Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Νεκταρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου.


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη 29η Μαΐου 2023

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Νεκταρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή αποτμήματος της δεξιάς χειρός, του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Αγρίνιο, το απόγευμα της Δευτέρας 29ης Μαΐου 2023.
Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκε στον προαύλιο χώρο του Ναού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της περιοχής, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση Μαυρομμάτη, του Αντιδημάρχου Αγρινίου κ. Μίμη Σκορδόπουλου και πλήθους πιστών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Ακολούθως τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Δοξολογία, κατά την οποία ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Χριστοφόρος Καραβίας, Ιεροκήρυξ και Αρχιερατικός Επίτροπος Κρανιδίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτου Ύδρας κ. Εφραίμ και αναφέρθηκε στον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος υπήρξε μιμητής του Χριστού και υπέστη το μαρτύριο της συκοφαντίας, τονίζοντας ότι η μεταφορά του Ιερού του Λειψάνου γίνεται για την ψυχική ωφέλεια και την πνευματική τόνωση του λαού του Θεού.
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, κατά την αντιφώνησή του, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι υποδεχτήκαμε σήμερα τον δικό μας Άγιο, αφού ο κάθε πιστός αισθάνεται τον Άγιο Νεκτάριο πολύ οικείο και πάντοτε δίπλα του, γιατί σπεύδει και πρεσβεύει ακατάπαυστα για κάθε πιστό που τον επικαλείται καρδιακά.
Αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νεκταρίου, στην διακονία του μέσα στην Εκκλησία, τονίζοντας ότι είναι ο Άγος της συγγνώμη και της υπομονής. Διακρίθηκε για τον ιεραποστολικό του ζήλο και για την θεολογική του προσφορά. Υπήρξε το υπόδειγμα της ταπείνωσης, σε όποια εκκλησιαστική θέση και αν υπηρέτησε. Ενέπνευσε με το παράδειγμά του, κήρυξε με το ήθος του και θεμελίωσε, ιδιαίτερα στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, τις αρχές που πρέπει να διέπουν τους νέους και ειδικά τους υποψηφίους κληρικούς.
«Αυτόν τον Άγιο που μας συγκλονίζει με την αγία βιοτή του, μας παραδειγματίζει με το φωτεινό του παράδειγμα, υποδεχτήκαμε σε αυτήν την περιώνυμο και περικαλλή Ενορία του Αγρινίου, για να είναι ο πνευματικός οικοδεσπότης της φετινής ετησίου πανηγύρεως της Παναγίας Τριάδος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, τον πολιό και σοφό Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και τον Ιεροκήρυκα αρχιμ. Χριστοφόρο Καραβία που μετέφερε το ιερό Λείψανο. Συνεχάρη και ευχαρίστησε τον αρχιμ. Νεκτάριο Τριάντη, Αρχιερατικό Επίτροπο Αγρινίου και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού για την άψογη προετοιμασία της υποδοχής και των εορταστικών εκδηλώσεων και ευχήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος να μεσιτεύει και να πρεσβεύει για όλους.
Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.
Να αναφερθεί ότι το ιερό Λείψανο θα παραμείνει στο Ναό έως την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023. Καθημερινά θα τελούνται ιερές Ακολουθίες, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και Εορταστικές Εκδηλώσεις, με την ευκαιρία της Εορτής του Αγίου Πνεύματος και την ετήσια πανήγυρη της Ενορίας.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.