Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) από το ΥΠΕΝ. Η καταληκτική ημερομηνία της διαβούλευσης είναι στις 16/9.


Πηγή: Σελίδα Facebook
''Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων''.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) από το ΥΠΕΝ. Η καταληκτική ημερομηνία της διαβούλευσης είναι στις 16/9.
Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΝ αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Έχοντας υπερκαλύψει τους στόχους που είχαν τεθεί στο πρώτο ΕΣΕΚ το 2019, για τη διείσδυση των ΑΠΕ και τη μείωση των εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου, η χώρα μας θέτει, πλέον, πιο φιλόδοξους ενεργειακούς και κλιματικούς στόχους."
Είναι λοιπόν σαφές ότι το πρώτο ΕΣΕΚ, το οποίο προέβλεπε ήδη έναν ξέφρενο πολλαπλασιασμό της εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών και φωτοβολταϊκών στη χώρα, θεωρείται πολύ μετριοπαθές από την κυβέρνηση. Μετά την "επιτυχία" της επίτευξης των στόχων του, η ανάπτυξη των Βιομηχανικών ΑΠΕ πρέπει να γίνει ακόμα πιο επιθετικά. Συγκεκριμένα, το νέο ΕΣΕΚ προβλέπει μεταξύ άλλων ως στόχους για το 2030:
  • Αύξηση των φωτοβολταϊκών σε 13,5 GW, από 5,4 GW.
  • Αύξηση των χερσαίων αιολικών στα 8,9 GW, από 4,7 GW.
  • Πρόσθετα θαλάσσια αιολικά ισχύος 1,9 GW
  • Μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας χωρητικότητας 4,3 GW
  • Συστήματα αντλησιοταμίευσης χωρητικότητας 1,7 GW
  • Αύξηση των υδροηλεκτρικών σε 4,5 GW από 3,1 GW (ως το 2050).
Παράλληλα υπάρχουν προβλέψεις για αύξηση της παραγωγής βιομεθανίου και πράσινου υδρογόνου.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, αυτό δεν είναι μια λογική ενεργειακή πολιτική, αλλά μία ανεξέλεγκτη ενεργειακή φρενίτιδα.
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει άνευ όρων τα βουνά, τα χωράφια, τη θάλασσα και τα ποτάμια μας σε μεγάλους ενεργειακούς και κατασκευαστικούς ομίλους. Παράλληλα, οι τιμές του ρεύματος θα συνεχίσουν να καλπάζουν, για να χρηματοδοτηθούν όλες αυτές οι επενδύσεις.
Μόνο η αντίστασή μας μπορεί να τους σταματήσει!

Η συμμετοχή στη διαβούλευση γίνεται σε αυτόν τον ιστότοπο: http://www.opengov.gr

Πηγές:

Πηγή εικόνας: https://www.newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.