Τροποποίηση της ενταγμένης πράξης: «Μελέτες Οδικού Άξονα Λαμία - Καρπενήσι - Αγρίνιο (Ιόνια Οδός) - Πλατυγιάλι - Αστακός», με κωδικό ΟΠΣ 5181133 στο «ΤΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Οδικές υποδομές», με χρηματοδότηση 8.000.000 €.

Φωτογραφία αρχείου με παρέμβαση του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, στις 12 Μαρτίου 2022, στη συνάντηση φορέων στο Αγρίνιο, για την προώθηση του αιτήματος του Δήμου Ξηρομέρου για κατασκευή του οδικού τμήματος Αστακός - Πλατυγιάλι - Ιόνια Οδός.
Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, που ανέβηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 13 Ιανουαρίου 2023, τροποποιείται η ενταγμένη πράξη: «Μελέτες Οδικού Άξονα Λαμία - Καρπενήσι - Αγρίνιο (Ιόνια Οδός) - Πλατυγιάλι - Αστακός», με κωδικό ΟΠΣ 5181133 στο «ΤΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Οδικές υποδομές», με χρηματοδότηση 8.000.000 €, όσον αφορά τον χρόνο έναρξης.
Οι μελέτες αφορούν το σημαντικό οδικό άξονα  Λαμία - Καρπενήσι - Αγρίνιο (Ιόνια Οδός) - Πλατυγιάλι - Αστακός και ως ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 24/1/2023 και ως ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 31/12/2025.

Όσον αφορά τον δικό μας Δήμο, μιλάμε για το οδικό τμήμα Ιόνια Οδός - Πλατυγιάλι - Αστακός και οι μελέτες αφορούν:
Συμπληρωματικές μελέτες στο τμήμα από Ιόνια Οδό - Γουριά - Πλατυγιάλι - Αστακός.
Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει την εκπόνηση των συμπληρωματικών μελετών (προμελετών και οριστικών) του οδικού τμήματος «Αστακός-Κόμβος Ιόνιας Οδού» σε μήκος περίπου 25 χλμ., οι οποίες είναι απαραίτητες για την ωρίμανση και δημοπράτηση προς κατασκευή του έργου. Για τον υπόψη άξονα υπάρχουν 2 εν εξελίξει συμβάσεις για το οδικό Τμήμα «Αστακός-Πλατυγιάλι-Γουριά», όπως περιγράφονται στη «Συνάφεια με άλλα έργα», ενώ το οδικό Τμήμα από την Περιοχή της Γουριάς μέχρι την Ιόνια Οδό (δια μέσου της σήραγγας Αγ. Ηλία) έχει ολοκληρωθεί.  



Δεν χρειάζεται να σας πούμε εμείς για την σημαντικότητα της οδικής σύνδεσης του Αστακού και του Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό. Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου θυμίζουμε, ότι στις 12 Μαρτίου 2022 παραβρέθηκε στο Αγρίνιο μαζί με τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Γερόλυμο, στην σημαντικότατη συνάντηση φορέων με μοναδικό θέμα τον οδικό αυτό άξονα και προώθησε και αυτός το επιτακτικό αίτημα του Δήμου Ξηρομέρου, για την κατασκευή του οδικού τμήματος Αστακός - Πλατυγιάλι - Ιόνια Οδός (δείτε εδώ).
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο με την τροποποίηση των ενταγμένων μελετών προϋπολογισμού 8.000.000 €, όσον αφορά τον χρόνο έναρξης.

1 σχόλιο:

  1. Αύτο είναι σημαντικό έργο.
    Μπράβο στη δημοτική αρχή και προσωπικά στο Δήμαρχο για τη σθεναρή διεκδίκηση και τις παραστάσεις στο Υπουργείο Υποδομών για να περιληφθεί και στις μελέτες το κομμάτι Ιόνια - Πλατυγιάλι - Αστακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.