Γιορτή τσιγαρίδας στις Φυτείες. Φωτογραφίες και videos.


Φωτογραφίες - videos: Τζένη
Παπαδημητρίου & ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS.

Η γιορτή τσιγαρίδας που πραγματοποιείται στις Φυτείες Ξηρομέρου, αποτελεί θεσμό για την ευρύτερη περιοχή, καθώς αναδεικνύει τη μοναδικότητα της αναβίωσης του χριστουγεννιάτικου εθίμου της λαχταριστής τσιγαρίδας.
Σε εξέλιξη σήμερα 26 Δεκεμβρίου 2023, η γιορτή τσιγαρίδας στις Φυτείες, με τον κόσμο και φέτος να δίνει το "παρόν" στην γιορτή. Όπως όλα δείχνουν και φέτος οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις λαχταριστές τσιγαρίδες, οι οποίες προσφέρονται δωρεάν, με τη συνοδεία ντόπιου κρασιού, γλυκισμάτων και φυσικά άφθονης μουσικής. Η μουσική επιμέλεια είναι από το Σπύρο Αποστόλου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί όπου οι εθελοντές άναψαν τα καζάνια και οι τσιγαρίδες σιγόβραζαν, μέχρις ότου να είναι έτοιμες και ροδοκοκκινισμένες για να μοιραστούν στους επισκέπτες.
Την εκδήλωση άνοιξαν με τις ομιλίες τους η Πρόεδρος του συλλόγου Λαμπρινή Κορώση και ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης και ο χοροδιδάσκαλος Βενιαμίν Γερνάς.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Κατσακιώρης, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Πολύζος, Κωνσταντίνος Μπαμπούρης, Σωτήρης Γερόλυμος, Λευτέρης Μάντζαρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γιάννης Χρόνης, Ιωάννης Φλωρόπουλος, Έφη Κακαβά, Κώστας Γεωργούλας, η Πρόεδρος της κοινότητας Αστακού Αρετή Γριτσίπη, ο πρώην Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο πρώην Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος, ο Αλέξανδρος Σάββας, ο Πρόεδρος Παπαδάτου Αποστόλης Παβέλης, ο Πρόεδρος ΟΠΣΥΞ Δημήτρης Στεργίου, πλήθος κόσμου από όλες τις περιοχές του Δήμου Ξηρομέρου και όχι μόνο.
Δείτε φωτογραφίες και video σε συνεχή ροή από την γιορτή τσιγαρίδας στις Φυτείες, που διοργανώνει ο σύλλογος Φυτειωτών «Ακαρνανικό Φως» σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ξηρομέρου, στην κατάμεστη πλατεία του χωριού.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.