Φωτιά ανάμεσα σε Μπαμπίνη και Μαχαιρά. Πρόεδρος Κοινότητας Μαχαιρά: «Αποφύγαμε τα χειρότερα...» (φωτογραφίες και videos).


Πηγή: Σελίδα Facebook Προέδρου
Κοινότητας Μαχαιράς Γιώργου Μπαρμπαρούση.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαχαιρά.
Η φωτιά ξέσπασε στις 04.10 μ.μ δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται μεταξύ Μαχαιράς και Μπαμπίνης.

Φεστιβάλ Μοτοπαρεών Ελλάδος στον Μύτικα: Εξαιρετική η εκδήλωση με τους ''Μινόρε Παράπονο'' στο λιμάνι του Μύτικα. Φωτογραφίες και βίντεο.


Μία πολύ ωραία βραδιά έζησε χθες ο Μύτικας στο χώρο του λιμανιού του Μύτικα, με το 1ο Φεστιβάλ Μοτοπαρέων Ελλάδος.
Οι πανέμορφες και περιποιημένες μηχανές πλημύρισαν τον χώρο, οι ''Μινόρε Παράπονο'' αποζημίωσαν τους θεατές, αλλά αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις είναι τα ίδια μέλη των μοτοπαρεών απ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό κάποιοι απ' αυτούς, που πλημμύρισαν το χωριό μας, άτομα με στάση και φιλοσοφία ζωής που ξέρουν να εκτιμούν τις όμορφες στιγμές, αλλά κυρίως άτομα με ελεύθερο πνεύμα, άποψη και όμορφη τρέλα για το πως πρέπει ο άνθρωπος να απολαμβάνει αυτό που έχει γύρω του.

Αγρίνιο: Θρήνος για τον θάνατο 38χρονου γνωστού επαγγελματία εστίασης.


Στο πένθος βυθίστηκε η κοινωνία του Αγρινίου από τον θάνατο του 38χρονου Νίκου Ζαραϊδώνη.
Γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, διατηρούσε κατάστημα εστίασης στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Κλείσιμο της πλατείας Κανδήλας για τα οχήματα σε συγκεκριμένες ώρες κάθε ημέρα.


Ημερομηνία 23-6-2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι από την Κυριακή 23-6-2024 έως την Κυριακή 8-9-2024 η πλακόστρωτη πλατεία της Κανδήλας, από το μαγαζί του Κράββαρη μέχρι το παντοπωλείο Λεκατσά και την καφετέρια Γκόλια θα είναι κλειστή από τις 07.00 μ.μ. έως τις 05.00 π.μ.
Παρακαλούμε όλοι οι πολίτες να σεβαστούμε και να στηρίξουμε το μέτρο.

Επίσης:

Του Αη Γιαννιού στον Καστό Ιονίου Πελάγους τη Δευτέρα 24 Ιουνίου. Τα δρομολόγια από Μύτικα και Κάλαμο.


Τη Δευτέρα 24/6 είναι η ιερά πανήγυρης του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου και στον πανέμορφο Καστό Ιονίου Πελάγους, θα συρρεύσει πλήθος κόσμου από το πρωί για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία, αλλά και την λιτάνευση της εικόνας.

Βλάβη στην ύδρευση του Μύτικα.


Ημερομηνία 22-6-2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερώνουμε ότι πρόβλημα παρουσιάστηκε σήμερα στην ύδρευση του Μύτικα. Η βλάβη εντοπίζεται στην είσοδο του Μύτικα στη διασταύρωση.
Αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Μεγάλη επιτυχία ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής στον Αστακό (φωτογραφίες και βίντεο).

Ημερομηνία 22/6/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εντυπωσιακή συμμετοχή και άψογη διοργάνωση, ο Δήμος Ξηρομέρου και η Κοινότητα Αστακού τίμησαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου στην παραλία Αστακού, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, που απόλαυσαν ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Ελεύθερο και δωρεάν πάρκινγκ για τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Μύτικα - Free parking for the permanent residents and visitors of Mytikas.


Ημερομηνία 22/6/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερώνουμε όλους τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Μύτικα, ότι με μέριμνα του Δήμου Ξηρομέρου έχει καθαριστεί και στρωθεί το μεγάλο οικόπεδο των 9 στρεμμάτων δίπλα από το Κέντρο Υγείας Μύτικα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα και δωρεάν για πάρκινγκ.

Πρόσκληση για Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής του 3ου διμήνου 2024.


Αστακός 21/6/2024
Αριθμ. Πρωτ: 7822
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς:
1. Δήμαρχο Ξηρομέρου
2. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ξηρομέρου
3. Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Ξηρομέρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε Ειδική δια ζώσης Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής 3ου Διμήνου 2024, στις 26 Ιουνίου 2024, ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 08:30 μ.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 & 67Α του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/Α/2010) όπως ισχύουν καθώς και της αριθμ. 98/8182/26.01.2024 εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ. για συζήτηση στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:

Φεστιβάλ Μοτοπαρεών Ελλάδος σε Αστακό και Μύτικα του Αγίου Πνεύματος. Λαϊκό ξεφάντωμα με τους ‘’Μινόρε Παράπονο’’ σήμερα Σάββατο 22/6 το βράδυ στο λιμάνι του Μύτικα.


Φεστιβάλ χωρίς μουσική δεν είναι Φεστιβάλ.!!
Το βράδυ του Σαββάτου 22/06, στον πεζόδρομο του λιμανιού του Μύτικα, την διασκέδαση μας την αναλαμβάνουν οι Μινόρε Παράπονο!!!!

Ο Δήμος Ξηρομέρου ετοιμάζεται να περάσει στην ανακύκλωση των βιοαποβλήτων. Προμήθεια καινούργιου απορριμματοφόρου για καφέ κάδους βιοαποβλήτων με ενσωματωμένο πλυντήριο.


Αναρτήθηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (ΑΔΑ: 969ΓΟΡ1Φ-Ζ5Ω) και το εντοπίσαμε, το επίσημο έγγραφο της έγκρισης της προμήθειας από τον Δήμο Ξηρομέρου, ενός καινούργιου απορριμματοφόρου για συλλογή βιοαποβλήτων.
Άλλο ένα χρήσιμο όχημα έρχεται στον Δήμο Ξηρομέρου, για μία δράση που αφορά την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών.
Πρόκειται για άλλη μία χρηματοδότηση του Δήμου Ξηρομέρου, την ένταξη του σε πρόγραμμα ανακύκλωσης στις 1.11.2021.

Ο Αστακός ανάμεσα στις πόλεις που γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής.


Ημερομηνία 21-6-2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Αστακός βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις που γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής και υπάρχει γι αυτό επίσημη αναφορά στο σχετικό ιστότοπο, με το Εθνικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Προγραμματισμένες παρεμβάσεις καθαριότητας στη Κοινότητα Μαχαιράς.


Πηγή: Σελίδα Facebook
Προέδρου Κοινότητας Μαχαιράς.

Μετά από συνεννόηση με ιδιοκτήτες οικοπέδου προχωρήσαμε στον καθαρισμό μέρος αυτού που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του χωριού επί της επαρχιακής οδού. Το τμήμα αυτό αποτελούσε εστία επικίνδυνη για πυρκαγιά.

Κοινωνική ανάγκη: Οι Δήμοι να βοηθήσουν τους πολιτιστικούς Συλλόγους.


Του Δημοσιογράφου - Συγγραφέα
Χρυσόστομου Πατούλα.

Η κοινωνία διέρχεται σε παγκόσμιο επίπεδο μεγάλη πολιτική και πολιτιστική κρίση, καθώς και κρίση αξιών και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα. Και είναι καιρός οι Δήμοι να αναπτύξουν με τους πολιτιστικούς Συλλόγους ένα παραγωγικό διάλογο ώστε να αντιμετωπιστεί κατά κάποιο τρόπο η κρίση.

Πάτησαν γερά «πόδι» οι Άραβες στην Αιτωλοακαρνανία, μετά το deal για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Το Αραβικό ενδιαφέρον από την Οξυά και τις ιχθυοκαλλιέργειες έως τις ΑΠΕ και το Πλατυγιάλι.


Του Παναγιώτη Τσακανίκα.
PressRoom 21/06/2024, 0:00

Πολλά είναι τα έργα που έχουν εκτελεστεί, εκτελούνται ή είναι υπό σχεδιασμό από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην Αιτωλοακαρνανία, που «περνούν» πλέον στα χέρια των Αράβων της Masdar, μετά το mega deal της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (GEKTERNA.AT) και λοιπών μετόχων της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. (TENERGY.AT), με την εταιρεία Abu Dhabi Future Energy PJSC – Masdar.

Ο βιολογικός καθαρισμός Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα προχωρά απρόσκοπτα. Εκταμίευση ποσού 515.128,18 €.


Αναρτήθηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ) και το εντοπίσαμε, επίσημο έγγραφο (ΑΔΑ: 9Κ9Φ4653Π8-Δ7Τ) με το οποίο έχουμε αποδέσμευση χρηματικού ποσού 515.128,18 € και ανάλογη πίστωση στο ταμείο του Δήμου Ξηρομέρου, κατόπιν θετικής εισήγησης της ομάδας εργασίας για την παρακολούθηση της συγκεκριμένης ομάδας έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τσιμεντόστρωση στη Κοινότητα Αρχοντοχωρίου.


Πηγή: Σελίδα Facebook
''Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου''.

Σήμερα Πέμπτη ρίξαμε τσιμέντα στο πρώτο γεφύρι στην είσοδο του χωριού, στα κάγκελα που είχαν υποστεί ζημιές και τα επιδιορθώσαμε. Επίσης στο απέναντι γεφύρι, στο δρόμο που είχε υποστεί καθίζηση λίγο πιο κάτω στο ρέμα Μπανέϊκα.

Η σημασία του καθαρισμού των οικοπέδων από χόρτα και εύφλεκτα υλικά σε περίπτωση πυρκαγιάς.



Πηγή βίντεο: https://youtu.be

Δείτε με πόσο γλαφυρό τρόπο περιγράφει ο κάτοικος τη σημασία του καθαρισμού των οικοπέδων. «Δεν καήκαμε καθόλου......., άμα έχεις καθαρίσει τη γλιτώνεις, γι’ αυτό μας λένε “καθαρίστε, καθαρίστε”».

Το πρώτο από τα 2 ιδιόκτητα λεωφορεία mini bus που αποκτά ο Δήμος Ξηρομέρου, ήρθε και είναι έτοιμο να τεθεί σε κυκλοφορία.


Με χαρά εντοπίσαμε στα κοινωνικά δίκτυα, ότι παραλήφθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, το πρώτο από τα 2 ιδιόκτητα λεωφορεία mini bus που αποκτά ο Δήμος Ξηρομέρου (μάρκα Mercedes). Ήρθε στον Δήμο και είναι έτοιμο να τεθεί σε κυκλοφορία. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα θετικό γεγονός, που για πολλά χρόνια σε όλες τις προηγούμενες δημοτικές περιόδους, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και παρατάξεις είχαν εντοπίσει την αναγκαιότητα προμήθειας των συγκεκριμένων οχημάτων, για ένα Δήμο με μεγάλη γεωγραφική έκταση. Πολλά χρόνια λοιπόν το ακούγαμε στα δημοτικά συμβούλια, αλλά δεν υλοποιούταν. Σήμερα λοιπόν έγινε.

Οδηγίες προς τους δημότες και επισκέπτες για την λελογισμένη κατανάλωση του νερού. Όχι στην σπατάλη.


Ημερομηνία 20/6/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θέλουμε να εφιστήσουμε προς τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου Ξηρομέρυ, την προσοχή στην κατανάλωση του νερού ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Καταναλώνουμε το αγαθό του νερού με σύνεση. ΟΧΙ σπατάλη του νερού. Προηγείται η χρήση του στο σπίτι (οικιακή) και μετά το πότισμα των περιβολιών και των ζώων. Αποφεύγουμε όσο μπορούμε καταναλώσεις νερού για πλύσιμο οχημάτων και σκαφών, πάντα με μέτρο χωρίς να αφήνουμε το νερό ανοικτό.

Ο Δήμος Ξηρομέρου, θέτει σε κυκλοφορία τα δύο (2) ιδιόκτητα λεωφορεία mini bus. Αλήθειες και ψέματα!!!!!!!!


Καλημέρα.
Ο Δήμος Ξηρομέρου, θέτει σε κυκλοφορία τα δύο (2) ιδιόκτητα λεωφορεία mini bus, τα οποία με την απόφαση 73/31.12.2023 (ΑΔΑ: ΨΙΦΟΟΞ15- ΧΑΘ) του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου, κ. Μάντζαρη προμηθεύτηκε.

Εφιστούμε την προσοχή όλων των δημοτών και επισκεπτών για το κίνδυνο πυρκαγιάς.


Ημερομηνία 20/6/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με ημερομηνία 20 Ιουνίου 2024, η περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου υπάγεται στην υψηλού κινδύνου και σήμερα έχουμε και αρκετό άνεμο που φυσά.

Ιχθυοκαλλιέργειες: Κύμα αντιδράσεων απειλεί να «πνίξει» τις ΠΟΑΥ - Το παράδειγμα του Πόρου. ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Η περίπτωση του Δήμου Ξηρομέρου.


Του Νίκου Αβουκάτου
20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Ο Πόρος, το όμορφο νησί του Σαρωνικού, βρίσκεται μεταξύ των 25 περιοχών της χώρας όπου σχεδιάζεται να αναπτυχθούν βιομηχανικές ζώνες ιχθυοτροφείων, οι γνωστές Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), οι οποίες καλύπτουν τόσο θαλάσσιες όσο και χερσαίες εκτάσεις. Ωστόσο, ο σχεδιασμός και η δημιουργία τους βρίσκει κάθετα αντίθετους τόσο τη δημοτική αρχή του νησιού όσο και την πλειονότητα των κατοίκων -όπως προκύπτει από σχετική έρευνα-, αλλά και επαγγελματιών, που έχουν προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις και προειδοποιούν, μάλιστα, με προσφυγή τόσο στο ΣτΕ όσο και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Κι όλα αυτά τη στιγμή που για την εκκίνηση υλοποίησης του σχεδίου στον Πόρο απομένει μόνον η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Ο εορτασμός της Αγίας Τριάδας στο πανέμορφο εκκλησάκι στον Μύτικα Αιτ/νίας.

Φωτογραφίες αρχείου από τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας το 2022.
"Και ες το Πνεύμα το Άγιον, το κύριον, το ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν δια των προφητών".

άρθρ. 8 Συμβόλου της Πίστεως

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 και ώρα 07.30 πρωινή, εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, ευρισκόμενο στη θέση "Βούλκος" περιοχής Μύτικα, κατά το έθος.

Οι κατάλληλες για κολύμβηση ακτές του Δήμου Ξηρομέρου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το επίσημο έγγραφο.


Με επίσημο έγγραφο της με ημερομηνία 19 Ιουνίου 2024 - ΑΔΑ: 9ΟΖΟ7Λ6-Ν0Μ, που αναρτήθηκε πριν από λίγο στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το εντοπίσαμε (δείτε το εδώ), η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, όρισε ως κατάλληλες για κολύμβηση, από άποψη υγιεινής του θαλάσσιου ύδατος και υγιεινής κατάστασης, τις παρακάτω ακτές του Δήμου Ξηρομέρου:

Συνεχίζει απρόσκοπτα την λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ξηρομέρου. Χρηματοδότηση από το ΠΔΕ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με 170.387,21 €.


Αναρτήθηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το εντοπίσαμε (ΑΔΑ: ΡΕΑΑΗ-ΒΙ0), το επίσημο έγγραφο της συνέχισης της δράσης ως έχει ως τώρα, του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ξηρομέρου με 170.387,21 €, μέσω χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Δράσεις ευπρεπισμού στην Αγία Τριάδα του Μύτικα.


Πηγή: Σελίδα Facebook
Προέδρου Κοινότητας Μύτικα.

Δράσεις ευπρεπισμού στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας.

Ακύρωση της έγκρισης από την Αποκεντρωμένη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του αιολικού σταθμού στο Βαλτί Α2 πλησίον στον λιμένα Πλατυγιαλίου. Άλλο ένα «εμπόδιο» παραμερίζει από το κράτος για την σχεδιαζόμενη μεγάλη επένδυση;

Τον Μάρτιο του 2024 σας ενημερώσαμε για την έγκριση από την Αποκεντρωμένη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 12,6 MW με τα συνοδά έργα οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης, στη θέση «Βαλτί Α2» της Δ.Ε. Αστακού» (δείτε εδώ).

Η αντικοινωνική συμπεριφορά του πετάγματος σκουπιδιών παράπλευρα στους δρόμους, στους κοινόχρηστους χώρους, στις παραλίες και στην θάλασσα. Δήμος Ξηρομέρου και Κοινότητα Μύτικα μάχονται για το καλύτερο, αλλά πρέπει να λειτουργήσει και η ατομική κοινωνική ευθύνη.


Πραγματικά μας είναι πολύ δύσκολο και πολύ ακατανόητο να μπορέσουμε να εξηγήσουμε την αντικοινωνική συμπεριφορά, κάποιων πολλών απ' ότι φαίνεται συμπολιτών μας, του ανεξέλεγκτου πετάγματος σκουπιδιών στους παράπλευρους δρόμους, στους κοινόχρηστους χώρους, στην παραλία και στην θάλασσα.

Παράταση της προγραμματικής σύμβασης με την ΕΕΤΑΑ, προς εκπόνηση των σχετικών μελετών για την ενεργειακή αναβάθμιση 7 κτιρίων του Δήμου Ξηρομέρου.

Φωτογραφία αρχείου Φεβρουάριος του 2023, από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Προέδρου της ΕΕΤΑΑ Δημήτρη Μαραβέγια και του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.
Αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το εντοπίσαμε, το επίσημο έγγραφο της παράτασης της προγραμματικής σύμβασης με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), που αφορά εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη για την εκπόνηση σωστών και ώριμων μελετών για την ενεργειακή αναβάθμιση των εξής κτιρίων:

Πολλαπλές δράσεις ευπρεπισμού στη Κοινότητα Μύτικα.


Πηγή: Σελίδα Facebook
Προέδρου Κοινότητας Μύτικα.

Διανύοντας τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τις παρεμβάσεις καθαριότητας σε όλη την κοινότητα Μύτικα.
Με το τρακτέρ του Δήμου καθαρίσαμε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους καθώς και τους κάθετους δρόμους προς την παραλία.

Θεατρική Ομάδα Μαθητών Αστακού: Θεατρική παράσταση: «ΝΕΦΕΛΕΣ» του Αριστοφάνη.


Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού σας προσκαλεί στην θεατρική παράσταση: «ΝΕΦΕΛΕΣ» μια κωμωδία του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, που θα πραγματοποιηθεί από την Θεατρική Ομάδα Μαθητών Αστακού με την καθοδήγηση του κ. Λάμπρου Πιτσούλια την ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Ιουνίου και την ΤΡΙΤΗ 25 Ιουνίου 2024, ώρα 8:30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου.

Σεμινάριο για παιδιά πάνω από 12 ετών για απόκτηση γνώσεων ΚΑΡΠΑ και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.


BASIC LIFE SUPPORT | ERC
Σεμινάριο στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής.
Χορηγείται Πιστοποίηση με διεθνή ισχύ
Γίνε κι εσύ κρίκος της αλυσίδας επιβίωσης!

Είσαι άνω των 12 ετών;
Μέσα από ένα εξαιρετικά ευχάριστο & έγκριτο σεμινάριο μάθε κι εσύ και γίνε μέρος της κοινωνικής/συλλογικής προσπάθειας, ώστε να επιστρέψουν περισσότερα θύματα μετά από μία καρδιακή ή αναπνευστική ανακοπή! Αναγνώρισε γρήγορα και διαχειρίσου με γνώση και ψυχραιμία το επόμενο θύμα που θα αντιμετωπίσει την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του.

Ιστορική απόφαση της ΕΕ: Εγκρίθηκε ο πρώτος στο είδος του νόμος- κανονισμός για την Αποκατάσταση της Φύσης.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Για όσους δεν γνωρίζουν στην περιοχή μας έχουμε δύο περιοχές Natura 2000, που περιλαμβάνονται μέσα στην θεσοθετημένη με Προεδρικό Διάταγμα ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.
Την GR2310015 ''Δέλτα Αχελώου, Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού & Εκβολές Ευήνου, Νήσοι Εχινάδες, νήσος Πεταλάς, Δυτικός Αράκυνθος & Στενά Κλεισούρας'' και την GR2220003 ''Εσωτερικό αρχιπέλαγος Ιονίου (Μεγανήσι, Αρκούδι, Άτοκος, Βρόμωνας)''.
Και στις 2 περιοχές Natura εκλείπει η δέουσα εκτίμηση σε ποια κατάσταση βρίσκονται σήμερα, κάτι που αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας από το Ενωσιακό Δίκαιο. 

-----------------------

Υποστηρικτές του
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ιστορική απόφαση της ΕΕ: Εγκρίθηκε ο πρώτος στο είδος του νόμος- κανονισμός για την Αποκατάσταση της Φύσης.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Ελληνικό κόμμα που είχε στην προεκλογική του ατζέντα για τις Ευρωεκλογές, μάλιστα σε περίοπτη θέση, το σχετικό θέμα.
Το Πράσινο Κίνημα χαιρετίζει την ιστορική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να εγκρίνει τον πρώτο στο είδος του - κανονισμό για την αποκατάσταση της φύσης (Nature Restoration Law). Ο νόμος αυτός αποσκοπεί στη θέσπιση μέτρων για την αποκατάσταση τουλάχιστον του 20% των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών της ΕΕ έως το 2030 και όλων των οικοσυστημάτων που χρήζουν αποκατάστασης έως το 2050.

Άλλη μία χρηματοδότηση για τον Δήμο Ξηρομέρου. Αφορά δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού προϋπολογισμού 329.436,40 €.


Τον Μάϊο του 2023 με σχετικό μας δημοσίευμα, σας ενημερώσαμε για την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση, συνολικού προϋπολογισμού 329.436,40 €, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΤΑ» με Κωδικό: 01 (Α/Α ΟΠΣ ΕΣΠΑ: 241) της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός», που συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (δείτε εδώ).

H Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην ευαισθητοποίηση για τις Βιομηχανικές Ιχθυοκαλλιέργειες. Συνέντευξη στο BBC της κας Εύας Δουζίνα (video).


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην ευαισθητοποίηση για τις Βιομηχανικές Ιχθυοκαλλιέργειες.

Ενημέρωση στον ΟΗΕ έπειτα από ελληνική πρωτοβουλία υποστηριζόμενη από 160 Διεθνείς Οργανισμούς και προβολή από το BBC.

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2024.

Τις τελευταίες μέρες, η παγκόσμια ευαισθητοποίηση σχετικά με τις βιομηχανικές ιχθυοκαλλιέργειες και η προσοχή της διεθνούς ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα έντονες, μέσα από δύο πρωτοβουλίες με ελληνικές ρίζες.

Η αντίστροφη μέτρηση για το 2ο ΤEDx Agrinio ξεκίνησε!


Η ώρα, που όλοι περίμεναν, έφτασε!
Μετά την καθολική επιτυχία του 1ου TEDx Agrinio, με ομιλίες και δράσεις, που καθήλωσαν το κοινό, έρχεται το 2ο TEDx Agrinio, πλήρως ανανεωμένο, με την ίδια όμως θετική ενέργεια, για να καταστήσει την εκδήλωση θεσμό και να προσφέρει εμπειρίες ζωής στους φανατικούς του φίλους!

Αν θες:

Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ της τακτικής συνεδρίασης, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.



Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της δημοτικής περιόδου Σεπτέμβριος 2019 - 2023 και για πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά καθώς και τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά, όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής.

Απομάκρυνση όλων των οχημάτων από το μπαστούνι της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του λιμανιού του Μύτικα.


Ημερομηνία 18-6-2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΤΙΚΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να απομακρυνθούν όλα τα οχήματα από το μπαστούνι της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του λιμανιού του Μύτικα, γιατί εμποδίζουν και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα λάβει χώρα το Σάββατο 22 Ιουνίου μουσική βραδιά στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Μοροπαρέων Ελλάδας.

Τα δρομολόγια για Κάλαμο, Καστό και Λευκάδα αλλάζουν και επικαιροποιούνται. Μπορείτε να τα βρίσκετε μόνιμα στην ενότητα ''Χρήσιμα''.


Για να έχετε έγκυρη ενημέρωση για τα δρομολόγια για Κάλαμο, Καστό και Λευκάδα από το λιμάνι του Μύτικα, τα επικαιροποιημένα δρομολόγια βρίσκονται εδώ και αρκετά χρόνια (περίπου 10 χρόνια), μόνιμα στην ενότητα ''Χρήσιμα'' του Blog μας.

Επίσημα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες…»


Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες…», πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 15 Ιουνίου. Την έκθεση διοργάνωσε η ομάδα «για την ΠΡΕΒΕΖΑ». στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για το ολοκαύτωμα της Δέσπως Μπότση και της οικογένειάς της και παρουσιάζεται στον «Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ. Χατζής» στα Ιωάννινα υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών.

Πρόσκληση και Πρόγραμμα Εσπερίδας Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε) Δήμου Ξηρομέρου.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξηρομέρου, σας προσκαλεί στην εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου την Παρασκευή 28 Ιουνίου και ώρα 18:30 με θέμα:

«ΣΔΕ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: ΦΟΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Πρόσκληση για Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής 3ου διμήνου 2024.


Αστακός 17/6/2024
Αριθμ. Πρωτ: 7495
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς:
1. Δήμαρχο Ξηρομέρου
2. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ξηρομέρου
3. Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Ξηρομέρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 & 67Α του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/Α/2010) όπως ισχύουν καθώς και της αριθμ. 98/8182/26.01.2024 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών εκτός από τη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιείται υποχρεωτικά τουλάχιστον μία φορά τον μήνα με αντικείμενο τις τρέχουσες υποθέσεις του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται υποχρεωτικά κάθε δύο (2) μήνες σε ειδική δημόσια συνεδρίαση κατά την οποία η Δημοτική Αρχή λογοδοτεί για το έργο και τη δράση της.

Πωλείται οικόπεδο στη Κανδήλα Ξηρομέρου Αιτ/νίας.


ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Οικόπεδο, στο οποίο περιέχονται και 12 ρίζες ελιές, εντός ορίων οικισμού Κανδήλας, περίπου 800 τ.μ., με πρόσωπο στην επαρχιακή οδό Κανδήλα - Μύτικας με 12 ελιές, κοντά στον Αη Γιώργη. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. επικοινωνίας 6975734960. Ημερ. αγγελίας 11.11.2023.

* Η αγγελία είναι μόνιμα αναρτημένη στην ενότητα ''Αγγελίες''.

Εφτασε η ώρα της κρίσης για την Avramar.


Της Αλεξάνδρας Γκίτση.
Δημοσιεύθηκε: 14 Ιουνίου 2024 - 08:21

Σήμερα ολοκληρώνεται ο 1ος γύρος για τη διάσωση. Οι μνηστήρες, ο χρόνος που τελειώνει, ο ρόλος Amerra και Mubadala, τι ζητούν οι τράπεζες και τι δεν «ψωνίζουν» οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Υπό κατάρρευση η παραγωγή, υπό πίεση ο κλάδος. Ένα χρόνο και ένα μήνα από την ημέρα που η Avramar προσέφυγε στις τράπεζες για παροχή έξτρα χρηματοδότησης και αναδιάρθρωσης των δανείων της, η διαδικασία για τη διάσωσή της εισέρχεται στην τελική ευθεία.

''Διέξοδος'': Το δικό μας «ευχαριστώ». Μουσικογευστική εκδήλωση στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Άλατος.


Φέτος η «Διέξοδος» συμπλήρωσε 25 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Ένα τέταρτο του αιώνος γεμάτο δράσεις Ιστορίας, Γραμμάτων & Τεχνών. Ένα επίτευγμα που δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τη στήριξη - και πρωτίστως την αγάπη - των φίλων της.

Νέος Διάκονος στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας.


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου,
τη 16η Ιουνίου 2024

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Νέος Διάκονος στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αστακού χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 16 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Ναυτεμπορική: Έξι ενδιαφερόμενοι στην κούρσα διεκδίκησης για την Avramar.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Η γνωστή και συνηθισμένη ιστορία για τον συγκεκριμένο κλάδο, επαναλαμβανόμενη για πολλά χρόνια. Μη βιώσιμες οικονομικά επιχειρήσεις, κόκκινα δάνεια, κεφαλαιακή στενότητα, αλλαγή ιδιοκτητών, κούρεμα δανείων, νέες χρηματοδοτήσεις, νέες επιδοτήσεις, νέες αισιόδοξες και διθυραμβικές ανακοινώσεις για τον νέο leader στις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες με πληρωμένες καταχωρήσεις στα ΜΜΕ και ο αέναος κύκλος συνεχίζεται, με τους Ευρωπαίους πολίτες να πληρώνουν ιδιωτικές επιχειρήσεις όχι γι αυτό καθ' αυτό το προϊόν που παράγουν, αλλά για άλλα πράγματα.

----------------------

Της Δανάης Αλεξάκη.
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 16:10

Διαψεύστηκαν τα απαισιόδοξα σενάρια που έκαναν λόγο για οριακή ή ακόμα και για μηδενική συμμετοχή - Ποιοι έδωσαν το παρόν στη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών.
Στους έξι τοποθετούν οι πληροφορίες της «Ν» τους ενδιαφερόμενους που συμμετείχαν στο πρώτο μέρος της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του ομίλου της Avramar, του ισχυρότερου παίκτη στην εγχώρια ιχθυοκαλλιέργεια που προέκυψε από την συγχώνευση των εταιρειών: Ανδρομέδα, Νηρέας και Σελόντα.

Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.


Ημερομηνία 16-6-2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Ξηρομέρου και η Κοινότητα Αστακού, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, διοργανώνουν εκδήλωση, με στόχο την προώθηση της μουσικής και την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Ζωντανή μετάδοση τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024.


Ημερομηνία 15.6.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για αλλαγές στον Δήμο Ξηρομέρου σε όλα τα επίπεδα, πιστή στις προγραμματικές της διακηρύξεις, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, θα μεταδώσει ζωντανά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 17 Ιουνίου, στις 07:30 μ.μ.

Πρόγραμμα πολιτιστικών & αθλητικών εκδηλώσεων Ιούνιος 2024.


Ημερομηνία 15-6-2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΙΟΥΝΙΟΣ 2024

21/6 ΛΙΜΑΝΙ ΑΣΤΑΚΟΥ ΩΡΑ 8:00 μ.μ. - ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

22-23/6 ΑΣΤΑΚΟΣ, ΜΥΤΙΚΑΣ - 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΤΟΠΑΡΕΑΣ
22/6 ΛΙΜΑΝΙ ΜΥΤΙΚΑ ΩΡΑ 9:00 μ.μ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
23/6 ΛΙΜΑΝΙ ΑΣΤΑΚΟΥ ΩΡΑ 8:30 μ.μ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΡΟΚ ΒΡΑΔΙΑ