Με μεγάλη επιτυχία η σημερινή εσπερίδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), που για πρώτη φορά λειτουργεί στον Δήμο Ξηρομέρου.


Φωτογραφίες: κα Τσόμπου Άρτεμις
(την ευχαριστούμε πολύ).

Με μεγάλη επιτυχία η σημερινή εσπερίδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου στις 18:30 με θέμα:

«ΣΔΕ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: ΦΟΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ».

Είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Δήμο Ξηρομέρου, δίνοντας την ευκαιρία σε συμπολίτες μας να κατακτήσουν τη γνώση και τα απαραίτητα εφόδια, που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν μέσα στο διάβα της ζωής τους. Με το πέρας των σπουδών τους αποκτούν ισότιμο απολυτήριο Γυμνασίου.
Το πόσο σημαντικό είναι αυτό δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε, ειδικά σε τοπικές κοινωνίες σαν τις δικές μας, που εξακολουθούν για διάφορους λόγους να στερούν ευκαιρίες Μόρφωσης και Παιδείας από συμπολίτες μας και αυτό είναι μία αδικία.
Από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη τον Σεπτέμβριο του 2019, τέθηκε ο στόχος να αποκτήσει και ο Δήμος Ξηρομέρου Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.
Η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2020 μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Λευτέρη Μάντζαρη και το υπόλοιπο Δ.Σ, είχε επιτυχή κατάληξη, και το σχολικό έτος 2023-2024, για πρώτη φορά λειτούργησε στην έδρα του Δήμου Ξηρομέρου στον Αστακό, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.
Η προσπάθεια συγκεκριμένα ευοδώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2022 (δείτε εδώ).
Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) είναι δημόσια σχολεία ενηλίκων στο πεδίο της Διά Βίου Μάθησης. Απευθύνονται σε πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση (Δημοτικό ή Γυμνάσιο).
Ευχόμαστε καλή πορεία στο ΣΔΕ του Δήμου Ξηρομέρου, επιτελεί πολύ σημαντικό έργο και η στήριξη προς αυτό πρέπει να είναι αυτονόητη.
































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.