Παραλαβή 2 μελετών, προς υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Leader της Τριχωνίδας, για τοποθέτηση φωτισμού led σε Κανδήλα και Φυτείες.


Με 2 σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου που έγινε χθες Τρίτη 8 Αυγούστου, ανέβηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τις εντοπίσαμε, έχουμε την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών των 2 μελετών για την προμήθεια και την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες led, των Κοινοτήτων Κανδήλας και Φυτειών.
Με αυτές τις μελέτες θα υποβληθούν προτάσεις για ένταξη σε χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Leader της Τριχωνίδας Α.Ε, όπως ακριβώς έγινε και με τον νέο φωτισμό led του Μύτικα στον κεντρικό πεζόδρομο και στο παραλιακό μέτωπο, που τοποθετήθηκε το 2022 (δείτε εδώ).

Τα έργα που θα γίνουν είναι:
Κανδήλα:
  • Προμήθεια τοποθέτηση 100 φωτιστικών led 40 Watt.
  • Προμήθεια τοποθέτηση 100 βραχιόνων στήριξης.
  • Προϋπολογισμός: 39.680 €.
Φυτείες:
  • Προμήθεια τοποθέτηση 114 φωτιστικών led 40 Watt.
  • Προμήθεια τοποθέτηση 114 βραχιόνων στήριξης.
  • Προϋπολογισμός: 45.235,20 €.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ.
Τα νέα φωτιστικά σώματα θα είναι νέας περιβαλλοντικής τεχνολογίας LED, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες απαιτήσεις, ακολουθώντας τις τελευταίες προδιαγραφές για την εξοικονόμηση ενέργειας και την εναρμόνισή τους με το περιβάλλον, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη ενεργειακή οικονομία κατά την κατασκευή και τη λειτουργία τους, με ικανοποιητική φωτεινότητα για την άνετη και ασφαλή χρήση του χώρου, με αντοχή στο χρόνο και τις καιρικές συνθήκες, τον άνεμο και το νερό, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του οικισμού με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, αφού πρόκειται για ορεινό οικισμό, καθώς και με αντοχή σε βανδαλισμούς που συχνά παρατηρούνται.
Οι θέσεις που θα τοποθετηθούν τα νέα φωτιστικά σώματα είναι στις υπάρχουσες κολώνες φωτισμού του ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκονται τοποθετημένες στις οδούς της Κανδήλας και των Φυτειών, σε αντικατάσταση των παλαιών, ξεπερασμένης τεχνολογίας, φωτιστικών.
Η στερέωσή τους θα γίνει με βραχίονες από γαλβανισμένο χάλυβα, που θα είναι σύμφωνοι με την προδιαγραφή ΕΛΟΤ-ΕΤΕΠ1501-05-07-02-00 και τις προδιαγραφές ΔΕΔΔΗΕ.
Το ύψος τοποθέτησης είναι περίπου στα 7,00μ. και σε απόσταση μεταξύ τους περί τα 35,00μ. ανάλογα και με το πλάτους της οδού, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται και συνήθως έχει μέσο πλάτος τα 6,00μ.
Ο σχεδιασμός των νέων φωτιστικών σωμάτων θα είναι με απλές γραμμές, με τις ελάχιστες απαιτούμενες διαστάσεις, βάσει της σύγχρονης τεχνολογίας LED, τα οποία εντάσσονται, χωρίς να δημιουργούν οπτική όχληση στο περιβάλλον, σε συνδυασμό με το ύψος και τις αποστάσεις τοποθέτησής τους.
Με την υλοποίηση της προμήθειας, έχοντας λάβει υπόψη τις απαιτήσεις των οικισμών Κανδήλας και Φυτειών, θα επιτευχθεί η ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού της πόλης, με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ταυτόχρονα αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, με σύγχρονο φωτισμό που θα το αναδεικνύει.
Γενικά, τα νέα φωτιστικά σώματα θα πρέπει να ανταποκρίνονται από άποψη κατανάλωσης ενέργειας, αντοχής και λειτουργίας στις σύγχρονες φωτοτεχνικές απαιτήσεις, εξοικονόμησης ενέργειας και μεθόδων και υλικών κατασκευής με αντοχή στο χρόνο και τους βανδαλισμούς, που να ανταποκρίνονται στις διεθνείς πολιτικές της αειφόρου ανάπτυξης και εξοικονόμησης πόρων τόσο κατά την παραγωγή τους όσο και κατά τη λειτουργία τους, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα τοπικά χαρακτηριστικά του.
Δείτε εδώ και εδώ τα επίσημα έγγραφα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.