Opening για το ''KALYPSO SEASIDE BAR'' στην πανέμορφη παραλία ''Ασπρογιάλι'' Κοινότητας Καραϊσκάκη του Δήμου Ξηρομέρου. Η παράκτια διαδρομή Αστακός - Μύτικας - Μαραθάκι Κανδήλας, είναι προορισμένη για τουριστική ανάπτυξη.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το άνοιγμα μίας νέας επιχείρησης στη παραλία ''Ασπρογιάλι'' της Κοινότητας Καραϊσκάκη του Δήμου Ξηρομέρου. Το όνομα αυτής ''KALYPSO SEASIDE BAR''.
Προχωρά λοιπόν για πρώτη φορά η τουριστική αξιοποίηση μίας από τις πιο όμορφες παραλίες του Δήμου Ξηρομέρου. Μιλάμε για τη μαγευτική παραλία ''Ασπρογιάλι'' Κοινότητας Καραϊσκάκη, όπου μετά από αίτημα του Δήμου Ξηρομέρου, όπου ζήτησε να βγουν σε πλειοδοτική δημοπρασία 6 σημεία σε παραλίες, άλλα για απλή παραχώρηση χώρου αποκλειστικά και μόνο για ομπρέλες και άλλα για παραχώρηση χώρου εγκατάστασης και λειτουργίας beach bar με ομπρέλες.
Σε 2 από τα 6 σημεία είχαμε θετική κατάληξη στην πλειοδοτική δημοπρασία.
Ένα στο ''Ασπρογιάλι'' για λειτουργία και εγκατάσταση beach bar με ομπρέλες και ένα στη ''Παλιόβαρκα'' μόνο ομπρέλες.
Θεωρούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου Ξηρομέρου για τις πολλές και όμορφες παραλίες που έχουμε κατά μήκος της παράκτιας διαδρομής Αστακός - Μύτικας - Μαραθάκι Κανδήλας, είναι προς θετική κατεύθυνση και πρέπει του χρόνου να συνεχιστεί σε ακόμα περισσότερες, γιατί αυτό το πανέμορφο παράκτιο μέτωπο, στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Ξηρομέρου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προορίζεται για τουριστική ανάπτυξη και θα πρέπει και η φυσιογνωμία του να παραπέμπει σε αυτή τη στόχευση.
Οι παρεμβάσεις στις παραλίες πρέπει να είναι πάντα με μέτρο και χωρίς φαραωνικές εγκαταστάσεις, με κατασκευές λιτές, λυόμενες, με υλικά που συμβαδίζουν με την περιβαλλοντική αξία των παραλιών αυτών, που θα αναβαθμίζουν αισθητικά και θα προστατεύουν περιβαλλοντικά όλη αυτή την φυσική ομορφιά του παράκτιου μετώπου Αστακός - Μύτικας - Μαραθάκι Κανδήλας και θα διασφαλίζεται απόλυτα η ελεύθερη πρόσβαση κάθε πολίτη σε αυτές, όπου θα υπάρχει πολλαπλάσιος χώρος στις αξιοποιημένες παραλίες, να βάλει την δική του ομπρέλα και να κάνει το μπάνιο του δωρεάν.
Επίσης για πρώτη φορά με την παρούσα δημοτική αρχή έχουμε εκπόνηση μελέτης κτηματογράφισης για την παραλία της ''Παλιόβαρκας'' (νομίζουμε ότι έχει τελειώσει και έχει παραληφθεί), ώστε να γίνει διάνοιξη του απαλλοτριωμένου και αποζημιωμένου από το παρελθόν παραλιακού δρόμου (κάτι που δεν το ακούμπησε ποτέ κανείς για δεκαετίες) και να πάμε κατόπιν στην μελέτη ανάπλασης της συγκεκριμένης πολλή όμορφης και πολλή μεγάλης παραλίας.
Το παγιωμένο επί 30 και πλέον χρόνια καθεστώς των τσαντιρομαχαλάδων της ''Παλιόβαρκας'', όπου όλοι το γνώριζαν τι συνέβαινε, αλλά κανείς δεν μιλούσε, θα αλλάξει και για πρώτη φορά γίνονται συγκεκριμένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Πιθανόν αυτό να ενοχλεί κάποιους που «οραματίζονταν» άλλο μέλλον για την περιοχή και τώρα που τα στάσιμα νερά δεκαετιών επιτέλους αναταράζονται και κινούνται, ανακάλυψαν την ''Παλιόβαρκα'' και παίζουν το παιχνίδι της εσκεμμένης δυσφήμισης, για μία παραλία πανέμορφη και λειτουργική σήμερα, που προσφέρει σε όλους τους πολίτες τη καθαρή θάλασσα, με καλές υπηρεσίες, με λογικές τιμές, αλλά και δωρεάν για όποιον θέλει. Η παραλία είναι τεράστια και για όλο τον κόσμο.
Το ξέρουμε ότι κάποιες χρήσεις όπως και να το κάνουμε είναι αντικρουόμενες, όπως και τα αντίστοιχα συμφέροντα.
Ευχόμαστε υγεία και καλές δουλειές στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης.












13 σχόλια:

  1. δημαρχε του χρονου στη βελα δυο αδειες
    αη γιωργη αστακου
    αη νικολα αστακου
    μαραθια
    λιμανακια
    παλιοβαρκα
    ελια
    μαραθακι

    με σεβασμό στο περιβαλλον αυτες οι παραλιες να εχουν παροχες και να μπορει να τις επισκεπτουν ξηρομεριτες και επισκεπτες

    και τοτε να δεις που θα πανε αυτοι που θελουν να κανουν τις παραλιες χαβουζα με σημαδουρες φελιζολ διχτυα και βυθο ολο κοπρανα και γλιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10 41 o δημαρχος εβγαλε δημοπρασια τισ παραλιες που λες γιατι δεν πηγες να τησ νοικιασεις ;

      Διαγραφή
  2. Ποσο λυπηρό να βλέπουμε σκηνές ομπρέλες μπαλετες τσαντιρια ψησταριές στην παραλια του μυτικα από το λιμάνι μέχρι την παλιοβαρκα,τροχόσπιτα στον δρόμο της παραλίας ο κάθε ένας νομίζει πως του ανήκει η παραλία είναι για όλους και για εμάς τους ντόπιους που αναγκάζοστε και πάμε σε μαγαζιά και πληρώνουμε το μπάνιο 20 ευρώ το λιγότερο έλεος ποτέ θα σταματήσει αυτό??ποιος επιτέλους θα πάρει πρωτοβουλία να τα ξηλώσει όλα???περιμένουμε κυριε Γιάννη περιμένουμε πράγματα από εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καποια κακως κειμενα που ανεφερεται υπαρχουν αλλα όχι στην εκταση που λετε
      Για τους ντοπιους που αναγκαζονται να πληρωνουν 20 ευρω για να κανουν μπανιο είναι ψεματαρα
      Η παραλια είναι ατελειωτη και μπορεις να βαλεις την ομπρελα σου οπου θες και να κανεις μπανιο δωρεαν
      Επισης οι τιμες στα καταστηματα της παραλιας ειναι λαικες και οι ομπρελες παντου δωρεαν
      Εγω με ενα καφε 2,5 ευρω καθομαι και κανω το μπανιο μου σε δωρεαν ξαπλωστρα οσο θελω
      Ας σταματησει λοιπον η δυσφιμηση όπως σωστα γραφει ο αρθρογραφος
      Προβληματα υπαρχουν αλλα όχι αυτό που περιγραφεται

      Διαγραφή
    2. Να βάλεις την ομπρέλα σου όπου θες είναι μάλλον αδύνατο μιας και όλο το μήκος της παραλίας είναι καταπατημένο απο κλειδωμένα ομπρελοκαθισματα κατασκευές από παλέτες ,καρούλια καλωδίων και κάθε λογής σκιαστρων σε μόνιμη βάση δημιουργόντας ντε φάκτο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

      Διαγραφή
    3. δεν ειναι ετσι
      μπορεις να βαλεις την ομπρελα σου
      η παραλια ειναι 4 χιλιομετρα
      σταματηστε τις υπερβολες και τα ψεμματα

      Διαγραφή
    4. Όχι δεν μπορείς να βάλεις την ομπρέλα σου όπου θες έχει δίκιο ο παραπάνω αναγνώστης η αλήθεια είναι αυτή καί αν θέλετε μπορώ να ανεβάσω φωτό για του λόγου το αληθές.

      Διαγραφή
  3. Με την παραλία Αγριλιά τι θα γίνει; Γιατί ο δήμος δεν ανοίγει μονοπάτι προσβασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ
      ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

      Διαγραφή
    2. ολόκληρο δρόμο εχει για αγριλια. τελικά κάποιοι ειναι χαζοί

      Διαγραφή
  4. Η σωστή αξιοποίηση της παραλιακής μας περιοχής με τις πεντακάθαρες ακρογιαλιές της
    θα έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και νόημα , όταν η κάθε μορφή αξιοποίησής της γίνεται με κυριότερο γνώμονα, τις ανάγκες του συνόλου των μελών της τοπικής μας κοινωνίας.
    Και η περιοχή μας έχει πολλαπλές δυνατότητες αξιοποίησης αφού ο θαλάσσιος και παραθαλάσσιος χώρος, είναι υπεραρκετός για την ισομερή και ισόρροπη ανάπτυξη όλων ανεξαιρέτως των κλάδων της τοπικής μας οικονομίας.
    Περισσότερη αλληλοκατανόηση χρειάζεται μεταξύ όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής μας και μέσω πάντα του καλόπιστου και ανιδιοτελούς δημοκρατικού διαλόγου μεταξύ των φορέων της περιοχής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρες μάρες κουκουναρες κύριε και επί της ουσίας τίποτε, έχεται περάσει από την παραλία και ειδικά από παλιόβαρκα μέχρι Αγία Σοφία; είναι κατάσταση αυτή; όπου γουστάρει ο καθένας στήνει τσαντηρι, η καρφώνει σιδερένια παλούκια για να δέσει την βάρκα του, είπαμε λιβάνι με μέτρο γιατί ρεζιλευομαστε

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου δέν θα ήθελα να σχολιάσω την ελεύθερη γνώμη σου.
      Θα επαναλαβω όμως ότι, οποιαδήποτε μορφή αξιοποίησης και αν γίνεται
      στην παραλιακή μας περιοχη απο τους αρμόδιους ψορείς,
      θα πρέπει να έχει ως κυριότρο κριτήριο η αξιοποίηση
      τις ανάγκες του συνόλου των μελών της τοπικής κοονωνίας.
      Καλησπέρα !

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.