Ανατέθηκε η μελέτη για τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της παραλίας μήκους 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Αρχοντοχωρίου με έκπτωση 50,10 %. Μοναδική και πρώτη φορά που δημοτική αρχή κάνει σχεδιασμένη και σοβαρή κίνηση για αξιοποίηση της συγκεκριμένης παραλίας. Δυστυχώς 13 δημοτικοί σύμβουλοι τον Μάιο του 2021 είπαν ΟΧΙ.


Τον Μάιο του 2021 σας ενημερώσαμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου, με σχετική αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του, έκανε μία κατανομή μελετών από Φιλόδημος ΙΙ που έχει ενταχθεί ο Δήμος Ξηρομέρου και μία από τις μελέτες που περιλαμβάνονταν, ήταν αυτή που αφορούσε την τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της παραλίας μήκους 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Αρχοντοχωρίου, με τίτλο: «Σύνταξη τοπογραφικής – κτηματογραφικής μελέτης για την διάνοιξη παραλιακής οδού κατά μήκος της παραλιακής ζώνης ανατολικά του οικισμού Μύτικα - Φιλόδημος ΙΙ».
Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και την εντοπίσαμε, η ανάθεση της συγκεκριμένης μελέτης αρχικού προυπολογισμού 25.463,69 €, που ανατέθηκε μετά από ανοικτή πρόσκληση, για όποιον θέλει και έχει τις απαραίτητες νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής, με ποσό 12.704,89 €, δηλαδή με έκπτωση 50,10 %.
Πρόκειται για μία πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, μιας και η συγκεκριμένη μελέτη είναι το μοναδικό σοβαρό μέχρι τώρα και πρώτο βήμα, που έχει κάνει ποτέ δημοτική αρχή, για την αξιοποίηση αυτής της μοναδικού φυσικού κάλλους παραλίας. Μιλάμε για ένα πραγματικό θησαυρό για όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, για μία παραλία με μεγάλη επισκεψιμότητα και γνωστή σε όλο τον νομό Αιτ/νίας.
Η τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της συγκεκριμένης παραλίας 3,5 χιλιομέτρων, αφορά όχι μόνο την Δ.Ε. Αλυζίας αλλά όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, στον οποίο μπορεί να προσδώσει δυναμική τουριστικής ανάπτυξης αν σε αυτή την πανέμορφη παραλία, σε αυτό το δώρο Θεού που διαθέτουμε, κάνουμε εκείνες της κινήσεις στο μέλλον ώστε να αξιοποιηθεί, γιατί η αλήθεια είναι ότι σήμερα δεν έχουμε ωραίες εικόνες εκεί.
Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να βρεθεί χρηματοδότηση και να γίνει εκεί μία ανάπλαση όπως αξίζει και την ονειρευόμαστε, είναι η ύπαρξη μελετών και αυτό το γνωρίζουν πιστεύουμε όλοι.
Και ενώ θα περίμενε κανένας το αυτονόητο να ενώνει, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι τον Μάιο του 2021, με θλίψη μας είδαμε απροσδόκητα πολλούς δημοτικούς συμβούλους από την αντιπολίτευση και πολύ περισσότερο και από την Δ.Ε. Αλυζίας, ενώ ψήφισαν την κατανομή των μελετών που αφορούσαν δύο πολύ σημαντικούς δρόμους στην ενδοχώρα του Δήμου μας, (Μάνινα - Χρυσοβίτσα - Βαλόστρατο) που πολύ σωστά έπρεπε να μελετηθούν (ήδη τον Αύγουστο του 2022, με αυτές τις 2 μελέτες, εντάχθηκαν αυτά τα δύο πολύ σημαντικά οδικά έργα, με χρηματοδότηση 1,5 εκατομμύριο ευρώ), αντίθετα για την μελέτη της αξιοποίησης της παραλίας Μύτικα - Αρχοντοχωρίου δεν ψήφισαν θετικά και έδωσαν αρνητική ψήφο, τονίζουμε για μία υπόθεση που αφορά την αναπτυξιακή προοπτική όλου του Δήμου Ξηρομέρου.
Πραγματικά αυτό αποτελεί για εμάς κάτι το ανεξήγητο και ακατανόητο, για μία περιοχή που στο μέλλον θα αναπτυχθεί οικιστικά, όπου εκεί κατασκευάζονται μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα καταλύματα, παραθεριστικές κατοικίες υπάρχουν και θα γίνουν και άλλες επιχειρήσεις εστίασης και όλοι περιμένουν πολλά χρόνια να έρθει μία δημοτική αρχή επιτέλους να ασχοληθεί με αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουμε στο Δήμο μας. Εξαιρείται από την αντιπολίτευση ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θωμάς Καρφής, που κατάλαβε την σημασία που έχει αυτή η μελέτη και ψήφισε θετικά.
Για την Λαΐκή Συσπείρωση θέλουμε να πούμε ότι καταψήφισε εξ αρχής ολόκληρη την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, με πολιτικές θέσεις και σκεπτικό και εντάσσοντας την στάση της σε μία πιο γενική πολιτική θεώρηση, όσον αφορά τις κατευθύνσεις των Προϋπολογισμών και των αναμορφώσεων.

Για την ιστορία τον Μάιο του 2021 είχαμε 14 ΝΑΙ και 13 ΟΧΙ (οριακά πέρασε) για την μελέτη της παραλίας 3,5 χιλιομέτρων Μύτικας - Αρχοντοχώρι. Συγκεκριμένα:
1. ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ
2. ΓΚΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ
4. ΛΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΙ
5. ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ
6. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΑΙ
6. ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΙ
7. ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΑΙ
8. ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ
9. ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΑΙ
10. ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΙ
11. ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ - ΠΕΤΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΑΙ
12. ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ
13. ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΟΧΙ
14. ΓΑΖΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΧΙ
15. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΧΙ
16. ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ ΟΧΙ
17. ΚΑΡΦΗΣ ΘΩΜΑΣ ΝΑΙ
18. ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΧΙ
19. ΡΕΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ ΟΧΙ
20. ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΧΙ
21. ΖΟΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΧΙ
22. ΖΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΧΙ
23. ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΧΙ
24. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΟΧΙ
25. ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΧΙ
26. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΧΙ
27. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΝΑΙ

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

21 σχόλια:

  1. ΟΧΙ δέν πετύχατε. Αποτύχατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάης ήταν και το Μάη του 19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άμα Φίλε ήταν να πάρει ο δήμος και κανένα άλλο νέο δανειάκι
    τότε θα εβλεπες όλο ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δημοτικοι συμβουλοι περιορισμενης ευθυνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κατασκευή του ποδηλοτόδρομου θα αναβαθμίσει περαιτέρω την παραλιακή μας περιοχή
    και θα εχει και καλύτερη νομίζω προοπτική και για τους επαγγελματίες συμπολιτες μας που έχουν πρόσωπο ιδιοκτησιες στην παραλία.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλά πολλά μπράβο.
    Προχωράτε και αναπλάστε αυτή τη παραλία και η περιοχή θα εκτοξευτεί τουριστικά. Θα ωφεληθούν και οι επιχειρηματίες της παραλίας και όλες οι ιδιοκτησίες εκεί. Έτσι μόνο θα σταματήσει αυτό το τσαντιροάναρχο που επικρατεί στην περιοχή που βολεύει κάποιους να επικρατεί μιζέρια και υποανάπτυξη για να πουλάνε μικρές εκδουλεύσεις και τα παίρνουν ψηφαλάκια. Τα ΟΧΙ λένε πολλά για αυτούς που ξέρουν και βλέπουν πιοι είπαν όχι. Αυτοί επενδύουν στη μιζέρια για να παίρνουν θεσούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή για την προσπάθεια υλοποίησης αυτού του έργου είναι πολύ σημαντικό γιατί ωφελεί όλο το δήμο και όλα τα χωριά γιατί παντού η ανάπτυξη ξεκινά από την παραλία και προχωρα στην ενδοχώρα. Καλώς βγάλατε δημόσια τη ψηφοφορία γιατί οι εκλογές έρχονται και οι σκεπτόμενοι πολίτες θα αποφασίσουν ποιός θέλει το καλό του τόπου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια στην δημοτική αρχή!!! Είχαμε 20 χρόνια να δούμε έργα στα χωριά μας!!! Αίσχος στην αντιπολίτευση μεγάλο αίσχος και ντροπή τούς, θελουν να μείνει ο τόπος μας στάσιμος, δεν πρέπει να ξανά εμφανιστούν πουθενά σε κανένα πολιτικό ζήτημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟΛΙΔΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ.
    ΡΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ??? Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. προχωρατε και το αμαρτωλο παρελθον πισω μη κοιτατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητηρια. Το εργο να γινει.Με δικαιοσυνη και...νομιμοτητα σε ολα.Θοδ Γκουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σωστή και πλήρη λύση είναι, η λύση που είναι σωστή λύση για όλους.
      δηλαδή και για τους δημότες/ιδιοκτήτες και για τον δήμο.

      Διαγραφή
  12. ΝΑΙ ΟΧΙ Κρατάω μικρό καλάθι, πολύ μικρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από τα πιο σημαντικά έργα της περιοχής η ανάδειξη αυτής της παραλίας. Μακάρι να γίνει , θα είναι για το καλό όλων στο τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δέν νομιζω να υπάρχουν πολλά μέρη
    που να έχουν ασφαλή ποδηλατόδρομο 3, 5 χιλιομέτρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειναι συγκριτικό πλεονέκτημα για όλους, και για τους επαγγελματίες της παραλίσς
    και με τουριστικά ενοικιαζόμενα δωμάτια
    Ποδηλατόδρομος 3, 5 χιλιομετρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι η αρχή και η αρχή είναι πάντα το μεγαλύτερο βήμα. Χίλια μπράβο στη δημοτική αρχή που έκανε αυτό που δεν έκανε κανένας μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάθε νέος δρομος που γίνεται, είναι πρόδρομος ανάπτυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συμφωνώ με τον παραπάνω μικρό καλάθι θα το δω και δεν θα το πιστεύω. Αν γίνει το έργο αυτό θα πάρω ποδήλατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δρόμοι υπάρχουν για ποδηλασία
      το θέμα είναι να είναι και ασφαλείς οι δρόμοι για τους ποδηλάτες
      Και ο δρόμος όταν γίνει να είναι αποκλειστικά Ποδηλατόδρομος.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.