Επιχείρηση σκούπα καθαρισμού Νο2, της παραλίας της Παλιόβαρκας, σήμερα νωρίς το πρωί από τον Δήμο Ξηρομέρου, από πάσης φύσεως κατασκευές και αντικείμενα.


Φωτογραφίες: Σελίδα Facebook
''Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου''.

Στις 29 Ιουλίου ο Δήμος Ξηρομέρου, με την συνδρομή της Κτηματικής Υπηρεσίας, των αστυνομικών τμημάτων Βόνιτσας και Κατούνας (η Παραλία της Παλιόβαρκας είναι Κοινότητα Μύτικα ένα μέρος και Κοινότητα Αρχοντοχωρίου ένας άλλο μέρος) και του Λιμενικού Λευκάδας, για πρώτη φορά στα χρονικά έκανε παρέμβαση σκούπα στη μεγάλη παραλία της Παλιόβαρκας 3,7 χιλιομέτρων, με στόχο να την απαλλάξει από πάσης φύσεως μόνιμες κατασκευές και αντικείμενα (θυμηθείτε εδώ).
Αυτή την στιγμή όπως μας ενημερώνουν αναγνώστες μας τηλεφωνικά, η επιχείρηση επαναλαμβάνεται και είναι σε εξέλιξη, γιατί διαπιστώθηκε ότι στην παραλία ξανάρχισε η τοποθέτηση μόνιμων κατασκευών.
Έτσι λοιπόν σήμερα νωρίς το πρωί, παρουσία των Αντιδημάρχων Πολύζου Βασίλη και Σιδερά Στέλιου, του Προέδρου του Αρχοντοχωρίου Πιτσινέλη Λευτέρη, του Προέδρου του Μύτικα Φάρρου Δημήτρη, των αστυνομικών τμημάτων Κατούνας και Βόνιτσας, αυτή την στιγμή εξελίσσεται η επιχείρηση σκούπα Νο2 στην Παλιόβαρκα.
Το ζητούμενο αυτών των παρεμβάσεων δεν είναι σε καμία περίπτωση εκδίωξη επισκεπτών και μονίμων κατοίκων, ούτε κανείς διανοείται να εμποδίσει ανθρώπους να κάνουν ελεύθερα το μπάνιο τους με την ξαπλώστρα τους, την ομπρέλα τους και ότι άλλο εξοπλισμό έχουν. Είναι ελεύθεροι 100%.
Ζητούμενο είναι να επικρατήσει σε αυτή την παραλία το απλό και φυσιολογικό που κάνει η πλειοψηφία των ανθρώπων που πηγαίνει για μπάνιο. Πάω για μπάνιο, τοποθετώ την ομπρέλα μου, την ξαπλώστρα μου και ότι άλλο έχω, τελειώνω το μπάνιο μου τα μαζεύω και φεύγω.
Αυτό και μόνο αυτό είναι.... και είναι τόσο απλό...., τόσο αυτονόητο και τόσο λογικό.
Δεν συσχετίζεται και δεν συμψηφίζεται με άλλα θέματα και προβλήματα υπαρκτά, που και για αυτά ναι πρέπει να δοθούν λύσεις, αλλά όχι να αποτελούν άλλοθι για να δικαιολογήσουν καθαρά αντικοινωνικές συμπεριφορές.
Αυτή η ατελείωτη συζήτηση που προσπαθούν να ανοίξουν και να επιβάλλουν κάποιοι, είναι καθαρά για υπεκφυγή και τίποτα άλλο.

10 σχόλια:

  1. Ο ελεγχος των παραχωρημενων στα καταστηματα τμηματων του αιγιαλου ( ποσα τετραγωνικα εκμεταλλευεται στην πραξη καθε καταστημα και ποσα εχει δηλωμενα στο Δημο - πρεπει να ειναι τα ιδια ) , θα γινει και ποτε ; Υπαρχουν καποιοι επαγγελματιες που δεν δηλωνουν καν στο Δημο τον χωρο που εκμεταλλευονται , φαινονται ευκολα απο την εφαρμογη .
    Επισης κατι αναλογο ισχυει και για τον αιγιαλο εντος του Μυτικα . Κανενας σχεδον δεν εχει δηλωσει τον πραγματικο χωρο που εκμεταλλευεται - δηλωνουν μικροτερο χωρο - καποιοι δε δεν δηλωνουν καθολου το χωρο που καταλαμβανουν . Και αυτοι φαινονται ευκολα στην εφαρμογη .
    Καλη λοιπον η εφαρμογη του νομου για τους κατασκηνωτες , οι επαγγελματιες ομως που δεν πληρωνουν τα αναλογα ποσα στο Δημο πρεπι να ελεγχθουν και αυτοι , μεσα και εξω απο το Μυτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΑΣΤΙΧΑ ΧΩΜΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ!!!!!!
    ΡΕ ΤΙ ΖΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο συγχαρητήρια στον δήμαρχο στους αντιδημάρχους στον πρόεδρο της κοινότητας στην ελληνική αστυνομία στην ελληνική δικαιοσύνη και γενικά στο ελληνικό κράτος καθάρισαν την παραλία αλλά ξέχασαν τους δικούς μας ανθρώπους επιχειρήσεις που δεν έχουν καθόλου άδεια η άλλες που έχουν άδεια 100 τετραγωνικά και πιάνουν εικοσαπλάσιο χώρο αθάνατο ελληνικό κράτος και πάλι μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστά είναι αυτά πού ξεκίνησε ο δήμος για τον γιαλό καί πολύ καλά κάνει.στο λιμάνι αυτό τό χάλι πού επικρατεί ποτέ θά μπει σέ μία σειρά. έρχεται οποίος θέλει από την βόλτα του Με τό σκάφος ⛵ ξοδεύει όσο Νερό θέλει τρέχει άσκοπα το Νερό χωρίς να έχει ο δήμος καμία απολαβή.και εμείς σάν κάτοικοι τού Μύτικα Δεν μπορούμε νά τούς μιλήσουμε γιατί θά έρθουμε σέ ρίξει. φυσικά εμάς έρχεται ο λογαριασμός κανονικά πληρωμής χωρίς να πλένουμε την βάρκα μας.και πολλά άλλα.αυτο τό τουρισμός θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο εχεις καιρός είναι να γίνει μαρίνα και να πληρώνουμε όλοι τέλη ελλιμενισμού ακόμη και οι ντόπιοι μην ξεχνιόμαστε που νομίζουν ότι η μαρίνα είναι ιδιοκτησία τους

      Διαγραφή
  5. Εσείς το επιστρέψατε....οι ντόπιοι!!!
    Και με τις βάρκες...
    Ένας αχταρμάς είστε!!!
    Φιλικά πάντα♥️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι επιτράπηκε κάποτε δεν σημαίνει ότι θα επιτρέπεται πάντα. Αν πίστευες και πιστεύεις κάτι τέτοιο, θα πρέπει δυστυχώς για σένα να αναθεωρήσεις. Καιρός ήταν μα βρεθεί μια δημοτική αρχή να ακούσει τους πολίτες της. Και θα πρέπει οι τσολιάδες των αυτοσχέδιων κατασκευών και καταλήψεων να μάθουν να σέβονται. Φιλικά παντα

      Διαγραφή
  6. Τα επιχειρήματα των διαμαρτυρόμενων - καταληψιών της παραλίας είναι προσχηματικά, αβάσιμα και αστεία. Ορθώς ενήργησε ο Δήμος και μπράβο σε αυτούς που το έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η δημοτική αρχή να κοιτάξει πως θα αντιμετωπίσει το θέμα των βόθρων που οι γνωστοί σε όλους μας τους ρίχνουν μέσα στα φρεάτια και από εκεί καταλήγουν στην θάλασσα δίπλα από το παλιό ΚΥ.
    Ειδικά χθες όλη η γειτονιά παραλίγο να καταλήξει στα επείγοντα, άλλος με εμετούς και άλλοι με ζαλάδες από την έντονη μυρωδιά.
    Και να μην έχει προτεραιότητα τις ομπρέλες της παραλίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατασκευαζεται ο βιολογικος καθαρισμος με ενταξη πανω απο 12 εκατομμυρια ευρω απο αυτη τη δημοτικη αρχη που το πετυχε

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.