Η «περίεργη» ιστορία της προηγούμενης δημοτικής περιόδου: ''Καθαρισμός χόρτων Κοιμητηρίων Δήμου Ξηρομέρου''.


Η σημερινή μας ανάρτηση δεν έχει σκοπό την παρελθοντολογία, ούτε την κάνουμε για να δικαιολογήσουμε κάτι που γίνεται σήμερα, αλλά γίνεται με όρους μέλλοντος, γιατί αυτό το κακό παρελθόν είναι εδώ, δηλώνει παρόν και με δήθεν «νέο» περιτύλιγμα, διεκδικεί την παλινόρθωση του στα κοινά του Δήμου Ξηρομέρου, ενώ είναι αυτοπροσώπως το ίδιο.
Συγκεκριμένα θα αναφερθούμε στην «περίεργη» ιστορία της προηγούμενης δημοτικής περιόδου: ''Καθαρισμός χόρτων Κοιμητηρίων Δήμου Ξηρομέρου'' και φυσικά πάντα με στοιχεία, θα σας παρουσιάσουμε ΠΩΣ και από ΠΟΙΟΥΣ.
Να μην ξεχάσουμε να ενημερώσουμε ότι με την νέα δημοτική αρχή, δεν έχει εισπραχθεί τέλος Νεκροταφείου, το οποίο εισπράττονταν κανονικά επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής επί 5 χρόνια και μάλιστα πληρώνονταν από όλα τα μέλη της ίδιας οικογένειας!
Επίσης η νυν δημοτική αρχή, δεν έχει διαθέσει κανένα ξεχωριστό ποσό για καθαρισμό των Κοιμητηρίων, δηλαδή  0 €. Τα καθαρίζει με τους δικούς της εργαζόμενους ή μέσω της πάγιας των Προέδρων, που αυτή η δημοτική αρχή την έδωσε και τα 4 χρόνια σε, αντίθεση με την προηγούμενη δημοτική αρχή, που 5 χρόνια δεν την έδωσε ποτέ και απλά κορόιδευε τους Προέδρους.
Η εικόνα των Κοιμητηρίων τώρα είναι μέρα με νύχτα, συγκρινόμενη με την προηγούμενη δημοτική αρχή και αυτό το ομολογούν όλοι.
Δείτε λοιπόν ΠΩΣ καθαρίζονταν τα προηγούμενα χρόνια τα Κοιμητήρια και το κυριότερο πόσο χρεώνονταν.
Καθαρίζονταν με απ' ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους. Το ύψος των απ' ευθείας αναθέσεων τα προηγούμενα χρόνια για καθαρισμό χόρτων στα Νεκροταφεία, έφτασε το πολύ μεγάλο ποσό των 101.039,03 €, χρήματα πληρωμένα από τους δημότες.
Δείτε εδώ το αρχείο Excel με τις 12 απ' ευθείας αναθέσεις, το οποίο έχει προκύψει από δημόσια ανοικτά έγγραφα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτημένα στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
Βέβαια το από ΠΟΙΟΥΣ καθαρίζονταν τα προηγούμενα χρόνια τα Νεκροταφεία του Δήμου Ξηρομέρου στην πραγματικότητα, είναι άλλο περίεργο θέμα, από τα πολλά περίεργα που έχει στο παλμαρέ της η τέως δημοτική αρχή. Πάντως εμείς είχαμε γράψει ότι κατά που πέφτουν τα Κοιμητήρια, οι περισσότεροι από τους συγκεκριμένους εργολάβους, αμφιβάλουμε αν το γνωρίζουν.
Αυτοί που τα υπηρέτησαν και τα κάνανε αυτά, κουνάνε σήμερα το δάκτυλο στον έντιμο και στον νοικοκύρη, κάτι σαν την παλιά ταινία του Ελληνικού Κινηματογράφου ''Φωνάζει ο κλέφτης...''

Ποσό 101.039,03 € σε εργολάβους για καθαρισμούς χόρτων Κοιμητηρίων!!!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.