Στην καρδιά του καλοκαιριού και το τελευταίο Σαββατοκύριακο ο Μύτικας δέχθηκε πάρα πολλούς επισκέπτες.


Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και το Σαββατοκύριακο ο Μύτικας δέχθηκε πλήθος επισκεπτών. Πραγματικά η εικόνα θύμιζε Αύγουστο και όλος ο Μύτικας είχε γεμίσει επισκέπτες, τα καταλύματα με πληρότητα 100% και η παραλία Μύτικα - Αρχοντοχωρίου γεμάτη κόσμο.
Μιλώντας με επαγγελματίες μας επισήμαναν ότι παρά τον αρκετό κόσμο, οι τζίροι δεν ήταν οι ανάλογοι και αυτό είναι ένα πρόβλημα αρκετών χρόνων, που εξηγείται από την πτώση της κατανάλωσης, γιατί πολύ απλά και φυσιολογικά, ο κόσμος δεν αντέχει η τσέπη του να καταναλώσει και έχει να αντιμετωπίσει οικονομικές υποχρεώσεις με υψηλότερη προτεραιότητα στη καθημερινότητα του, από την αναψυχή και τις διακοπές του.
Επίσης σήμερα Δευτέρα, δείχνει ότι ο κόσμος δεν παραμένει, αλλά είναι του Σαββατοκύριακου. Εκτιμάμε με βάση την εμπειρία μας ότι, ο κόσμος θα αρχίσει να παραμένει από το άλλο Σαββατοκύριακο.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια καλοκαιριού σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού, σε ένα μέρος με γενικά πολύ καλές τιμές (αυτό είναι σίγουρο), με υπηρεσίες σε καλό επίπεδο, αλλά και με προβλήματα που είναι φυσιολογικό και δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο δικό μας.
Η επισκεψιμότητα και ο τουρισμός έχει προβλήματα και επιπτώσεις και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Η προσπάθεια για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες και να λύνονται τυχόν προβλήματα πρέπει να είναι συνεχής, αλλά η ήπια τουριστική ανάπτυξη είναι ζητούμενο και στόχος για την όμορφη και προνομιούχα περιοχή μας.

20 σχόλια:

  1. Που να γίνει και ο Παραλιακός Ποδηλατοδρομος Αλυζίας
    μήκους διαδρομής του 3,5 χιλιομέτρων Παραλιακός Ποδηλατοδρομος.
    Θα μιλάμε τότε για πλήθος επισκεπτών μας, όπότε ας φροντίσουν εγκαιρα οι αρμόδιοι και οι συναρμόδιοι του τόπου μας για την δημιουργία και των ανάλογων έργων υποδομής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να γίνει πρώτα ο βιολογικός να μην πέφτουν τα λύματα στη θάλασσα..και μετά ο παραλιακός δρόμος..

      Διαγραφή
    2. Ολα θα γίνουν 10.10 με άριστα το 10.

      Διαγραφή
  2. Να κάνετε κάτι και με το παρκάρισμα των αυτοκινήτων!!! Γιατί μπορεί να λέτε συνέχεια ότι υπάρχει χώρος στάθμευσης αλλά κανείς δεν πάει εκεί,όλοι παρκάρουν δεξιά και αριστερά στους δρόμους και πάνω στο λιμάνι...ούτως ώστε και αυτοί που χρησιμοποιούν το λιμάνι για να κάνουν την δουλειά τους δεν μπορούν γιατί τα αυτοκίνητα εμποδίζουν!!!Δώστε λύση και σε αυτό το πρόβλημα και το πολύ πολύ αν δεν υπάρχει άλλη λύση ανοίξτε τον χώρο που κλεισατε εκεί στην παραλία του Μυτικα,τουλάχιστον για εφέτος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρκινγκ υπάρχει πολύ μεγάλο αλά παρκάρετε όπου σας αρέσει δεν σέβεστε τίποτα

      Διαγραφή
    2. Θες πάρκινγκ δίπλα στη παραλία εσύ?
      Να παρκάρετε κ πάνω στη πλατεία του Μύτικα, για να είστε 10 μέτρα από το πεζόδρομο!
      Κ που ήταν ανοιχτός ο χώρος ΠΆΛΙ παρκάρετε στο δρόμο. Οπότε η λύση σίγουρα δεν είναι αυτή που προτείνεις..... Αλλά να αλλάξει η νοοτροπία σας

      Διαγραφή
  3. Για μια ακόμη χρονιά η παραλία σε άθλια χαλιά.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 5 25 εγω πηγα χθεσ . ηταν πολυ καθαρη και μαζεμενη .σε ποναει εσενα από αλλα πραγματα που σου καναν

      Διαγραφή
  4. ποια παραλια και τρ....ες ρε παιδια.. Επικρατει μια κατασταση αναρχιας. ο καθενας κανει κατσληψη με μια ομπρελα μονιμη ,και βαζει κσι σιδερα ορθια ετοιμα να καρφωθεις για το κοτερο του, και οποιος τολμαει ας παει με μικρα παιδια να βρει θεση...
    σουπερ τουρισμος!!!!
    και του χρονου με υγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουτε να εκτιμησετε αυτο που εχετε δεν ειστε αξιοι
    Φετος η παραλια ειναι βελτιωμενη
    Με την ομπρελα σου εχεις απειρο ελευθερο χωρο να καθισεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρα πολύ ωραία. Επαναλαμβανουμε την ίδια συζήτηση. Που σημαίνει πως δεν είμαστε ικανοί να παρακολουθησουμε τις εξελίξεις στον τουρισμό αλλά δεν είμαστε και ικανοί να αντιληφθούμε τα βασικά. Για το πάρκινγκ τα είπαμε από την αρχή. Είναι μακρυά, είναι αφυλακτο και είναι και σκοτάδι μαύρο. Δεν θα πάει κανείς. Αυτονόητα πράγματα. Που και η σήμανση είναι τέτοια που να μην σε "αναγκαζει" να πας προς τα εκεί. Λίγη. Από την άλλη, από την στιγμή που έχουμε την ίδια επισκεψιμοτητα τα σκ όπως τα άλλα χρόνια και εκτιμούμε πως από το άλλο σκ θα μένει κόσμος και τη Δευτέρα, τότε καλά είμαστε. Είμαστε στα δικά μας. Εκεί, στο μέτρο το δικό μας. Γενικώς υπάρχει περιορισμένη οικονομική δυνατότητα στον κόσμο. Παντού στην Ευρώπη. Η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο, και για τους επιχειρηματίες, οπότε θα υπάρχει ένα θέμα φέτος το καλοκαίρι. Οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να δώσουν χαμηλές τιμές και οι τουρίστες δεν θα μπορούν να πληρωσουν αυτες τις τιμές. Για να μην μακρυγορω, θα κοκομησουν τα σούπερ μάρκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει ή έστίαση νά αναθεωρήσει πάρα πολλά τά φαγάδικα γιά τόν κόσμο πού τά χρειάζεται ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τουρισμός και γύφτικα είναι εχθροί, και ναι δυστυχώς αυτό συμβαίνει στον Μυτικα, έρχονται όσοι δεν τους θέλουν αλλού, κάντε μια βόλτα Δευτέρα πρωί στην παραλία και εκεί να δείτε σκουπίδια από τσιγάρα και καλαμάκια πεταμένα κάτω, επίσης μεγάλο μέρος της παραλίας θυμίζει τσαντηρομαχαλα με την δημοτική αρχή να αδιαφορεί προκλητικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αναρχία που επικρατεί και στο παραλιακό μέτωπο και στο θέμα πάρκινγκ στην περιοχή μας είναι θέματα οργάνωσης και σχεδιασμού που όπως φαίνεται η Δημοτική αρχή δεν έχει.
    Είναι τα ίδια άλυτα διαχρονικά προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εκάστοτε αρχή θέτει κανόνες το αν θα εφαρμοστούν έχει να κάνει με τη συμπεριφορά των επισκεπτών. Επίσης η αναρχία στο παρκάρισμα είναι δουλειά της αστυνομίας και μόνο.

      Διαγραφή
  10. Δυστυχώς για την παραλία Παλιοβαρκα ή Λυσιμος όπως αποκαλείται υπάρχουν σχόλια τα οποία προφανώς ούτε τα άκρως αρνητικά που γράφονται δεν ισχύουν σε τέτοιο βαθμό αλλά ούτε και τα θετικά. Αν θέλουμε να βάλουμε τα πραγματα σε μια σειρά το ότι η κατάσταση της παραλίας είναι σε τέτοια κατάσταση εν έτη 2024 αφορά αποκλειστικά τις παλιές δημοτικές αρχές και όχι την τωρινή. Ανησυχητικό είναι ότι και η νυν δημοτική αρχή δεν έχει δείξει ακομα; ότι θα κάνει κάποιες κινήσεις ώστε να αναδείξει την παραλία και απλά συνεχίζει τις ίδιες τακτικές. Και με κάθε σεβασμό σε ολα τα χωριά και κοινότητες του δήμου η παραλία αυτή θα έπρεπε να είναι η αρχή της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου και η αξιοποιηση της θα ειναι ευεργετική για όλους. Είναι κρίμα τόσα χρόνια να μην γίνεται αντιληπτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου πριν 5χρονια που η δημοτική αρχή ήταν νέα ίσχυε αυτό που λες τώρα όμως όχι, δυστυχώς σε αυτόν τον τομέα αδιαφορεί προκλητικά, η ανομία και η αναρχία βασιλεύουν στην παραλία

      Διαγραφή
    2. καλά τόση παραλια δέν σε χωραει ο τόπος να πέσεις στην θαλασσα και να δροσιστείς και μετά να βγεις έξω και να δεί ο ήλιος και να κάνεις ήλιο θεραπεία ?

      Διαγραφή
    3. Αν αυτή είναι η λογική σου πάω πάσο, αν αυτόν τον τουρισμό θέλεις για τον Μυτικα δικαίωμα σου,

      Διαγραφή
  11. αν δέν σου αρέσει τόση θάλασσα , να γεμίσεις ενα βαρέλι άν θέλεισ με κρύο νερό και να μπείς μεσα να δροσιστείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.