Μνήμη και τόπος - Μνήμη και χρόνος: Διδακτικές Επισκέψεις και Ψυχαγωγικές Εκδρομές του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου στα χρόνια 1930-1980.

Τα Δημοτικά Σχολεία Αρχοντοχωρίου, Βάρνακα, Κανδήλας, Μύτικα και Παναγούλας, το σχ. έτος 1938-1939, σε "διδακτικό και ψυχαγωγικό περίπατο" στον Πλατανιά, συνήθη τόπο τότε των ημερησίων εκδρομών.
Του Σπύρου Θεοδ. Μήτση.

Κορυφαίες «στιγμές» της σχολικής ζωής των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου, σε όλες τις χρονικές περιόδους, ήταν οι ημιημερήσιες και ημερήσιες σχολικές εκδρομές. Αυτές, κατά την εκπαιδευτική νομοθεσία, πραγματοποιούνταν μια φορά το μήνα σε κοντινό μέρος-εντός του χωριού, και μια φορά το χρόνο σε μακρινό μέρος-εκτός του χωριού και είχαν επί το πλείστον ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Δείτε εδώ την εργασία.

---------------------

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ευχαριστούμε πολύ τον συμπατριώτη μας από το Αρχοντοχώρι, συνταξιούχο Δάσκαλο Σπύρο Μήτση, για την εμπιστοσύνη και για την παραχώρηση προς δημοσίευση της πολλή ενδιαφέρουσας, λεπτομερούς, νοσταλγικής και συγκινητικής εργασίας του, ώστε να μάθουμε όλοι μας άγνωστα πράγματα της τοπικής εκπαιδευτικής μας ιστορίας, μια πραγματική και ανιδιοτελής συνεισφορά στη συλλογική μνήμη του τόπου μας, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.