Προέγκριση επέκτασης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας από 15 στρέμματα σε 40 και αύξηση δυναμικότητας από 150 τόνους/έτος, σε 495 τόνους/έτος.

Χάρτης από την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε), με την παραγωγική ζώνη Π7 και την υδρανάπαυση Υ7, συνολικά 2.005,79 στρεμμάτων.
Αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και το εντοπίσαμε (ΑΔΑ: ΨΕΦΩΟΡ1Φ-ΔΦΡ), επίσημο έγγραφο προέγκρισης μετατόπισης και επέκτασης από 15 στρέμματα θαλάσσιας έκτασης, σε 40 στρέμματα της «PLANGTON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και από δυναμικότητα 150 τόνους/έτος, αύξηση σε 495 τόνους/έτος.
Εκεί για όσους δεν γνωρίζουν, με την ίδρυση της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, έχουμε:
  • Την παραγωγική ζώνη Π7 που καταλαμβάνει έκταση 1.065,64 στρεμμάτων και
  • την υδρανάπαυση Υ7, έκταση 940,15 στρεμμάτων.
Σήμερα λειτουργούν εκεί δύο μονάδες, οι οποίες είναι μέσα στα γεωγραφικά όρια της Κοινότητας Αρχοντοχωρίου, η οποία αυτή έδωσε τις σχετικές άδειες τη δεκαετία του '90, με αδειοδοτημένα στα χαρτιά μισθωμένα 35 στρέμματα (15 στρέμματα + 20 στρέμματα), τα οποία σύμφωνα με την Π.Ο.Α.Υ. θα γίνουν 80 στρέμματα (40 στρέμματα + 40 στρέμματα).


Η μία μονάδα είναι η «PLANGTON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», για την οποία σας αναφέρουμε παραπάνω και η άλλη είναι η παλιά ΑΣΤΕΡΙΑΣ Α.Ε η οποία σήμερα έχει εγκαταληφθεί, με τη ρύπανση να παραμένει στο μέρος και καμία συνέπεια για τους ιδιοκτήτες (δείτε εδώ).

Πίνακας από την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε), με την σημερινή υφιστάμενη κατάσταση των μισθωμένων στρεμμάτων και την μελλοντική, καθώς και τις αντίστοιχες δυναμικότητες.
Στη συγκεκριμένη ζώνη υπάρχει χτισμένος πάνω στον αιγιαλό και στην παραλία ιχθυογεννητικός σταθμός, με μόνιμη κατασκευή από σκελετό με σκυρόδεμα σε απόσταση από τις κοντινές πανέμορφες και πολυσύχναστες παραλίες στα Λιμανάκια, στο Μαυρίκιο και στον Αγριλιά. Όπως ομολογούν όλοι, οι συγκεκριμένες παραλίες και ιδιαίτερα ο βυθός τους, δεν έχει την ίδια εικόνα όπως τα παλαιότερα χρόνια.
Είναι πάρα πολλοί αυτοί που επισκέπτονται αυτές τις παραλίες για μπάνιο ντόπιοι Αιτωλοακαρνάνες, κυρίως από το Αγρίνιο, αλλά και επισκέπτες Έλληνες και Αλλοδαποί.
Σε λίγα ελάχιστα μέτρα Βόρεια από το συγκεκριμένο σημείο, είναι χωροθετημένη η Περιοχή Οργανωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.) και λίγα ελάχιστα μέτρα πιο Νότια, χωροθετημένος με Φ.Ε.Κ. (έχει λήξει η προθεσμία υλοποίησης) για κατασκευή, λιμένας θαλάσσιου τουρισμού, συνοδευτικό επένδυσης σε πεντάστερο Ξενοδοχείο που ήταν στα σχέδια.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.