Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης ο βιολογικός της Δ.Ε. Αλυζίας με 12.475.520 €, ποσό ρεκόρ για έργο στον Δήμο Ξηρομέρου.


Ημερομηνία 13/4/2023
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με χαρά ενημερώνουμε τους δημότες του Ξηρομέρου, ότι το αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου Ξηρομέρου, στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, (υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΥΠΓΡ 21905/2064/04-03-2022) στα πλαίσια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Πυλώνας Ανάκαμψης 1 «Πράσινη Μετάβαση», στον Άξονα Προτεραιότητας 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», για την κατασκευή του Βιολογικού ΕΕΛ Κανδήλας, Μύτικα και Βάρνακα και των αποχετευτικών δικτύων, ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των 12.475.520 €, με βάση σημερινό επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (Α.Π.: ΥΠΕΝ/ΓΓΣΔΑ//414/32/339/13-4-2023 - ΑΔΑ: ΨΗΑΓ4653Π8-ΜΛΠ).
Η ένταξη του συγκεκριμένου ζωτικής σημασίας έργου, που αποτελεί βασική προϋπόθεση της τουριστικής προοπτικής και ανάπτυξης της Δ.Ε. Αλυζίας και κατ’ επέκταση όλου του Δήμου Ξηρομέρου, αποτελεί συνέχεια της εντατικής προσπάθειας που γίνεται για έργα υποδομής που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής μας. Είναι ένα έργο ζητούμενο για πολλές δεκαετίες, που ανεβάζει σημαντικά την προστιθέμενη αξία της περιοχής, τη περιουσία των κατοίκων και το τουριστικό προϊόν.
Η ένταξη περιλαμβάνει και την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, που θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες των ΕΕΛ Αστακού και Αλυζίας, γεγονός που θα κάνει τα δύο έργα βιώσιμα.
Η δουλειά που γίνεται κάθε μέρα μέσα στον Δήμο Ξηρομέρου, οργανωμένα, με όραμα, με σχέδιο, με συγκεκριμένη στοχοθεσία και προσήλωση για την απόκτηση των απαραίτητων υποδομών, την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ανάπτυξη του τουρισμού, ήδη αποδίδει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει αλλάξει σελίδα και πλέον μέσα από πολύ δουλειά, με μελέτες, με ώριμες προτάσεις, με συνεργασία με τις Διαχειριστικές Αρχές, τα Υπουργεία, την Περιφέρεια, τις Αναπτυξιακές Εταιρείες, το Πράσινο Ταμείο, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και κάθε χρηματοδοτικό φορέα που υπάρχει διαθέσιμος, διεκδικεί χρηματοδοτήσεις και όλα εκείνα τα έργα υποδομής που χρειάζεται ο τόπος, ώστε να έρθει η ανάπτυξη. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε κάθε μέρα ως Δήμος Ξηρομέρου και αυτό θα κινητοποιήσει και τους ιδιώτες να επενδύσουν στο τόπο μας, να δημιουργηθούν δουλειές, να κρατηθούν οι νέοι άνθρωποι εδώ.
Έτσι μετά τον Βιολογικό του Αστακού, ο οποίος ήταν σε τέλμα και καταφέραμε εξασφαλίζοντας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αρκετά επιπλέον χρήματα για διόρθωση των κρίσιμων αστοχιών της υποδομής από το παρελθόν και αυτή τη στιγμή είμαστε λίγο πριν την έναρξη της φάσης δοκιμαστικής του λειτουργίας, με υποδοχή λυμάτων, σήμερα έχουμε την ευχάριστη εξέλιξη και ο Βιολογικός της Δ.Ε Αλυζίας να εκκινεί.
Λόγοι ευγένειας επιβάλλουν να ευχαριστήσουμε την πολιτική ηγεσία και τους υπηρεσιακούς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την συνεργασία και ανταπόκριση στο ώριμο από κάθε άποψη αίτημα μας, τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου Ξηρομέρου και την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Ι.Π. Μεσολογγίου, για την συνέργεια και την αποτελεσματικότητα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους όσους διαχρονικά αγωνίστηκαν για αυτό το μεγάλο έργο.
Όραμα, Στοχοθεσία και Αποτέλεσμα…
Ξηρόμερο - Δύναμη Ελπίδας.
Συνεχίζουμε….

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

10 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ
    ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

    ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΜΗ ΚΟΙΤΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο δημαρχε για ολη σου τη προσπαθεια
    καταλαβαμε πως ειναι να εχουμε κανονικο δημαρχο που να ανεβαινει στα τρενα και οχι να τα βλεπει να περνανε
    με τριανταφυλλακη αλλα πεντε χρονια θα ξεκολησει ο δημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προ χωράτε προ χωράτε και μπροστά μαζί να προ χωράτε
    Και τα έργα τα σωστά ο λαός δέν τα ξεχνά και τα θυμάται
    Προχωράτε προχωράτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποια στιγμή θα αντιληφθούμε όλοι την οπισθοδρομηση που έφερε στον τόπο μας ο Γαλουνης. Για να μην ξεχνιόμαστε. Ένα όνομα που πρέπει να γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία αυτού του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο μπραβο
    Εχουμε δημαρχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μόνο γι αυτό καρφωτό μονοκούκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΤΟ 2019
    ΤΟ 2023 ΚΑΡΦΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνεχιστε , ετσι θ αλλαξει και θα παει μπροστα ο τοπος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.