Φωτορεπορτάζ από την σημερινή παρέμβαση του Δήμου Ξηρομέρου στη παραλία της Παλιόβαρκας.


Φωτογραφίες από νωρίς το πρωί έχουν γεμίσει τα social media, από την σημερινή παρέμβαση του Δήμου Ξηρομέρου στη παραλία της Παλιόβαρκας, την 2η μέσα σε 20 ημέρες.
Στόχος να απομακρυνθούν οι πάσης φύσεως μόνιμες κατασκευές και τα διάφορα αντικείμενα, από το δημόσιο χώρο του αιγιαλού και της παραλίας.
Πολλοί άνθρωποι μας πήραν σήμερα τηλέφωνο και μιλήσαμε μαζί τους, ακόμα και από ανθρώπους που αντέδρασαν στην σημερινή παρέμβαση του Δήμου και έχουν αντιρρήσεις και έχουμε σχηματίσει μία καλή εικόνα για αυτό που συνέβη σήμερα και το οποίο θα το αποτυπώσουμε εν συντομία και χωρίς πολλές από τις λεπτομέρειες που μάθαμε.
  • Η σημερινή παρέμβαση του Δήμου δεν είχε καμία σχέση με την 1η. Υπήρχαν πολλές και μεγάλες αντιδράσεις σε 2 σημεία της παραλίας, κοντά σε 2 κάμπινγκ. Ακούστηκαν λεκτικές επιθέσεις, αποδοκιμασίες μέχρι και απειλές προς τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ξηρομέρου, τους Προέδρους Αρχοντοχωρίου και Μύτικα και όσους υποστήριζαν αυτή την παρέμβαση. Γενικά υπήρξαν δύσκολες και οριακές καταστάσεις.
  • Αυτοί που αντιδρούσαν, επικαλούνταν πολλούς και διάφορους λόγους, όπως την καθαριότητα της παραλίας, τον φωτισμό, ότι η παραλία είναι μεγάλη και ότι αυτοί δεν ενοχλούν, γιατί δεν ελέγχουν πρώτα τα μαγαζιά της παραλίας και του Μύτικα για τους μισθωμένους χώρους, ότι η παραλία και ο Μύτικας έχει και άλλα προβλήματα και γιατί δεν λύνουν πρώτα αυτά, ότι έρχονται πολλά χρόνια στη Παλιόβαρκα και ότι αφήνουν τα χρήματα τους κ.λπ
  • Επίσης είναι αλήθεια ότι από την 1η παρέμβαση, υπήρχαν και πάρα πολλοί που δέχθηκαν ότι δεν πρέπει να μπαίνουν μόνιμες κατασκευές και αντικείμενα και έτσι η εικόνα της παραλίας ήταν σαφώς βελτιωμένη και καλό είναι να αποφεύγονται να λέγονται υπερβολές. Δηλαδή πάρα πολλοί επισκέπτες της παραλίας κατάλαβαν ότι αυτό είναι λάθος και πρέπει να αναφερθεί το συγκεκριμένο, γιατί είναι η αλήθεια και δείχνει και το δρόμο της εύκολης κατά εμάς λύσης.
Η δική μας προσωπική γνώμη όπως την έχουμε πει πολλές φορές, είναι ότι κανένας δεν στρέφεται εναντίον κάποιων ανθρώπων, όλοι είναι καλοδεχούμενοι. Το ζητούμενο αυτών των παρεμβάσεων όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε, δεν είναι σε καμία περίπτωση εκδίωξη επισκεπτών και μονίμων κατοίκων, ούτε κανείς διανοείται να εμποδίσει ανθρώπους να κάνουν ελεύθερα το μπάνιο τους με την ξαπλώστρα τους, την ομπρέλα τους και ότι άλλο εξοπλισμό έχουν. Είναι ελεύθεροι 100%.
Ζητούμενο είναι να επικρατήσει σε αυτή την παραλία το απλό και φυσιολογικό που κάνει η πλειοψηφία των ανθρώπων που πηγαίνει για μπάνιο. Πάω για μπάνιο, τοποθετώ την ομπρέλα μου, την ξαπλώστρα μου και ότι άλλο έχω, τελειώνω το μπάνιο μου τα μαζεύω και φεύγω.
Αυτό και μόνο αυτό είναι.... και είναι τόσο απλό...., τόσο αυτονόητο και τόσο λογικό.































6 σχόλια:

  1. Δηλαδή ο δήμος, οι πρόεδροι, οι αντιδήμαρχοι, ότι είναι παράνομο το κατακρίνουν και προσπαθούν να φέρουν την νομιμότητα σε κάθε περίπτωση.?? Παρακαλώ να μας πείτε τη γνώμη σας και να το ανεβάσετε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε το ονοματεπώνυμο σου και θα σου πω την γνώμη μου ευχαρίστως, αν και την έχω πει.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
  2. Εύγε στους αιρετούς που καθαρίζουν την παραλία. Ίσια δικαιώματα καί υποχρεώσεις σε όλους. Όλοι καλοδεχούμενοι αλλά με σεβασμό. Μια από τις καλύτερες κινήσεις για την πρόοδο του τόπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα επιχειρήματα των διαμαρτυρόμενων - καταληψιών της παραλίας είναι προσχηματικά, αβάσιμα και αστεία. Ορθώς ενήργησε ο Δήμος και μπράβο σε αυτούς που το έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόβλημα υπάρχει και στο χωράφι δεξιά του κάμπινγκ του Μούχα. Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Υπάρχουν άδειες για όλα αυτά; Ο Δήμος τι κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τα τροχόσπιτα που έχουν παρκάρει στην παραλία τι γίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.