Οι πρώτες μονάδες, προ των πυλών. Όρμος Μαυροβορός (Άνω Μαραθιάς Αστακού).


Του Παναγιώτη Ηλ. Χολή.
Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ.

Οι πρώτες μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας, μετά την θεσμοθέτηση της Π.Ο.Α.Υ. στην παράκτια ζώνη Αστακού - Μύτικα. Με αποφάσεις Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου που ελήφθησαν πριν κάποιους μήνες και τις είχαμε ανακοινώσει εγκαίρως, δόθηκε άδεια μετεγκατάστασης δύο μονάδων Ιχθυοκαλλιέργειας, δυναμικότητας 20 στρεμμάτων η κάθε μία, με δυνατότητα επέκτασης έως τα 80 στρέμματα, από την θέση Διόνι του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, στη θέση Όρμος Μαυροβορός του Δήμου Ξηρομέρου.
Ο Μαυροβορός, σύμφωνα με τους Αλιείς μας, αποτελεί έναν από τους ελάχιστους ψαρότοπους που απέμειναν στην περιοχή που έπρεπε πάση θυσία να παραμείνει ελεύθερος από την επέλαση της Π.Ο.Α.Υ. Αυτό, προς το παρόν, δεν ελήφθη υπόψη από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και σε συνεργασία με τον φορέα διαχείρισης της Π.Ο.Α.Υ, επετράπη η μετεγκατάσταση. Οι Αλιείς μας θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό.
Οι δύο μονάδες βρίσκονται στη διαδικασία αδειοδότησης, ώστε να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση τους.
Ακολουθούν και άλλες αιτήσεις και όλες προς το παράκτιο τμήμα Αστακού- - Μύτικα. Τα νησάκια έμπροσθεν του κόλπου του Αστακού και Μαραθιά, θα υποστούν την μεγαλύτερη πίεση σε επεκτάσεις. Οι μετεγκαταστάσεις προορίζονται για την παράκτια ζώνη.
Εννοείται ότι δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί αυτό και εκτός των διοικητικών και νομικών ενεργειών που κάνουμε και θα κάνουμε, θα απαιτηθεί αντίδραση και της τοπικής κοινωνίας, που ίσως να ενδιαφέρεται.
Έχουμε μια κοινωνία, που απ' ότι απέδειξε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, είναι φανατικά δραστήρια και άκρως πολιτικοποιημένη σε θέματα διοίκησης του κράτους και προστασίας των συμφερόντων του Λαού. Ας το αποδείξουμε, εμπράκτως και στο τοπικό πρόβλημα επιβίωσης μας.
Να σημειώσω εδώ ότι: Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξηρομέρου, όποια και αν είναι αυτή, δεν συμμετείχε και δεν συμμετέχει στις διαδικασίες αδειοδότησης ή επέκτασης ή μετεγκατάστασης τέτοιων μονάδων. Δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Άρα ισχύει το γνωστό. Αποφασίζουν άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς!!!.

Σημ.: Φιλικά, θα συνιστούσα στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης και στους ανώτερους της, μη προχωρήσει στην αδειοδότηση, γιατί θα εκτεθεί αφάνταστα.
Και εν όψη και των δημοτικών εκλογών, οι υποψήφιοι των συνδυασμών, θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρη θέση σε τέτοια ζητήματα γιατί αυτά και άλλα κομβικά θέματα θα απασχολήσουν τη νέα δημοτική αρχή.

8 σχόλια:

  1. Εθνικές βουλευτικές εκλογές 2023 (1ος γύρος) Δήμος Ξηρομέρου:
    Συνολικοί ψήφοι: 8.286
    ΝΔ: 3.284 (40.54%)
    ΣΥΡΙΖΑ: 1.765 (21.79%)
    ΠΑΣΟΚ: 1.304 (16.10%)
    ΚΚΕ: 649 (8.01%)
    Ε.Λ.: 257 (3.17%)
    ΝΙΚΗ: 189 (2.33%)
    ΜΕΡΑ25: 160 (1.98%)

    Ποια ήταν τα δυο μοναδικά κόμματα που στάθηκαν δίπλα μας στο ζήτημα της ΠΟΑΥ και στο ζήτημα των ανεμογεννητριών στα Ακαρνανικά;
    Το ΚΚΕ (ΠΟΑΥ) και το ΜΕΡΑ25 (ΠΟΑΥ και ανεμογεννήτριες); Ποια ήταν η αναγνώριση από πλευράς μας της στήριξής τους; Φαίνεται στα παραπάνω ποσοστά... Λυπάμαι που το λέω αλλά αν στις δεύτερες εκλογές τα δυο αυτά κόμματα δεν έχουν διπλάσια ποσοστά στο δήμο μας, ειδικά το ΜΕΡΑ25 που κινδυνεύει να μείνει εκτός βουλής, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ανεξάρτητα ιδεολογίας και πολιτικών πεποιθήσεων, μιας και το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ήδη γνωστό, ας έχουμε τουλάχιστον 2 φωνές στην βουλή που προωθούν τις θέσεις και τα συμφέροντα του δήμου Ξηρομέρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ψηφίσουμε τώρα εμείς οι αριστεροί αυτα που λές εσύ,
      για να βγεί παντοδύναμη Ν.Δ. ?
      πλάκα μας κάνεις ή σοβαρολογείς.

      Διαγραφή
    2. Και πάνω απο 3 % να πάρει το κόμμα ΜΕΡΑ-25
      η απόφσση για την ΠΟΑΥ θα εφαρμοστεί, γιατι ειναι απόφαση του κόμματος της Ν.Δ.

      Διαγραφή
    3. Το εν λόγω άρθρο αφορά στην ΠΟΑΥ και το παραπάνω σχόλιο αποτελεί μια υπενθύμιση για το ποιος είναι δίπλα μας και ποιος όχι στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΖΉΤΗΜΑ. Τι θα ψηφίσει κάθε αριστερός είναι δικό του θέμα, πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και να θέλαμε δεν ήταν δίπλα μας για την ΠΟΑΥ. Συν ότι η παντοδυναμία της ΝΔ δεν απειλείται μόνο από υψηλότερα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την είσοδο περισσοτέρων κομμάτων στην βουλή, καθώς τότε αυξάνεται το ποσοστό που απαιτείται για να πετύχει αυτοδυναμία.

      Διαγραφή
    4. Εσύ 2: 24 να ψηφίσεις όπου νομίζεις
      Οι περισσότεροι ( και με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 21 Μαίου 2023 του 20 %)
      προτείνουν μια Ισχυρή Προοδευτική Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.
      Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ποτέ, οτι είναι το μοναδικό προοδευτικό κόμμα,.αλλα,ςιναι το πιο εκλογικά ισχυρό και το κιμμα που νικησε το 2015 το κόμμα της Ν.Δ.
      Εχουμε πολιτική παρακαταθήκη και πολιτική ιστορία ως ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
  2. Προς 2 ,24 συγκεκριμένα για το τοπικά μας θέμα της ΠΟΑΥ
    η Επιτροπή Αγώνα μπορεί να συναντηθεί με τις Τοπικές Οργανώσεις Ολων των πολιτικών κομμάτων και εν όψει της προεκλογικής περιόδου
    και να ξερει και ο κοσμος της περιοχης μας
    ποια πολιτικα κομματα ειναι δίπλα στην τοπική μας κοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεταξύ μας τώρα, είναι σοβαρή κουβέντα αυτή που κάνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρεπει να ξεσηκωθεί ο κοσμος με έντονη διαμαρτυρία ακομα και εντός θαλλασης,με τις βαρκες,και παραλληλα να δημοσιευθεί στα καναλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.