Νίκος Θεοδ. Μήτσης: Ιστορική αναφορά - «Ναυμαχία παρά το Δραγαμέστο Ξηρομέρου».


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Δημοσιεύουμε ακόμη μία εμπεριστατωμένη ιστορική αναφορά, από τις πολλές που μας έχει παρουσιάσει στο παρελθόν, μέσα από πηγές και ντοκουμέντα, ο συντοπίτης μας από το Αρχοντοχώρι Νίκος Θεοδ. Μήτσης. Η σημερινή του ιστορική αναφορά είναι για την ιστορική Ναυμαχία παρά το Δραγαμέστο (Αστακός) ή και των Πυρπολικών, η οποία ως γνωστόν διεξήχθη στις 21 Νοεμβρίου 1825 ανοιχτά του Αστακού και συγκεκριμένα πέριξ των Εχινάδων Νήσων (Πεταλάς, Προβάτι, Διώνι κλπ) πλησίον των Ακαρνανικών ακτών, η οποία από το 2021 καθιερώθηκε να τιμάτε από τον Δήμο Ξηρομέρου.
Νίκο σε ευχαριστούμε πολύ και πάντα να έχεις αυτή τη φλόγα και όρεξη να δημιουργείς και να μας στέλνεις τόσο αξιόλογα πράγματα.

----------------------------------

Του Νίκου Θεοδ. Μήτση.

Πολλές φορές, οι πράξεις, τα κατορθώματα και οι θυσίες ορισμένων ατόμων βάζουν ανεξίτηλα τη σφραγίδα τους στη ζωή μιας πόλης. Μετά τον θάνατό τους, οι μεταγενέστεροι συντοπίτες τους, για να διατηρήσουν αδρή τη μνήμη τους και να διαιωνίσουν τις ξεχωριστές τους πράξεις, αποδίδουν το όνομά τους στους όρους λειτουργίας και συνοχής της πόλης τους (ονοματοδοσίες) ή τους τιμούν κάθε χρόνο με επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα κατορθώματά τους.
Μία παρόμοια επετειακή εκδήλωση είναι και αυτή που τελευταία, πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο Δήμος Ξηρομέρου, σε ανάμνηση της ιστορικής Ναυμαχίας παρά το Δραγαμέστο (Αστακός) ή και των Πυρπολικών, η οποία ως γνωστόν διεξήχθη στις 21 Νοεμβρίου 1825 ανοιχτά του Αστακού και συγκεκριμένα πέριξ των Εχινάδων νήσων (Πεταλάς, Προβάτι, Διώνι κλπ), πλησίον των Ακαρνανικών ακτών.
Δείτε εδώ όλη την ιστορική αναφορά του συμπατριώτη μας Νίκου Μήτση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.