Καταγγελία για μεταφορά αντικειμένων από τον ναό του Αγίου Ιωάννου Καστού.


Το παρακάτω e-mail πήραμε από κάτοικο του Καστού Λευκάδας.

-----------------------

Μεγάλη αναστάτωση και οργή έχει προκαλέσει στους απανταχού Καστιώτες, η είδηση πως τα πιθάρια του ναού του Αγίου Ιωάννου Καστού δεν υπάρχουν πια...
Συγκεκριμένα, δέκα πιθάρια αποθήκευσης ελαιόλαδου ηλικίας πέραν των 100 χρόνων απομακρύνθηκαν από το νησί χωρίς καμιά ενημέρωση και αμφιλεγόμενη την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών!
Τα πιθάρια είχαν μεταφερθεί από το παλαιό ελαιοτριβείο, όπου δόθηκε για εκμετάλλευση από την Εκκλησία, στα κελιά, -επίσης ιδιοκτησίας της εκκλησίας του νησιού -, έως ότου πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής της σκεπής του ναού, που επί πολλά χρόνια εκκρεμεί λόγω οικονομικής αδυναμίας των ενοριτών να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό που απαιτείται.
Όμως όπως ενημερωθήκαμε από τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους και προς απογοήτευση τους την περασμένη Κυριακή, άνδρες με ιδιωτικό σκάφος πήραν τα πιθάρια προς άγνωστη κατεύθυνση και προορισμό!
Η πράξη αυτή που για όλους εμάς ισούται με κλοπή μας αφήνει πολλά ερωτήματα για το συμβάν αλλά και οργή για όλα αυτά που πλανώνται στην ατμόσφαιρα σε ότι αφορά την αδειοδότηση αυτής της ενέργειας από την Μητρόπολη Λευκάδος, εν αγνοία των ιδιοκτητών τους δηλαδή των Καστιωτών και του ναού τους...
Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να συμμεριστούν την οργή των Καστιωτών και να επιστρέψουν αυτά που υφάρπαξαν το συντομότερο, διότι η υπομονή έχει φτάσει έξω από τα ανθρώπινα όρια!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.