Πογωνιά, Πάλαιρος, Μύτικας: Με όπλο τις χαμηλότερες τιμές πώλησης εξοχικών. Στροφή ξένων επενδυτών στους εναλλακτικούς ελληνικούς προορισμούς.


27 Φεβρουαρίου 2024.

Ανεξερεύνητοι προορισμοί, που όμως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα πιο δημοφιλή παραθεριστικά θέρετρα της Ελλάδας και ακόμα περισσότερο της Ευρώπης, προσελκύουν φέτος σταθερά υψηλή ζήτηση για αγορά εξοχικής κατοικίας από ξένους.
Περιοχές της Κρήτης και της Βορειοδυτικής Ελλάδας, ιδίως στην ηπειρωτική πλευρά της χώρας που βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, αποτελούν τους βασικούς «υποδοχείς» της ζήτησης αυτής, η οποία, σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας Elxis-At Home In Greece, θα εξελιχθεί σε κυρίαρχη τάση το 2024.
«Το δέλεαρ του πιο προσιτού κόστους αγοράς, που συνδυάζεται με περιοχές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και κίνησης αποδεικνύεται ένας ιδιαίτερα ελκυστικός συνδυασμός για τους πελάτες μας το 2024. Η τάση αυτή παρατηρείται σταθερά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, φέτος δείχνει ότι θα ξεχωρίσει περισσότερο», εξηγεί ο κ. Γιώργος Γαβριηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Elxis-At Home in Greece, η οποία ειδικεύεται στις πωλήσεις εξοχικών κατοικιών σε ξένους αγοραστές. Όπως αναφέρει ο κ. Γαβριηλίδης, «χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι παραλίες της Ηπείρου, από την Πρέβεζα, μέχρι την Ηγουμενίτσα και λίγο νοτιότερα ως την Πάλαιρο και τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, γνωρίζουν περίοδο μεγάλης άνθησης. Μεγάλη ζήτηση παρατηρείται και σε περιοχές της νότιας Κρήτης (Λιβυκό Πέλαγος), από τον Πλακιά του Ρεθύμνου έως την Αγία Γαλήνη».

Οι εξοχικές κατοικίες.
Οι Ευρωπαίοι πελάτες της Elxis, που αποτελούν και το κυριότερο αγοραστικό κοινό της ελληνικής εταιρείας, που εδρεύει στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες αγοράς εξοχικών κατοικιών στις περιοχές αυτές, που προσφέρουν απαράμιλλο φυσικό κάλλος, ήπια τουριστική κίνηση, αλλά παράλληλα είναι ανερχόμενες, έχουν σημαντικά καλύτερες προσβάσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και δύνανται να προσφέρουν και σημαντικές υπεραξίες στο μέλλον.
«Στην βορειοδυτική Ελλάδα, ξεχωρίζουμε σημεία, όπως ο κόλπος της Πλαταριάς, με τις αμμώδεις παραλίες, τα ταβερνάκια και την σημαντική ιστιοπλοϊκή υποδομή που προσφέρει. Επίσης, τα παρακείμενα χωριά Φασκομηλιά και η Σκορπιώνα συγκεντρώνουν υψηλή ζήτηση από το εξωτερικό. Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας με τα φιορδ και τα νησάκια τους, η Πέρδικα και οι παραλίες Αρίλλας και Καραβοστάσι, ή και νοτιότερα η Καστροσυκιά, το Κανάλι και η τεράστια παραλία στο Μονολίθι, μήκους 22 χιλιομέτρων, αποτελούν σημεία αγοραστικού ενδιαφέροντος», επισημαίνει ο κ. Γαβριηλίδης.
Αντίστοιχα, απέναντι από την Λευκάδα, βρίσκονται η Πογωνιά, η Πάλαιρος και πιο νότια οι παραλίες του Μύτικα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Elxis, οι τιμές πώλησης εξοχικών στις περιοχές αυτές είναι 25%-30% χαμηλότερες σε σχέση π.χ. με τις αντίστοιχες στην Λευκάδα και την Κέρκυρα, χωρίς να υστερούν σε κάτι. Αντιθέτως, χαρακτηριστικό γνώρισμα όλης αυτής της πλευράς του Ιονίου, είναι η ήπια τουριστική ανάπτυξη, οι γαλαζοπράσινες θάλασσες και η ιδιωτικότητα, στοιχεία που αποζητούν πολλοί από τους αγοραστές από το εξωτερικό και δεν προσφέρονται σε άλλες χώρες της Μεσογείου, που έχουν αναπτυχθεί περισσότερο τουριστικά.
Μεγάλο πλεονέκτημα των περιοχών αυτών αποτελεί και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση ακόμα και αυτοκίνητο, μέσω της Βενετίας, της Ανκόνα, του Μπάρι και του Μπρίντιζι.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.