Στο 3ο πρακτικό ο διαγωνισμός στο έργο: «Προμήθεια τηλεμετρίας δικτύων ύδρευσης οικισμών Αστακού, Μύτικα, Κανδήλας Δήμου Ξηρομέρου», προϋπολογισμού 2.480.000 €. Το ένα από τα δύο υποέργα του μεγαλύτερου έργου ύδρευσης στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτήθηκε στις 20 Ιουνίου 2023, πρόσκληση - γνωστοποίηση για την διακήρυξη δημοπρασίας του έργου: «Προμήθεια τηλεμετρίας δικτύων ύδρευσης οικισμών Αστακού, Μύτικα, Κανδήλας Δήμου Ξηρομέρου», προϋπολογισμού 2.480.000 € (δείτε εδώ), το οποίο είναι το ένα από τα δύο υποέργα ύδρευσης, για τα οποία εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 6.085.000 €, από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου.
Η συγκεκριμένη πρόσκληση - γνωστοποίηση έγινε προκειμένου, όποιος θέλει και έχει τις απαραίτητες εκ του νόμου προϋποθέσεις, να συμμετέχει στον διαγωνισμό, δίνοντας την προσφορά του.
Για όσους δεν γνωρίζουν καλά τα διαδικαστικά των διαγωνισμών, αναφέρουμε ότι ο διαγωνισμός γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ και ο Δήμος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την έκπτωση, δεν μπορεί να παρέμβει με κανένα τρόπο στην έκπτωση, δεν έχει καν γνώση ποιοι και πόσοι θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό και επίσης το ποσό της έκπτωσης γυρνά στα ταμεία του Υπουργείου και όχι του Δήμου.
Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το εντοπίσαμε, το 3ο πρακτικό του διαγωνισμού και η ανακήρυξη οριστικού αναδόχου.
Τα επόμενα βήματα είναι να περάσει από Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο νομιμότητας (>500.000 €), να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και κατόπιν να γίνει εγκατάσταση του εργολάβου και να εκκινήσει το έργο.

Λίγα λόγια για το έργο:
  • Το έργο αυτό μελετήθηκε επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη το 2021, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ι.Π. Μεσολογγίου και Ξηρομέρου και τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου (δείτε εδώ).
  • Τον Ιούνιο του 2021, επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, κατατέθηκε ως πρόταση χρηματοδότησης στο Αντώνης Τρίτσης (ΑΤ), ανάμεσα σε δέκα (10) προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 11.009.114,73 € (δείτε εδώ).
  • Το έργο εντάχθηκε τον Μάρτιο του 2022, επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, στο Αντώνης Τρίτσης (ΑΤ), με συνολική χρηματοδότηση 6.050.000 € που αργότερα έγινε 6.085.000 € (δείτε εδώ).
  • Το έργο δημοπρατήθηκε τον Ιούνιο του 2023 επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη (δείτε εδώ).
  • Το έργο θα εκτελεστεί επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, που κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023, για τα επόμενα 5 χρόνια, με μία μεγάλη νίκη, συντρίβοντας εκλογικά την παράταξη ''Νέα Μέρα - Καθαρά Χέρια''.
Κλείνουμε λέγοντας ότι τα έργα δεν ανήκουν ποτέ σε καμία εκάστοτε δημοτική αρχή, γιατί γίνονται με δημόσιο χρήμα και οι εκάστοτε δημοτικές αρχές πράττουν απλά το καθήκον τους, άλλες με καλό αποτέλεσμα, άλλες με μέτριο και άλλες με κακό αποτέλεσμα, με τελικό κριτή τους δημότες.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο με τον οριστικό ανάδοχο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.