Ιδεολογικός πολιτικός προσδιορισμός των κομμάτων.


Γράφει ο Γιώργος Δ, Ζαρέντης.
Δημότης του Δήμου Ξηρομέρου.

Ως Πολίτης αυτής της Χώρας, με υποχρεώσεις και δικαιώματα που απορρέουν από το ισχύον Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και τις ηθικές αρχές και κανόνες που επιβάλλεται να μας διακατέχουν (όλους και όλες) που απαρτίζουμε τούτη τη Χώρα, παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον, προκειμένου να συμμετάσχω στο κορυφαίο χρέος μου απέναντι στην Δημοκρατία, τις προεκλογικές κινήσεις και το λεξιλόγιο στους πολύ καλά προετοιμασμένους λόγους των πολιτικών αρχηγών και υποψηφίων βουλευτών που εκφωνούν (ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ) στο ακροατήριο τους, αφού θα πρέπει να αγγίξουν, να ακουμπήσουν με ενδιαφέρον και να προτείνουν λύση σε όλα τα θέματα – προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες όλων, ανεξαιρέτως, των κοινωνικών στρωμάτων.
Σ' αυτή τη διαδικασία μπαίνω επειδή δεν ανήκω σε συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα, ούτε απ' την δεξιά πλευρά, μηδέ απ' την αριστερά, κοιτάζοντας και προκειμένου να επιλέξω τι θα ψηφίσω και γιατί, νομίζω, είναι υποχρέωση μου να το κάνω.
Ένας άλλος λόγος, πιθανά να είναι και περισσότερο σημαντικός, είναι που δεν προσδοκώ κάτι σε προσωπικό επίπεδο. Εξ άλλου μια προσπάθεια την έκανα και με περισσή αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια. Και γι αυτούς που με ευκολία θα πουν, τι ψάχνεις, είναι ξεκάθαρα τα πράγματα.
Είτε είσαι από τούτη τη μεριά, είτε είσαι από την άλλη. Θα τους απαντήσω τούτο.
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα ή για να ακριβολογήσω δεν είναι απλά τα πράγματα και δεν είναι τυπική διαδικασία η ψηφοφορία αν.
Αν είσαι ελεύθερα σκεπτόμενος Πολίτης, δεν υπάρχει ποιο δύσκολη διαδικασία, απ' το να επιλέξεις και να απορρίψεις. Θέλει μεγάλη προσοχή.
Είναι διαφορετική η εικονική πραγματικότητα, απ' την ίδια την πραγματικότητα.
Είναι που η αλήθεια κυκλοφορεί γυμνή γιατί της έκλεψε τα ρούχα το ψέμα.
Είναι που σε ένα παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορείς να μιλάς πέραν των δυο τρόπων διακυβέρνησης που υπάρχουν και εφαρμόζονται παντού, απ' άκρον σε άκρον του πλανήτη. Είναι ο ολοκληρωτικός και ο δημοκρατικός καπιταλισμός.
Αυτά είναι διαθέσιμα σήμερα ως πολιτική ιδεολογία, είτε το θέλουμε, είτε δεν το θέλουμε.
Τώρα. Τι παρατηρούμε στις δικές μας εκλογές; Δεν πρέπει να το ψάξουμε κάπως περισσότερο από άλλες φορές;
Νομίζω ναι και το μοιράζομαι μαζί σας.!

2 σχόλια:

  1. Ενα είναι ως σύστημα ο καπιταλισμός
    που αποσκοπεί στο κέρδος των ιδιωτικών επενδύσεων.
    Και χωρίς το κίνητρο του κέρδους κανείς επενδυτής, δέν επενδύει τα λεφτά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του καπιταλισμού; Μα ο ίδιος ο καπιταλισμός. Υπάρχει Δημοκρατικός καπιταλισμός; ΟΧΙ. Υπάρχει μόνο ένας στόχος. Το κέρδος κι αυτός είναι ο ένας και μοναδικός καπιταλισμός. Ποιοι εκπροσωπούν τον καπιταλισμό στην Ελλάδα;. Κυρίως τα κόμματα εξουσίας και κάποια που παίζουν ρόλο τσόντας. Αν υπάρχει διαφορά μεταξύ των κομμάτων; Ναι αλλά πάντα στο πλαίσιο του ίδιου στόχου. Όσο επιμένουμε σ αυτό το πολιτικό κατεστημένο, δηλαδή εναλλαγή των γνωστών κομμάτων στην εξουσία, τότε δικαιολογημενα μας χαρακτηριζουν ψηφοφόρους με την νοοτροπία των Τούρκων. 20 χρόνια ο Ερντογάν τους τα πήρε όλα κι αυτοί τον αποδέχονται. Καλά τα παθαίνουν καλά τα παθαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.