Επιτέλους μπορούμε να χαρούμε όλοι την Παλιόβαρκα με τις ομπρέλες μας, χωρίς καταλήψεις και μόνιμες κατασκευές.


Γράφει μία αναγνώστρια που παραθερίζει
πάρα πολλά χρόνια στη Παλιόβαρκα.

Σήμερα είναι μία ωραία ημέρα για την παραλία της Παλιόβαρκας, ήταν κάτι που έπρεπε να έχει γίνει πριν από πολλά πολλά χρόνια, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Αν δεν γινόταν αυτή η σημερινή κίνηση δεν ξέρω που θα έφτανε αυτή η δυσάρεστη κατάσταση.
Θέλω να απευθυνθώ με αγάπη στους συνανθρώπους μας που κάνουν αυτό το λάθος της κατάληψης της παραλίας, το οποίο είναι μη σεβασμός στους υπόλοιπους ανθρώπους, μία καθαρά αντικοινωνική συμπεριφορά.
Δεν τους θεωρούμε εχθρούς, δεν έχουμε κάτι εναντίον τους, ούτε κανείς τους λέει να σταματήσουν να έρχονται στη Παλιόβαρκα. Τους αγαπάμε και τους θέλουμε. Εγώ προσωπικά έχω κοινωνικές σχέσεις με πάρα πολλούς και έχουμε ζήσει αξέχαστα καλοκαίρια εδώ.
Τους ζητάμε να σταματήσουν την αντικοινωνική συμπεριφορά να φτιάχνουν μόνιμες κατασκευές στη παραλία και ουσιαστικά να οικειοποιούνται το δημόσιο χώρο.
Σας ζητάμε να κάνετε το λογικό και το αυτονόητο που κάνουμε όλοι μας. Παίρνουμε την ομπρελίτσα μας, τα πράγματα του μπάνιου, διαλέγουμε όποιο σημείο βλέπουμε ελεύθερο, απολαμβάνουμε το μπάνιο μας και όταν τελειώνουμε τα μαζεύουμε όλα και φεύγουμε.
Αυτό το απλό και αυτονόητο σας ζητά η πλειοψηφία των συμπολιτών σας και τίποτα παραπάνω.
Είναι τόσο δύσκολο;
Επίσης για όσους έχουν βάρκα και σκάφος. Όχι σκοινιά και δέσιμο έξω. Λίγο πιο βαθιά, με την καλή άγκυρα μας και καδένα, με μικρό σε μήκος σκοινί, αγκυροβολούμε αρόδο με το σκάφος να στρέφει στον καιρό και να είναι ασφαλές και μόλις τελειώνουμε τις διακοπές μας παίρνουμε την άγκυρα μας.
Η πανέμορφη και τεράστια παραλία της Παλιόβαρκας μας χωράει στην αγκαλιά της όλους μας, απλά να τηρούμε τα λογικά και τα αυτονόητα.

















34 σχόλια:

  1. Το να έχουμε μια Ομπρέλα στην παραλια δεν σημαίνει ότι ιδιωτικοποιουμε τον χώρο.. δηλαδή αν την βγάλουμε και την βάλουμε πάλι στο ίδιο σημειο την επόμενη μέρα τι θα αλλάξει??απολύτως τίποτα.. απλά είστε στενομυαλοι και όλα σας ενοχλούν..εμείς τουλάχιστον αφήνουμε την παραλία όπως την βρίσκουμε χωρίς σκουπίδια σε αντίθεση με τους δήθεν νόμιμους που τα παρατάνε όλα στην παραλια κ απλά παίρνουν μόνο τα πραγματάκια τους κ φεύγουν κ μαζεύουμε εμείς μετά!!!και ο κύριος δήμαρχος καλό είναι να κοιτάξει να φτιάξει κανένα φρεάτιο και κάνα δρόμο που έχουν γίνει παγίδες θανάτου και μετά να ασχοληθεί με τα υπόλοιπα που δεν ενοχλούν πουθενά!!!Ή ακόμα καλύτερα να βάλει ο δήμος καμία ομπρελίτσα στην παλιοβαρκα αφού ενοχλούν οι δικές μας!!αλλά βέβαια που να τα βρει τα χρήματα τα ξοδεύει εκεί που έχει συμφερον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβαστε το σχολιο του 4:51 ακριβως αποπανω και δειτε με τι εχουμε να κανουμε
      Να παει να κανει το μπανιο του με την πετσετα του την ομπρελα του και τα όλα του και σα κυριος να φυγει δεν μπορει
      Αυτό το τοσο απλο που κανουμε ολοι αυτουνου του είναι δυσκολο
      Πρεπει να βαλει στις παραλιες ολα τα ξυλινα ρολα απο τα ηλεκτρικα καλωδια που εχουν ρημαξει οι γυφτοι απο την δεη και τα αγοραζουν αυτοι για λιγα ευρω για να τα κανουν καθισματα τραπεζια και βασεις ομπρελων
      Να φτιαχνουν ότι κατασκευη με σιδερο και κολησσεις μεσα στη παραλια
      Να βαζουν αλυσιδες λουκετα και οτι άλλο κατεβαζει η κουτρα τους
      ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΦΤΟΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Η ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ Η ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ

      Διαγραφή
    2. μάλιστα 4:51
      από το μυαλό σου περνά ότι την άλλη ημέρα, μπορεί ένας άλλος συνάνθρωπος σου να πάει πριν από εσένα και να βάλει την δική του ομπρέλα στο ίδιο σημείο;
      εσύ με την συμπεριφορά του το απαγορεύεις λες και είσαι ο ιδιοκτήτης της παραλίας
      στην έκανε κληρονομιά κάποιος;
      το θράσος σας περισσεύει
      θράσος πασπαλισμένο με κουτοπονηριά

      Διαγραφή
    3. Τι λες ρε κουτοπονηρε βλάχο 4:51? Αν πάω και βάλω την πετσέτα μου στο σημείο που έχεις βάλει την ομπρέλα σου παράνομα θα με αφήσεις ή θα μου πεις ότι είναι δικός σου ο χώρος? Επειδή εχει συμβει γι'αυτο σε ρωτάω. Αν αυτό δεν θεωρείται ιδιωτικοποιηση χώρου τότε τι είναι? Για σκεψου να ειχαμε αλλους 30-40 σαν εσενα, που θα ξαπλωνε ο κοσμος? Αφού ο δήμαρχος είναι τόσο κακός και λάθος και εσύ δεν είσαι παράνομος γιατί δεν πήγες να διαμαρτυρηθεις?

      Διαγραφή
    4. 5:03 δηλαδή το να βάλει την ομπρέλα του ο συνανθρωπος ακριβώς δίπλα μου ή και μπροστά μου(δεν έχω κανένα πρόβλημα εγώ προσωπικα)θα αλλάξει κάτι??στην ίδια παραλια δεν θα είναι?στην ίδια θαλασσα δεν θα κάνει μπάνιο???για πες μου σε τι ακριβώς θα τον εμποδίσω??θα του καταπατησω το μισό μέτρο με την ομπρέλα μ??δεν τον ενοχλω σε τίποτα απολύτως...δεν λέω να βάλουμε τραπέζια καρέκλες και όλα τα έπιπλα σπιτιού στην παραλια..αλλά μια απλή ομπρέλα δεν θεωρώ ότι εμποδίζει κανέναν!!!αν όλοι είχαν οικόπεδα στην παραλια θεωρείς ότι δεν θ έβαζαν ομπρέλα ???εννοείται πως θ έβαζαν!!!!

      Διαγραφή
    5. 5:34 αν έρθω κ καθίσω εγώ στην ομπρέλα που θ βάλεις εσύ για πες μ θ με διώξεις??η απάντηση εννοείται πως είναι ναι..αλλά για πες μου το γιατί??επειδή εσύ θ την έχεις εκεί για κάποιες ώρες ενώ εγώ θα την έχω όλη μερα??καραβλαχος είσαι εσύ με το στενομυαλο σου...μήπως θέλεις ν σε βάλω και στο σπίτι να σου κάνω και αέρα?

      Διαγραφή
    6. Ουστ ρε παλιοβλαχε , πόσο στόκος είσαι που δεν καταλαβαίνεις ότι καταπατας παραλία

      Διαγραφή
  2. Η παραλιακή μας περιοχή σταδιακά αναπτύσσεται και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φιλοξενήσει ισότιμα περισσότερο κόσμο μας που θα ήθελαν να παραθερίσουν στον τόπο μας.
    Επομένως χρειάζεται απ' όλου μας ανεξαιρέτως και ατομικά και συλλογικά περισσότερη εναρμόνιση με τους βασικούς κοινούς κοινωνικους μας κανόνες συνύπαρξης, ώστε όλοι μας ως κοινωνία να πορευόμαστε φιλικά και να χαιρόμαστε την πεντακάθαρη παραλία μας και τις ακρογιαλιές της.
    Καλό καλοκαίρι σε όλους μας εύχομαι !
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μας τα στρογγυλευεις αγαπητέ, αυτή η εικόνα του του τσαντηρομαχαλα που παρουσίαζε η παραλία είναι επιεικώς απαραδεκτη

      Διαγραφή
    2. Σημασία έχει νομίζω περισσότερο,
      το παρόν και το μέλλον της παραλιακής μας περιοχής και ανεξάρτητα το πώς εκφράζει ελεύθερα ο καθένας μας τις απόψεις του.
      Καλησπέρα Φίλε μου !

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα, επιμένω ότι επί της ουσίας δεν αναφέρεις τίποτα, αυτή η εικόνα που υπήρχε σε ικανοποιουσε; εμένα όχι, και σπάνια λέω μπράβο στον δήμαρχο, αυτή την φορά του το λέω και μακάρι επιτέλους να βάλει τάξη στην ασυδοσία και αναρχία που επικρατεί στην περιοχή

      Διαγραφή
    4. Φίλε μου αδυνατώ να εκφράσω με άλλο τρόπο την άποψή μου για το όλο θέμα που αφορά την περαιτέρω πρόοδο της παραλιακής μας πριοχής.
      Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι υπάρχουν και πιό ουσιαστικές απόψεις , συμπολιτισσών -συμπολιτιτών μας, επί του συγκεκριμένου θέματος.
      Καλημέρα σε όλους μας !

      Διαγραφή
    5. Φίλε μου αδυνατώ να εκφράσω με άλλο τρόπο την άποψή μου για το όλο θέμα που αφορά την περαιτέρω πρόοδο της παραλιακής μας περιοχής.
      Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι υπάρχουν και πιό ουσιαστικές απόψεις , συμπολιτισσών -συμπολιτών μας, επί του συγκεκριμένου θέματος.
      Καλημέρα σε όλους μας !

      Διαγραφή
  3. Ο επόμενος έλεγχος σε κάθε μάγκα που διαμαρτύρεται, που πάει να πει έχει κάνει κατάληψη, θα εχει και το μεγάλο πρόστιμο.
    Σήμερα 1η φορά χαρίστηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιον επόμενο έλεγχο.......εδώ στον άλλον του τα ξήλωσαν και αντί να τα φορτώσουν κανονικά όπως είναι ο νομος του τα αφήσανε και ο τύπος τα ξαναεστησε......τρέχα γύρευε....για ποια πρόστιμα τα λες εσύ τώρα.....δεν καταλαβαίνει κανένας τιποτα

      Διαγραφή
  4. Καλη κινηση αυτη μακαρι να γινει το ιδιο και στη παραλια της Βελα που ειναι τσαντιρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια Δήμαρχε καιρός ήταν, να καθαρίσει επιτέλους η παραλία από τα τσαντίρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας βάλει ομπρέλες ο Δήμος για δημόσια χρήση και να φυτέψει και κανένα αλμυρικι θα πρότεινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Κροατία βγάζουν τις ομπρέλες και το χουν γαζωσει αρμυρίκια.. πολύ όμορφο περιβάλλον

      Διαγραφή
    2. Κ στην Ελλάδα υπάρχει όχι μόνο στο εξωτερικό!

      Διαγραφή
  7. Μπραβο στην δημοτικη αρχη.
    Αυτο δειχνει σεβασμο στον κοσμο και κυρίως στους τουριστες - παραθεριστες.
    Επισης θα πρεπει να γινει σε ολη την ακτογραμμή απο Αστακο μεχρι Μυτικα.
    Για αυτους που διαμαρτύρονται ας πανε μια βολτα στην ακτογραμμη της Γλυφαδας για να δουν οτι ειναι ενα κοσμιμα μετα απο ξήλωμα ολων τον παρανομων κατασκευών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το αρθρο ειναι ολοσωστο. Για να συμβιωσουμε πρεπει ο ενας να σεβεται τον αλλον.
    Η κατασταση ειχε ξεφυγει με τις καταληψεις και καθε χρονο βλεποντας οτι δεν παρεμβαινει κανενας τα πραγματα γινοταν χειροτερα.
    Η λυση ειναι απλη. Αυτονοητη συμπεριφορα. Η παραλια ελευθερη και καθε παρεα διαλεγει ενα ελευθερο μερος να βαλει προσωρινα ομπρελα και πραγματα. Τελειωσε το μπανιο. Τα μαζευει.
    Τοσο απλο ειναι. Τι δεν καταλαβαινουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σαν blog δεν επιτρέπουμε σχόλια που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα ή φωτογραφίζουν ανθρώπους και επιχειρήσεις. Όποιος θέλει να καταγγείλει οτιδήποτε όσον αφορά ακτές, παραλίες, αιγιαλό κ.λπ, υπάρχει επίσημο ηλεκτρονικό εργαλείο της Ελληνικής Πολιτείας διαθέσιμο στον καθένα.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φαίνεται πως οι καταλήψεις από ομπρελοκαθισματα είναι σαν την Λερναία Ύδρα.
    Αρχίζει να γεμίζει πάλι .
    Μία απογευματινή βόλτα στην παραλία μετά τις εννιά το απόγευμα και θα έχετε πλήρη εικόνα.
    Δυστυχώς μάλλον η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη.
    Η δημοτική αρχή πρέπει αυτό που ξεκίνησε νά τό τελειώσει με καθημερινούς ελέγχους και αν είναι δυνατόν και με πρόστιμα στους κατά επανάληψη παραβάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δέν μπορούμε να ξέρουμε,
      άν λές αλήθεια ή λές αναλήθεια.
      Πήγαινε κάνε άν θές το μπανάκι σου να δροσιστείς.

      Διαγραφή
    2. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ . ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ

      Διαγραφή
    3. Φίλε 8:25 η αναληθεια και το ψέμα έχουν κοντά πόδια.
      Μια βόλτα στην παραλία αρχοντοχωριου μετά τις 9 με 9:30 και θα έχεις εικόνα της πραγματικότητας την οποία για κάποιους δικούς σου λόγους μάλλον αμφισβητείς.

      Διαγραφή
    4. θα πάω αλλού βόλτα.
      οπότε τα ξαναλέμε άλλη φορά.

      Διαγραφή
  11. Περνώντας χθές άρχισαν πάλι σωλήνες φυτεμένες γιά βάση ομπρέλας καί δεμένες ξαπλώστρες προφανώς στήν αύλή τού πατέρα τους....ή τού κυριολεκτικά τσαντηριού τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ φαντασία έχεις μου φαίνετα
      Η κάνω πρωϊ-πρωϊ λάθος

      Διαγραφή
  12. Και ποιός σου είπς εσένα
    ότι ευτυχία είναι μόνο να εισαι σε μια βίλα
    και δέν είναι ευτυχία να κανεις το μπάνιο σου και να μένεις σε τσαντήρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ σε τσαντίρι κάνω διακοπές, κάνω το μπανάκι μου και όμορφα ωραία ελευθερώνω την παραλία για τον επόμενο.
      Πολιτισμένα και όμορφα.
      Αν το κάνουμε όλοι έτσι δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης.

      Διαγραφή
    2. Τσαντίρι, μπανάκι και απλότητα
      είναι η ευτυχία Φίλε το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    3. Για να γίνει πρππδευτική προκοπή
      θα πρέπει όμως και ο επόμενος
      να είναι σάν εσένα καθαρός και να είναι και πιό καθαρός και απο τον προηγούμενο.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.