Εορταστικές εκδηλώσεις και άηχα πυροτεχνήματα


Του Κώστα Πιέτα.

Η ομάδα "για την ΠΡΕΒΕΖΑ" στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος, επιχειρεί πριν την Πρωτοχρονιά, να αναφέρει μία πτυχή των εορταστικών εκδηλώσεων που επηρεάζει τον άνθρωπο, και τα ζώα.
Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει. Είναι καιρός πια, να διαμορφώσουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε μία πραγματικά εορταστική αρχή του καινούργιου χρόνου, για όλους! Τα πυροτεχνήματα είναι η αιτία για ένα μεγάλο φάσμα πόνου και βλάβης. Στα σοβαρά προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν οι σπινθήρες, οι φλόγες και οι αναθυμιάσεις των πυροτεχνημάτων, με την απελευθέρωση επιβλαβών τοξικών σωματιδίων, σε ζώα και ανθρώπους, πρέπει να προστεθούν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί ο εξωφρενικός ήχος των εκρήξεων τους, ως επί το πλείστο στα ζώα.
Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίζονται κατά την εκτόξευση τους. Επιπλέον, πολλές τοξικές ουσίες απελευθερώνονται από αυτά στo περιβάλλον, καθιστώντας τα επιβλαβή για την ποιότητα του αέρα. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια ζώα βρίσκονται σε κατάσταση έντασης και φόβου. Γιατροί, ειδικοί περιβάλλοντος, φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και απλοί πολίτες, απαιτούν την κατάργηση τους. Τα ζώα είναι τα κυρίως θύματα αυτού του εθίμου, καθώς τα πυροτεχνήματα αποτελούν για αυτά μία τραυματική εμπειρία, καθώς τα αποπροσανατολίζουν, τα στρεσάρουν και τα τρομοκρατούν.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, κυρίως των σκύλων σε κήπους και αυλές, αλλά και αλόγων σε περιφραγμένους χώρους που τέτοιες ημέρες πηδούν κάγκελα και φράχτες και χάνονται ή τραυματίζονται ακόμα και θανάσιμα, για να γλιτώσουν από την "απειλή" των πυροτεχνημάτων.
Οπότε συμπεραίνουμε ότι με τη χρήση της τεχνολογίας των αθόρυβων πυροτεχνημάτων, η οποία θεωρείται πλέον η ηθική και οικολογική λύση στο πρόβλημα και γι αυτό διαδίδεται ταχέως σε όλο των κόσμο, από τον Καναδά και το Βέλγιο ως το δίκτυο 30 Ιταλικών μικρών και μεγάλων πόλεων είναι η ενδεδειγμένη.
Ήδη η τεχνολογία αυτή υιοθετείται από διάφορους Δήμους ανά την Ελλάδα. Η υιοθέτηση των άηχων πυροτεχνημάτων είναι ένδειξη πολιτισμού, σεβασμού και ενσυναίσθησης προς κάθε μορφή ζωής που μας περιβάλλει.
Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.