Με ψηφοφορία η επιλογή του υποψήφιου Δημάρχου του νέου συνδυασμού!


Γράφει - σχολιάζει ο Θωμάς Μπαρμπαρούσης.

Ότι βρίσκεται στα σκαριά νέος συνδυασμός, που θα διεκδικήσει τη Δημαρχία στις εκλογές του 2023, σας έχω πληροφορήσει εγκαίρως και μάλιστα, στο σχετικό δημοσίευμα, ανέφερα και κάποια ονόματα, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, ή σκέπτονται να διεκδικήσουν την ηγεσία του. Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει και κυρίως μεγάλωσε ο αριθμός των διεκδικητών του Δημαρχιακού θώκου.
Αν και έχω πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους θα αποφύγω να μπω στην ονοματολογία για πολλούς και διάφορους λόγους και κυρίως γιατί δεν επιθυμώ να με διαψεύδουν κάποιοι, οι οποίοι με διαβεβαιώνουν για το ενδιαφέρον τους, αλλά στην πορεία, βλέποντας ότι δεν τους βγαίνει το εγχείρημα, θα επιχειρήσουν να ρίξουν το ‘’ανάθεμα’’ σε με μένα…. Γνωστή πρακτική. ‘Άλλωστε, για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι….
Όσοι, λοιπόν, έχουν κατά νουν να είναι διεκδικητές της ηγεσίας του συνδυασμού, ας βγουν οι ίδιοι να το πουν. Δεν μπορώ, όμως, να μην αναφέρω ότι στους διεκδικητές θα είναι ένα πρόσωπο, που πολύ συζητείται τον τελευταίο καιρό και δεν είναι άλλος από τον επιχειρηματία Απόστολο Ν. Πανταζή.
Οφείλω, ωστόσο, να επισημάνω, με βάση ασφαλείς πληροφορίες μου, ότι για τον Αστακιώτη κ. Πανταζή, δεν αποτελεί αυτοσκοπό η διεκδίκηση του Δημαρχιακού Αξιώματος και ότι είναι έτοιμος να προσφέρει, ό,τι μπορεί ακόμη και από την θέση του απλού πολίτη. Ο ίδιος λέει με έμφαση και περισσή ειλικρίνεια σε φίλους και συνεργάτες του, ότι η αγάπη του για τον Αστακό, δεν επηρεάζεται από οποιοδήποτε αξίωμα και θα παραμείνει πάντα η ίδια, είτε προταθεί ως υποψήφιος και καταφέρει να εκλεγεί, είτε όχι.
Αρκετές οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του Συνδυασμού. Όσοι δε, μετέχουν στην κίνηση θα κληθούν να επιλέξουν την ηγεσία με ψηφοφορία.
Γεγονός, αναμφισβήτητα θετικό και πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Ξηρομέρου, καθότι εισάγει νέα ήθη και νοοτροπία, στον πολύπαθο, καθημαγμένο Δήμο του Ξηρομέρου.
Για τις σχετικές διαδικασίες, που θα ακολουθηθούν θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση, μέσω των τοπικών blogs. Σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί στον Αστακό, ανοιχτή συγκέντρωση, στην οποία θα μπορεί να συμμετάσχει ο κάθε πολίτης του Ξηρομέρου. Κατ αυτήν θα συζητηθούν τα μείζονα θέματα, που αντιμετωπίζει η περιοχή, θα ακουσθούν προτάσεις και γενικά θα γίνει ένας γόνιμος διάλογος, έτσι ώστε να καταγραφούν οι απόψεις και τα θέλω των πολιτών και προπαντός τα προβλήματά τους.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και όχι αργότερα από τις 15 Ιανουαρίου. Και απ' ότι μαθαίνω υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος και ταυτότητας. Άλλωστε, ο συνδυασμός θα είναι ανοιχτός για την υποψηφιότητα κάθε πολίτη, που θα προταθεί και θα υπερψηφισθεί. Πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται η 14η Ιανουαρίου.

Οι Ετεροδημότες σανίδα σωτηρίας για το Ξηρόμερο.
Οι ετεροδημότες, αυτοί που συγκεντρώνουν την απέχθεια των ‘’καθαρόαιμων γηγενών’’, σώζουν τελικά την Αιτωλοακαρνανία και κυρίως το Ξηρόμερο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ ο Νόμιμος Πληθυσμός του Δήμου Ξηρομέρου ανέρχεται, με την απογραφή του 2021, σε 15.896, έναντι περίπου 10.200 του Μόνιμου Πληθυσμού. Μιλάμε δηλαδή για μία πληθυσμιακή διαφορά περίπου 5.700 ατόμων.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πρώτον, ότι τα κονδύλια που θα απορροφά ο Δήμος Ξηρομέρου από τον κρατικό προϋπολογισμό, ή από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία θα είναι πολύ μεγαλύτερα, από το αν ο Μόνιμος πληθυσμός ταυτίζονταν με τον Νόμιμο.
Κατά δεύτερον, οι βουλευτικές έδρες στην Αιτωλοακαρνανία θα παραμείνουν 7 και δεν θα μειωθούν σε 5, πράγμα, που θα συνέβαινε, εάν οι βουλευτικές εκλογές γινόντουσαν με βάση τον μόνιμο πληθυσμό και όχι τον Νόμιμο.
Αντίθετα, οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές θα γίνουν μα βάση τον μόνιμο πληθυσμό και όχι με βάση τον Νόμιμο.
Ποια όμως είναι η έννοια του Μόνιμου Πληθυσμού και ποια του Νόμιμου;
Τον Μόνιμο Πληθυσμό αποτελούν όσοι δήλωσαν στην απογραφή ότι μένουν μόνιμα σε μία περιοχή, ενός συγκεκριμένου τόπου.
Τον Νόμιμο Πληθυσμό αποτελούν αυτοί που μένουν εντός της Ελληνικής Επικράτειας, είναι Έλληνες υπήκοοι και δήλωσαν ότι είναι δημότες μιας περιοχής.
Ο Νόμιμος πληθυσμός της ΔΕ Αστακού ανέρχεται σε 8.844 άτομα, της ΔΕ Αλυζίας σε 3.942 και της ΔΕ Φυτειών σε 3.109 άτομα.
Αυτό που πλέον αναμένουμε είναι να πληροφορηθούμε, επίσημα, και τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου και των ΔΕ, με βάση τον οποίο θα διενεργηθούν οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές για να πληροφορηθούμε ποιες Κοινότητες έχουν πληθυσμό μέχρι 300 κατοίκους και πόσες άνω των 300 κατοίκων.
Πάντως, στο Δήμο Ξηρομέρου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι- σε κάθε περίπτωση- θα είναι 25, δηλαδή κατά δύο λιγότεροι από σήμερα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.