Δίνουν και παίρνουν οι αντικοινωνικές συμπεριφορές στον Μύτικα. Στόχος το υπαίθριο γυμναστήριο στο ''Βορό'' και το γήπεδο Μύτικα.


Δυστυχώς το έλλειμα Παιδείας και κοινωνικής μόρφωσης, που οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές, κάνουν την παρουσία τους εμφανή σε πολλά σημεία του Μύτικα.
Τελευταία επεισόδια στο υπαίθριο γυμναστήριο του Μύτικα στο ''Βορό'', όπου κάποιοι για πολλοστή φορά στραβώσανε την πόρτα εισόδου τρακάροντας την με μηχανάκι!!!
Επίσης στο γήπεδο του Μύτικα, όπου εδώ και πάρα πολύ καιρό μπαίνουν μέσα μηχανάκια και κάνουν σπινιαρίσματα, καθώς και ποδήλατα και καρότσια, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί ζημιές στον πλαστικό τάπητα. Για τα γελάδια και τα σκυλιά(!!!) που έχουν μπει τα έχουμε ξαναπεί παλαιότερα.
Το ακόμα χειρότερο, κάποιοι ανάψανε μέχρι και μικρή φωτιά στο σημείο του πέναλτι, με αποτέλεσμα να καεί λίγο ο χλοοτάπητας. Το ίδιο έγινε πρόσφατα και στο γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα στον Αστακό.
Επίσης τα αμέτρητα πλαστικά μπουκάλια που είναι πεταμένα παντού, από συμπατριώτες μας που αθλούνται και όχι γιατί τα έφερε κάποιος αέρας ή το κύμα, ενώ μέσα στο γήπεδο υπάρχει κάδος απορριμμάτων. Η κακή συνήθεια να πίνουν κάποιοι νερό και να το εκσφενδονίζουν σε μία επίδειξη μαγκιάς καλά κρατεί. Δίπλα είναι ο κάδος σκουπιδιών αλλά...
Φαίνεται ότι αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουν γήπεδα που είναι μέσα στα χωριά, που αντί να τυγχάνουν τον σεβασμό και την προσοχή όλων μας, κάνουμε ότι μπορούμε να τα διαλύσουμε.
Αυτά βέβαια τα πραγματικά γεγονότα που τα ξέρουν όλοι, είναι αδιαμφησβήτητα, καμία φωτογραφική μηχανή δεν τα απαθανατίζει και κανένα στόμα και κείμενο δεν τα αναφέρει, σε ένα είδος ομερτάς, μην στενοχωρήσουμε κάποιους, απλά προβάλουμε μόνο τα αποτελέσματα αυτών των συμπεριφορών για να πούμε κάτι άλλο διαφορετικό.
Σε κάθε περίπτωση η εκάστοτε δημοτική αρχή, οφείλει να παρέμβει και να διαθέσει χρήμα των δημοτών, κόπο και χρόνο για να αποκαθιστά τα αποτελέσματα της αντικοινωνικής συμπεριφοράς κάποιων, αλλά και για να συντηρεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις από την φυσιολογική φθορά που έχουν.

7 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Βασίλη ...Μήπως θα έπρεπε να γίνει κανονισμός λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου και να συσταθεί αρμόδια Επιτροπή Διαχείρισης Αθλητικών Εγκαταστάσεων (Ε.Δ.Α.Ε) σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία και κάθε αθλητικός φορέας (Ομοσπονδία, σωματείο), ιδιωτικός φορέας και κάθε άτομο που επιθυμεί να κάνει χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων να απευθύνεται εγγράφως στην αρμόδια Επιτροπή Διαχείρισης Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου. Ο Δήμαρχος (ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος) με αποφάσεις του να αναθέτει σε Δημοτικούς Υπαλλήλους την εφαρμογή των διατάξεων του κανονισμού.
    ΗΚοτρότσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλία υπάρχει κανονισμός χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων, νομίζω δημοσιευμένος στην ιστοσελίδα του Δήμου, απλά στον Μύτικα το γήπεδο τώρα το καλοκαίρι είχε καθημερινά πολλούς επισκέπτες συν τα δυσάρεστα φαινόμενα που περιγράφω. Συμφωνώ ότι ο Δήμος οφείλει να δει καλύτερα την εφαρμογή του κανονισμού και της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι κατι δεν λειτουργεί καλά και υπάρχει πρόβλημα. Επίσης θέλει και σχετικό κονδύλι στο προυπολογισμό για συντηρήσεις. Άμα τις υποδομές τις αφήνεις σε αφήνουν και αυτές.

      Διαγραφή
  2. Έπρεπε κάθε φορά που τελειώνει ένας αγώνας να κλείνει η πόρτα εισόδου νε λουκέτο κ κάποιος αρμόδιος να την ανοίγει όταν γίνεται αγωνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παναγιώτης Τελλίδης27 Αυγούστου 2024 στις 1:52 μ.μ.

    Η λύση είναι μόνο μία: Κάμερες ασφαλείας παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δικαιολογίες πολλές.
    Απάντηση στο ναι η όχι αν υπήρξε κακοτεχνία του εργολάβου υπάρχει.
    Αν όλα έγιναν σύμφωνα με τις προδιαγραφές γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η παραλαβή του έργου;
    Μήπως περιμένουμε νά γίνει ακατάλληλο για χρήση και να τα φορτώσουμε όλα στις δήθεν αγελάδες που μπήκαν να φάνε το χορτάρι που γέννησε ο χλοοτάπητας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΚΑΨΙΜΑΤΑ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΚΙΣΙΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ

      Διαγραφή
    2. στις δηθεν αγελαδες??????!!!!!!!!

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.