Το ΤEDx Agrinio επιστρέφει!


Μετά την απόλυτη επιτυχία της πρώτης διοργάνωσής του και την καθολική αποδοχή του, τόσο από το φυσικό όσο και το διαδικτυακό του κοινό, το TEDx Agrinio επιστρέφει!

Τι είναι το TED;
To TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών. Ξεκίνησε από την Καλιφόρνια το 1984 σε ένα συνέδριο, που κράτησε 4 μέρες κατά το οποίο συναντήθηκαν η τεχνολογία (Technology), η ψυχαγωγία (Entertainment) και το σχέδιο (Design).Από τότε το TED έχει εξελιχθεί και παρουσιάζει ομιλίες, που αφορούν μία πληθώρα διαφορετικών θεμάτων, ομιλίες, που είναι διαθέσιμες σε περισσότερες από 100 γλώσσες.

Τι είναι το TEDx;
Βασισμένο στο πρότυπο του TED, τα TEDx είναι αυτόνομες εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν τη δράση τους το 2009. Σε αυτές, ομάδες σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν τοπικές εκδηλώσεις με ομιλίες έως 18 λεπτά ,στην φιλοσοφία του TED, ομιλίες που είναι ελεύθερα προσβάσιμες στο διαδίκτυο. Στο αντίστοιχο κανάλι στο YouTube, «TEDxTalks» υπάρχουν πάνω από 160.000 διαθέσιμες TEDx ομιλίες με θεάσεις που ξεπερνούν τα 5 δισεκατομμύρια. Ένας τεράστιος πλούτος γνώσης και ιδεών ελεύθερα προσβάσιμος σε όλο τον κόσμο.
Οι ομιλίες TEDx αποτελούν ένα παράθυρο διάδοσης ιδεών από τις τοπικές κοινότητες στον κόσμο και αντίστροφα. Η TEDx κοινότητα στηρίζεται στον εθελοντισμό, είναι εξαιρετικά δημιουργική και αποτελεί μία αστείρευτη πηγή έμπνευσης.

Έρχεται το 2ο TEDx Agrinio!
Το 1ο TEDx Agrinio ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες όλων ημών των εθελοντών του. Κατέστησε δε σαφές, πως η περιοχή μας μπορεί να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο σε καινοτόμα, πολιτιστικά γεγονότα, που θα συμβάλλουν στην υπέρβαση κάθε είδους ανασταλτικών ορίων.
Το 2ο TEDx Agrinio έρχεται για να φέρει στην επιφάνεια τις συνήθειες που μας καθηλώνουν στην αδράνεια, την έλλειψη αυτοπεποίθησης και ενσυναίσθησης, καθώς και την απουσία ρεαλιστικών οραμάτων.
Ταυτόχρονα όμως, θα αναδείξει τις συνήθειες εκείνες, που θα παρέχουν στην περιοχή μας και τους ανθρώπους της, νέες ιδέες και καινοτόμες οπτικές, με στόχο την οριστική αποδέσμευσή από την κάθε περιοριστικό πλαίσιο, που συμβάλλει στην εσωστρέφεια.
Το 2ο TEDx Agrinio θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024 (02/11/2024) στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου και κεντρικό του θέμα είναι η «Έξις». Ήδη έχει ξεκινήσει η παρουσίαση των πρώτων ομιλητών, ενώ περισσότερες πληροφορίες τόσο για τους ομιλητές όσο και των παράπλευρων εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Μέχρι τότε μπορείτε να μας ακολουθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εκδήλωσης (Facebook και Instagram), προκειμένου να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκδήλωση.


Με εκτίμηση,

Η ομάδα του TEDx Agrinio

tedx.agrinio@gmail.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.