Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ». Πόρος: Μήνυση Δημάρχου για ρύπανση περιβάλλοντος - Στο στόχαστρο οι ιχθυοκαλλιέργειες – Το βακτήριο σε μεγάλη έκταση.



Σε μήνυση προχώρησαν ο Δήμαρχος Πόρου και ο μη κερδοσκοπικός φορέας «Καθετή», σχετικά με την ύπαρξη βακτηρίου σε μεγάλη έκταση του βυθού του νησιού.
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Πειραιά ο Δήμαρχος Πόρου μαζί με τον μη κερδοσκοπικό φορέα «Καθετή» για υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος, που αφορά στα ευρήματα που προέκυψαν στο βυθό του Πόρου με την ύπαρξη ενός βακτηρίου σε μεγάλη έκταση.
«Σε βίντεο πολύ κοντά στην ακτή Μπίστη του Πόρου φαίνεται να έχει ανευρεθεί σε μεγάλη έκταση στο βυθό ένα στρώμα λευκού υλικού το οποίο πρόκειται για ένα είδος βακτηρίου. Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις τριών σπουδαίων επιστημόνων, αυτή η μεγάλη ανάπτυξη του βακτηρίου οφείλεται στο γεγονός ότι ο βυθός είναι ανοξικός, είναι δηλαδή νεκρός, λόγω της μεγάλης παραγωγής οργανικής ύλης που πιθανολογείται ότι προέρχεται από τα περιττώματα των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή», αναφέρει στο ΒΗΜΑ ο δικηγόρος Παναγιώτης Λογγινίδης της πλευράς που κατέθεσε τη μήνυση.

Δείτε το εν λόγω βίντεο:



Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ ο Δήμαρχος Πόρου Γεώργιος Κουτουζής μετά την κατάθεση της μήνυσης υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση είναι τραγική στο βυθό. Ανακαλύψαμε ότι υπάρχει μεγάλη μόλυνση που την έχουν αποκρύψει τόσα χρόνια. Μαζί με ευρήματα και δείγματα που πήραμε από κατάδυση που έγινε, αποφασίσαμε να καταθέσουμε μήνυση. Τα ευρήματα είναι πολύ ανησυχητικά και αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα που θα προκύψει με την δημιουργία της ΠΟΑΥ (σ.σ. Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) στο νησί».
Στην ίδια γραμμή Εύα Δουζίνα, πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Καθετής υποστηρίζει στο ΒΗΜΑ ότι «πιστεύω ότι σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική. Βλέπουμε με τα μάτια μας τι ζημιά έχουν κάνει οι ιχθυοκαλλιέργειες στη θάλασσα και έχουμε την ελπίδα ότι η δικαιοσύνη θα θέσει προ των ευθυνών τους αυτούς που πρέπει. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο βυθό δεν είναι μόνο επικίνδυνη για τα ψάρια και το περιβάλλον αλλά και για μας που ζούμε εκεί, που τρώμε τα ψάρια και που κολυμπάμε. Πρέπει η Κυβέρνηση να κάνει και τους δικούς της ελέγχους για την κατάσταση που επικρατεί στο βυθό λόγω των ιχθυοκαλλιεργειών. Εμείς έτυχε δούμε τι συμβαίνει από βίντεο ενός εθελοντή δύτη που έδειξε σε τι κατάσταση έχει περιέλθει η θάλασσα».

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς θα έπρεπε να είναι ο βυθός χωρίς την ύπαρξη του βακτηρίου:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.