Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με θέμα: Women have a voice (Και η γυναίκα έχει φωνή), επίσκεψη στον Αστακό και στο δραστήριο Σύλλογο Γυναικών.


Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με θέμα: Women have a voice (Και η γυναίκα έχει φωνή) στις 24/5/23, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Μεσολογγίου, μαζί με μια αποστολή 20 ατόμων (τέσσερις εκπαιδευτικοί και 16 μαθητές) από την πόλη Ράντομ της Πολωνίας επισκέφθηκαν την πόλη μας.
Γνωρίζοντας την πλούσια δράση του συλλόγου μας, ζήτησαν να τους φιλοξενήσουμε και να αναπτύξουμε στην αγγλική γλωσσά τον ρόλο της γυναίκας στην τοπική κοινωνία της περιοχής, να επισκεφτούν το Λαογραφικό μας Μουσείο και να ξεναγηθούν στην πόλη μας μαθαίνοντας για την αρχιτεκτονική των νεοκλασικών μας κτιρίων.
Ευελπιστούμε η επίσκεψη αυτή να αποτελέσει την αρχή συνεργασιών τόσο των σχολείων της περιοχής με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία, όσο και η περιοχή του Αστακού να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης.
Ο Σύλλογός μας, διοργάνωσε μια παρουσίαση στην Αίθουσα του Δημαρχείου Ξηρομέρου, πρόβαλλε φωτογραφίες από τις δράσεις μας, μουσική με θέμα την γυναίκα του χθες, πρόσφερε πρωινό με παραδοσιακά εδέσματα, δώρα σε όλους και στη συνέχεια ξενάγησε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Λαογραφικό μας Μουσείο.
Ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν εμφανής και φάνηκε από τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους και από τις απορίες τους, πράγμα που μας έκανε πολύ χαρούμενες και περήφανες. Ευχαριστούμε θερμά τους επισκέπτες από την Πολωνία, καθώς και τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τη διεύθυνση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Μεσολογγίου για την επίσκεψή τους.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ την κα Ασπασία Κατσάνου που μεσολάβησε ώστε να γίνει αυτή η επίσκεψη στον τόπο μας και τόπο καταγωγής της, την κα Δήμητρα Γραψοπούλου, Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών και μέλος του Συλλόγου μας, η οποία με πολύ χαρά ανέλαβε την ενημέρωση για τη θέση της γυναίκας στην τοπική κοινωνία της περιοχής μας, την κα Αγγελική Πιτσούλια, Καθηγήτρια Αγγλικών και μέλος του Συλλόγου μας, η οποία ξενάγησε τους επισκέπτες στο Λαογραφικό μας Μουσείο, στην πόλη μας και τους μίλησε για την αρχιτεκτονική των κτιρίων μας.
Επίσης ευχαριστούμε πολύ την Basia Czajka που δέχθηκε απλόχερα την πρόσκλησή μας, ήρθε στην συνάντηση και μίλησε στην μητρική της γλώσσα με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και να τους έκανε να νιώσουν οικεία και όμορφα.
Τέλος, ευχαριστούμε τον Δήμο Ξηρομέρου για την παραχώρηση της αίθουσας.

Το Δ.Σ.







































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.