάλιστα το συγκεκριμένο σχέδιο, προτείνει την ανάπτυξη δικτύου 30 δημόσιων βρυσών σε αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές, βάση του συγκεκριμένου νόμου 4736/2020, κάτι που φυσικά επιβάλλεται να υλοποιηθεί, από την εκάστοτε δημοτική αρχή που θα έχει στα χέρια της ένα τέτοιο ολοκληρωμένο σχέδιο, προϊόν επιστημονικής γνώσης.


Οι προτεραιότητες της προηγούμενης δημοτικής αρχής ήταν άλλες και η λογική των απ' ευθείας αναθέσεων περίεργη. Θέματα που αφορούσαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων δεν τα άγγιζε κανείς και γινόταν απ' ευθείας αναθέσεις σε αντικείμενα που ψάχναμε να βρούμε πότε έγιναν και ποιο το αποτέλεσμα. Φωτογραφική τεκμηρίωση των απ' ευθείας αναθέσεων και του παραγόμενου έργου, φυσικά δεν είδαμε πουθενά ΟΛΟΙ μας.
Ο Δήμος Ξηρομέρου ήταν και είναι ένας Δήμος με πολλά προβλήματα και αυτό δεν το αρνείται κανένας.  Δυστυχώς η «φιλοσοφία» της διοίκησης «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ», ήταν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και έχει ο Θεός. Κανένα όραμα, καμία στρατηγική, καμία στόχευση, ελάχιστη δουλειά, ελάχιστη παραγωγικότητα, απουσία εκπόνησης μελετών για να δρομολογηθούν λύσεις σε φλέγοντα θέματα, διαχείριση της μιζέριας, μη είσπραξη ανταποδοτικών τελών, τεράστια αύξηση ΡΕΚΟΡ σε ΟΛΑ τα δημοτικά τέλη (πολλοί δεν το αναφέρουν σκόπιμα) και καπέλο πάρε και δάνειο 1 εκατ. ευρώ πάλι για τα ανταποδοτικά, προφορικές απ' ευθείας αναθέσεις, αναθέσεις αόρατες με αμφίβολο και μη ορατό αποτέλεσμα, σύρσιμο του Δήμου στα Δικαστήρια, χρέη... χρέη... χρέη νέα, σε όποιον μιλά ελληνικά, Δήμος δακτυλοδεικτούμενος και αφερέγγυος προς όλους...
Πλέον το Ξηρόμερο έχει αιρετούς και Δήμαρχο με ιδέες, θέληση, δεκτικούς σε προτάσεις και ανοιχτόμυαλους. Άλλοι μάλλον είναι οι κομπλεξικοί και τα αγύριστα κεφάλια, κολλημένοι στο παρελθόν, στην στείρα και αντιπαραγωγική άρνηση στο οτιδήποτε. Το «μαγαζί» Δήμος Ξηρομέρου μαζεύτηκε και κανείς δεν έχει αμφιβολία περί αυτού.
Προβλήματα σίγουρα υπάρχουν, αλλά πλέον υπάρχει και η βούληση να λυθούν, αλλά κυρίως ανοίγουν τα θέματα και εκκινούνε οι διαδικασίες επίλυσης των προβλημάτων, που πριν κανένας δεν ακουμπούσε.
Σήμερα στο Δήμο Ξηρομέρου έχουμε αντιπαράθεση δύο διαφορετικών κόσμων, δύο διαφορετικών νοοτροπιών. Η νοοτροπία του Δήμος για όλους ανεξαιρέτως τους δημότες, συγκρούεται με την ιδιοτελή και ερχόμενη από το παρελθόν νοοτροπία, Δήμος για τους λίγους, τους εκλεκτούς και συνήθεις υπόπτους.
  • Το πραγματικό ποτέ δεν είναι το ίδιο με το εικονικό...
  • Το ορατό δεν είναι ποτέ το ίδιο με το αόρατο...
  • Η δουλειά ποτέ δεν είναι το ίδιο με τη τεμπελιά...
  • Η ικανότητα ποτέ δεν είναι το ίδιο με την ανικανότητα...
  • Η οικονομία ποτέ δεν είναι το ίδιο με την σπατάλη...
  • Οι νόμιμα προσληφθέντες εργαζόμενοι με ασφάλιση δεν είναι ποτέ το ίδιο με τους αόρατους ανασφάλιστους εργαζόμενους που εργάζονται με μαύρα...
  • Το γεμάτο ταμείο ποτέ δεν είναι το ίδιο με το άδειο ταμείο...
  • Η συνεπής πληρωμή των υποχρεώσεων ποτέ δεν είναι το ίδιο με τα φέσια και τα χρέη...
  • Τα σταθερά χωρίς αύξηση δημοτικά τέλη αυτή τη στιγμή (και με μη εφαρμογή του τέλους Νεκροταφείου) δεν είναι ποτέ το ίδιο με την τεράστια αύξηση ΟΛΩΝ των δημοτικών τελών που έγινε την περίοδο 2014-2019, πάγια και κλίμακες... το οποίο δεν το ξεχάσαμε και ας κάνουν κάποιοι τους Κινέζους για τα κατορθώματα τους, αποκρύβοντας τις τεράστιες αυξήσεις σκόπιμα και συστηματικά.
  • Ο μη δανεισμός δεν είναι ποτέ το ίδιο με το δάνειο 1 εκατ. ευρώ για ΧΡΕΗ και όχι π.χ. για μία επένδυση.
  • Ο ευγενής και προσιτός Δήμαρχος, που μιλάει με όλους, είτε τον ψήφισαν είτε δεν τον ψήφισαν, ποτέ δεν είναι το ίδιο με τον αυταρχικό και αλαζονικό Δήμαρχο που τα ξέρει όλα και αν έχεις μάλιστα την ατυχία να είσαι πολιτικός του αντίπαλος, θα σε καθυβρίσει με τις χειρότερες εκφράσεις...
  • Αυτοί που βοηθάνε ανιδιοτελώς και με πραγματικό πνεύμα εθελοντισμού δεν είναι ποτέ τo ίδιο με αυτούς που πιάσανε στασίδι για να βιοπορίζονται από τον Δήμο, επειδή είναι ψηφοφόροι και αυλή του X Δημάρχου...
  • Οι πρόσληψη ειδικών συνεργατών μηχανικών, για να παράξουν μελέτες και έργο, δεν είναι ποτέ το ίδιο με την πρόσληψη ειδικών συνεργατών ψηφοφόρων μας.
  • Οι σαφώς λιγότερες, αλλά το κυριότερο πραγματικές απ' ευθείας αναθέσεις που λύνουν ιεραρχημένα προβλήματα που ποτέ δεν είναι ίδιες με τις εικονικές...
  • Ο φερέγγυος Δήμος δεν είναι ποτέ ίδιος με αυτόν που τον είχαν καταντήσει μόνιμα κατηγορούμενο από εργολάβους στα Δικαστήρια για χρέη σε προφορικές αναθέσεις παρακαλώ, χωρίς χαρτιά, χωρίς εγγραφή των ανάλογων πιστώσεων στον Προϋπολογισμό. Προφορικές εντολές σε φίλους εργολάβους. Δήμος να χρωστά σε όποιον μιλά Ελληνικά.
  • Η πληρωμένη ΔΕΗ δεν είναι ποτέ το ίδιο με την απλήρωτη και το κόψιμο του ρεύματος στο Δημαρχείο για φέσια...
  • Η απροβλημάτιστη και βελτιωμένη κατά πολύ εικόνα στην ύδρευση δεν είναι ποτέ το ίδιο με τις συνεχείς διακοπές στο νερό...
  • Η βαρύτητα στην εκπόνηση μελετών, που δίνουν μία προοπτική και μία συνέχεια για την επόμενη δημοτική αρχή δεν είναι ποτέ το ίδιο με την ανυπαρξία μελετών...
  • Ο Δήμος μαζεμένος και με καλά τα οικονομικά του σήμερα δεν είναι το ίδιο με τον κατεστραμμένο Δήμο που παρέδωσαν και έχουν την αμετροέπεια να έρχονται τώρα να κουνάνε το δάχτυλο, σε αυτόν που μάζεψε τα ασυμμάζευτα, αυτοί που παρέδωσαν χάος.
  • Το όραμα, το μεράκι και η γνήσια θέληση να αλλάξει και να αναπτυχθεί ο Δήμος, ακόμα και μέσα από λάθη και παραλείψεις, δεν είναι ποτέ το ίδιο με αυτούς που κάνανε την ενασχόληση με τα κοινά επάγγελμα...

4 σχόλια:

  1. Το ρεκόρ αύξησης των δημοτικών τελών το 2017
    https://mytikaspress.blogspot.com/2017/01/34188242.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ρεκόρ αύξησης των δημοτικών τελών το 2017
    https://mytikaspress.blogspot.com/2018/03/2017_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ρεκόρ αύξησης των δημοτικών τελών και το 2016
    https://mytikaspress.blogspot.com/2016/07/350-300-2016.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα προβλήματα λύνονται όταν δεν πάμε Καβάλα στο καλάμι και όταν γράφουμε τα κόμματα εξουσίας οριζοντίως και καθέτως. Επίσης δεν τρέχουμε να φωτογραφηθουμε με τον κάθε υπουργακο. Αυτά προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.