Εκδημία Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού, μακαριστού αρχιμανδρίτου Ιεροθέου Κοκόση.


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου,
τη 29η Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Εκδημία Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού.

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον θλίψεως αναγγέλλει την κοίμηση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού μακαριστού αρχιμανδρίτου Ιεροθέου Κοκόση.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11:00’ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραβόλας και η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο της Παραβόλας.
Ο μακαριστός αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Κοκόσης γεννήθηκε στην Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας το έτος 1967.
Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του εισήλθε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αστακού, όπου εκάρη μοναχός την 5η Δεκεμβρίου 1992, από τον μακαριστό Καθηγούμενο αρχιμ. Θεόδωρο Ευαγγελάτο, λαβών το όνομα Ιερόθεος προς τιμήν του αρχιμ. Ιεροθέου Τριφύλλη, πνευματικού αναμορφωτού του Αστακού.
Την 6η Δεκεμβρίου 1992 χειροτονήθηκε διάκονος και την 26η Φεβρουαρίου 1993 πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κύριο Θεόκλητο.
Διηκόνησε με θυσιαστικό φρόνημα τις ενορίες Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης, Αγίου Συμεών Στυλίτου Μαγούλας, Αγίας Παρασκευής Αφράτου, Αγίου Γεωργίου Χουνίστης, Αγίου Νικολάου Ποταμούλας παραμένοντας ταυτόχρονα στην Ιερά Μονή της μετανοίας του για την ανακαίνιση και την ανάδειξη της οποίας συνέβαλλε τα μέγιστα.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.