“Ορφάνεψε” η γειτονιά μας καπετάν Γιάννη…


Του Πάνου Παπαδόπουλου.

Πλήρης ημερών την Κυριακή 15/1/2023 μας “αποχαιρέτησε” ο αγαπημένος καπετάν Γιάννης Μουρκούσης.
Εμβληματική φυσιογνωμία του Μύτικα, του Καλάμου και του Πειραιά. Μια “φιγούρα” ιδιαίτερα αγαπητή, καλοσυνάτη, ευπροσήγορη και κατ’ εξοχήν κοινωνική. Ένας άνθρωπος προσωποποίηση του αγώνα, της επιμονής και της υλοποίησης στόχων. Ένας ΑΓΝΟΣ και ΓΝΗΣΙΟΣ Μυτικιώτης, επί χρόνια ιδρυτής και πρόεδρος του Συλλόγου Μυτικιωτών Αθήνας (διαλύθηκε και αυτός…). Και τώρα, καπετάν Γιάννη “ορφάνεψε” οριστικά η γειτονιά μας.
Με συγκίνηση και σεβασμό θα θυμάμαι τα γλέντια μας, τα τραπέζια με την αείμνηστή σύζυγό σου Καίτη, τα αλληλοπειράγματα με τον “κολλητό” σου πατέρα μου μπάρμπα Θύμιο και τον ιερό και ακατάλυτο δεσμό σου με το Νίκο Μίτση και την Ιωάννα. Κρατώ με σεβασμό τη διακριτική σου παρουσία και όσα διαχρονικά μας έδεσαν. Τα καλοκαίρια κοντά στη θάλασσα θα αναπολώ πάντοτε το “πέρασμά” σου. Θα σμιλεύω τη μνήμη και θα την “προσγειώνω” στην πραγματικότητα. Γιατί θα μας λείπεις!
Στην Άννα και το Θανάση τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Μια υπόσχεση σου δίνω: Μια εκδήλωση – συνεύρεση για όσους έφυγαν και “ορφάνεψε” η γειτονιά μας. Για να ξαναζωντανέψουν οι μνήμες και να ανανεώσουμε τις παρακαταθήκες που μας αφήσατε.
Καλό σου ταξίδι καπετάν Γιάννη Μουρκούση…

Πάνος Παπαδόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Μόνο εσύ Πάνο μου θα μπορούσες να γράψεις τόσο ωραίο επικήδειο για τον υπέροχο καπετάν Γιάννη
    Θα τον θυμόμαστε όλοι με αγάπη
    Παντελής Βάλβης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.