Καλό παράδεισο μπάρμπα - Σωτήρη Παπανικόλα.

Ξεψάρισμα και καλάδα στον ορμίσκο του Αγίου Κωνσταντίνου στον Κάλαμο, με το ψαράδικο καϊκι της οικογένειας Παπανικόλα. Παλιές  φωτογραφίες που μας δόθηκαν από τον Νίκο Σιδερωμένο (Νάκος) και είχαμε δημοσιεύσει. Καλό ταξίδι μπάρμπα - Σωτήρη.....
Του Πάνου Παπαδόπουλου.

Μας «άφησε χρόνους» χτες 15/3/2023 ο τελευταίος των παλιών «τρατολόγων» μπάρμπα - Σωτήρης Παπανικόλας (Μποκορίκος). Ένας άνθρωπος ταπεινός, εργατικός και χαμηλών τόνων. Ένας άνθρωπος που έφερε το στίγμα της μάχης με τα κύματα και την άγρια θάλασσα, για την καθημερινή επιβίωση.
Καλό παράδεισο μπάρμπα - Σωτήρη Παπανικόλα.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Με σεβασμό

Πάνος Παπαδόπουλος

--------------------

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ένας ένας η παλιά φρουρά του Μύτικα αποχωρεί. Τα θερμά μας συλληπητήρια στους οικείους του. Καλό ταξίδι μπαρμπά - Σωτήρη στις θάλασσες του Παραδείσου....

1 σχόλιο:

  1. Διάβασα στο facebook κάποιος Παπανικόλας πέθανε και είδα φωτογραφίες της τράτας και δεν ήξερα ποιος ακριβώς πέθανε τηλεφώνησα στο χωριό μου Κανδήλα και μου είπαν ότι κάποιος κύριος πέθανε τον έλεγαν Μποκορικο και στεναχωρέθηκα πάρα πάρα πολύ. Διότι αρχές το 1950 ο Σωτήρης μας έδωσε δουλειά στην τράτα του, χρυσός άνθρωπος, πονόψυχος εμείς τα Κανδιλιοτακια, έτσι μας έλεγε η Μυτικιοτες κατεβαίναμε ξυπόλυτοι δεν είχαμε παπούτσια κανένας μας.
    Φεύγουμε πρωί πρωί για τον Παλιγοτο, η Τραχήλου, η Αγριλιά, και Καπλαυκα, Αστακού. ξεχωριστή καλάδα για τον Σωτήρη ήταν το Παλιγοτου. Ελεγε «παιδιά πάρτε τα κουμπιά στα χέρια σας,» παίρναμε το κοπιά στα χέρια μας, και Σωτήρης έλεγε «είστε έτοιμοι παιδιά,» και άρχισε να τραγουδά το τραγούδι των Τρατολοων, μόνο εμείς η τρατολοι ξέραμε το πανέμορφο τραγούδι του Βόκα. Οταν τραγουδούσαμε όλοι μαζί με χαρά και πάθος, τώρα αρχίζουν τα μάτια μου να κλαίνε για το Σωτήρη, τότε είχαμε μόνο κουπιά οι πιο πολλές τράτες και πηγαίναμε με τα κουμπιά στο Παλιγοτο, η Τραχήλου, η Αγριλιά, και Καπλαυκα, Αστακού.

    ο Σωτήρης ήταν ο καπετάνιος μας. Γενναίος άνθρωπος, ακούραστος, καπετάνιο μου και φίλε Σωτήρη, σε έβλεπα κάθε καλοκαίρι, όταν ερχόμουνα στην Ελλάδα. Σου εύχομαι μπουνάτσες θάλασσες και καλές καλάδες, ο θεός σε περιμένει στο απέραντο
    περιβόλι του, εκεί ανήκεις έχεις καλή ψυχή. Ηλίας Γριτσιπης από Κανδήλα και κάτοικος Νέας Υόρκης, New York City.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.