Σύμφωνα με στοιχεία από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ, τα οποία εντοπίζουμε πολύ συχνά το τελευταίο καιρό, σε μεγάλη άνοδο βρίσκεται η έκδοση οικοδομικών αδειών για τουριστικά καταλύματα εντός του Μύτικα, αλλά και στην ευρύτερη κοντινή περιοχή (συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων). Πάρα πολλές οικοδομές ετοιμάζονται να ξεκινήσουν και να προστεθούν σε αυτές που ήδη ανεγείρονται και έχουν κατεύθυνση την δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων.
Πάρα πολλοί συμπατριώτες μας, αλλά και από άλλα μέρη, έχουν διαγνώσει την εξαιρετικές προοπτικές και επενδύουν στον τουρισμό και γνωρίζουμε ότι πάρα πολλοί ακόμα, έχουν στα σχέδια τους και ετοιμάζουν τις δικές τους τουριστικές επενδύσεις.
Το μέλλον του Μύτικα και όλης της παράκτιας διαδρομής Αστακός - Μύτικας - Πάλαιρος - Πογωνιά, είναι ο τουριστικός τομέας, με μέτρο, με βιώσιμο τρόπο, χωρίς φαραωνικές κατασκευές, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, με συγκριτικό πλεονέκτημα, είτε τις υπέροχες θάλασσες που διαθέτουμε, είτε πρόκειται για τους μοναδικούς ορεινούς όγκους.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τουρισμός δεν αφορά μόνο τον οικισμό του Μύτικα, είναι λάθος να λέγεται αυτό, η περιοχή είναι ενιαία τουριστικά, Κανδήλα, Βάρνακας, η ακτογραμμή που ανήκει στα γεωγραφικά όρια του Αρχοντοχωρίου.
Δεν είναι τυχαίο ότι ενοικιαζόμενα καταλύματα άρχισαν την λειτουργία τους στην Κανδήλα και πιστεύουμε ότι αυτό τα επόμενα χρόνια θα ενταθεί και θα δούμε αρκετά καταλύματα διαμονής να αναπτύσσονται σε Βάρνακα και Κανδήλα, γνώμη μας είναι ακόμα και στο Αρχοντοχώρι το οποίο έχει εξαιρετικό μικροκλίμα.
Αυτό που εμείς θα προσθέσουμε είναι ότι η περιοχή μας έχει την τύχη να διαθέτει απαράμιλλη φυσική ομορφιά που συνδυάζει θάλασσα και βουνό. Οι πιο πολλοί γνωρίζουν και έχουν συνδυάσει τον Μύτικα με τις ομορφιές της θάλασσας και των παραλιών του και των πολύ κοντινών σε αυτόν πανέμορφων νησιών, Καλάμου και Καστού Λευκάδας. Όμως ελάχιστοι μυημένοι γνωρίζουν και τους εκπληκτικής ομορφιάς ορεινούς όγκους που διαθέτουμε, τα υπέροχα Ακαρνανικά όρη, με μία άγρια ομορφιά, που προσφέρουν μοναδικές διαδρομές για πεζοπορία και ορειβασία.
Η τουριστική ανάπτυξη είναι αυτή που θα έρθει να συνεισφέρει, για να αναστρέψει το δημογραφικό πρόβλημα και όχι οι απλές διαπιστώσεις, τα αναθέματα και τα χωρίς νόημα ευχολόγια. Κοντινό παράδειγμα αποτελεί η γειτονική Δ.Ε. Παλαίρου.
Επίσης κάτι άλλο που θέλουμε να επισημάνουμε, πολύ κρίσιμο και σημαντικό, είναι ο συνδυασμός του τουρισμού με τον ανεπτυγμένο αγροκτηνοτροφικό τομέα του Δήμου μας. Κακά τα ψέματα, ο τόπος μας είναι καθαρά ένας αγροκτηνοτροφικός Δήμος και η ανάπτυξη του τουρισμού θα δώσει προστιθέμενη αξία στα πολλά και ποιοτικά αγροκτηνοτροφικά προϊόντα που παράγει η ενδοχώρα του Δήμου Ξηρομέρου, στηρίζοντας έτσι και τον άλλο σημαντικό τομέα του τόπου μας.

0 comments:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.