Υπογραφή σύμβασης για το έργο: «Ολοκληρωμένη ψηφιακή ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου του Δήμου Ξηρομέρου».


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Υπογραφή σύμβασης για το έργο:
«Ολοκληρωμένη ψηφιακή ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου του Δήμου Ξηρομέρου»
Κατά τη διαμόρφωση της πρόσκλησης υπήρξε στενή συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».
Βήμα μπροστά…
Συνεχίζουμε!!!
Δημιουργία πολιτιστικής διαδρομής με θέμα την Επανάσταση του 1821 με τίτλο: «Οι Δρόμοι της Επανάστασης» και ψηφιακή ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου του Δήμου Ξηρομέρου.
Αυτή είναι η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Ξηρομέρου, στον άξονα που αφορά στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και συγκεκριμένα στην πρόσκληση «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021».
Η πράξη αφορά στη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης, με καθαρά πολιτιστικό και τουριστικό περιεχόμενο, η οποία θα είναι προσβάσιμη από όλες τις φορητές συσκευές και υπολογιστές.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάδειξη και προβολή των ιστορικών τόπων και στοιχείων που συνδέουν την περιοχή με την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ειδικότερα, αναδεικνύονται 13 σημεία εντός των ορίων του Δήμου Ξηρομέρου, στα οποία διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης, όπως ιστορικά μοναστήρια, πεδία μαχών και καταφύγια αγωνιστών δημιουργώντας ένα πλέγμα ιστορικών αναφορών και σημείων εικονικής αλλά και φυσικής περιήγησης. Η υλοποίηση της πράξης θα συμβάλει στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας των προβαλλόμενων περιοχών και στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Σκοπός είναι η ανάδειξη του ιστορικού έπους, μέσω έργων και δράσεων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Στο πλαίσιο των δράσεων προγραμματίζονται έργα επιστημονικής τεκμηρίωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς για την παραγωγή ψηφιακών εικονικών εκθέσεων που θα απαρτίζονται από πολιτιστικά αντικείμενα, που θα ανήκουν σε διαφορετικά μουσεία ή χώρους και θα διατίθενται είτε μέσω του διαδικτύου, είτε με τη μορφή ηλεκτρονικών εκδόσεων. Επίσης, προβλέπεται η αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους χώρους που συνδέονται με την ελληνική επανάσταση και αξιοποίηση του Διαδικτύου και της τεχνολογίας, για την προσέλκυση τουριστικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα μέσω πολυγλωσσικών εφαρμογών, με εικονικές πολιτιστικές διαδρομές στο διαδίκτυο.
Παράλληλα, προωθείται η ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, συμβάλλοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας των προορισμών που συνδέονται με την Ελληνική Επανάσταση.
Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους και τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου Ξηρομέρου, τους ενεργούς δημότες κ. Νίκο Μήτση και κ. Βασίλη Ζαγκότα για την πολύτιμη βοήθεια τους.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κο Πολύζο Βασίλειο, για τον συντονισμό των ενεργειών.

2 σχόλια:

  1. Προχωράτε προχωράτε και μπροστά να προχωράτε
    Και με έργα καινοτομικά να πηγαίνετε μπροστά
    Προχωράτε προχωράτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφώς προχωράτε προχωράτε αλλά προσοχή στην ΠΟΑΥ να μην βαράτε,,,,,το μην βαράτε μας αφορά όλους. Αν θέλουμε να πάμε μπροστά, να αντιδρασουμε δυναμικά,,,, μαζικά κι όχι κομματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.