Σπύρος Θεοδ. Μήτσης: Το «Ξενοκράτειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου, είναι κατά κάποιο τρόπο και Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλυζίας.


Πηγή: Σελίδα Facebook
''ΦΙΛΟΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΛΥΖΙΑΣ''.
Του Σπύρου Θεοδ. Μήτση.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
΄΄ΞΕΝΟΚΡΑΤΕΙΟ’’

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου είναι από τα καλύτερα μουσεία της Αιτ/νίας και της Ελλάδας. Τα πολλά και σπουδαία εκθέματα που παρουσιάζονται σε 1 + 5 θεματικές ενότητες δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ταξιδέψει στα βάθη της ιστορίας της Αιτωλίας και Ακαρνανίας, και να γνωρίσει από κοντά ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Ενός πολιτισμού που ξεκινά από τις αρχές της Προϊστορίας και φτάνει μέχρι και τα ύστερα Ρωμαϊκά χρόνια (2ος μ. Χ.).
Το «ΞΕΝΟΚΡΑΤΕΙΟ» ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, είναι κατά κάποιο τρόπο και ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ, αφού στο μουσείο αυτό εκτίθενται και αρχαιολογικά ευρήματα από τις ανασκαφές που έγιναν στο Αγροτικό Ιερό της Αρτέμιδος Επικρατείας, καθώς και μνημειακά οικοδομήματα και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα από το Ηρώο Αλυζίας.
Τέλος, στο πλούσιο ψηφιακό υλικό που παρουσιάζεται στις αίθουσες του αρχαιολογικού μουσείου, υπάρχουν πολλές αναφορές στον πολιτισμό της Αρχαίας Αλυζίας: στα Κυκλώπεια Τείχη της Αλυζίας, τις φρυκτωρίες, τον Πύργο, το αμυντήριο Καστρί (τοιχοδομή..), τα λαξευτά ανάγλυφα, το Ιερό της Αρτέμιδος … κ. ά.
Με την πρώτη ευκαιρία να το επισκεφτείτε! Είναι υπέροχο…! Τα σπουδαία ευρήματα και η εξαίρετη κειμενική και τεχνική στήριξή τους, θα σας προσφέρουν μοναδική ιστορική γνώση και κυρίως απέραντη χαρά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.