Ιδιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε σε παραλία του Καστού για μπάνιο!!! Φωτογραφία του 1985.

Φωτογραφία: κ. Κώστας Θεοχάρης, Πάτρα.
Μία εκπληκτική φωτογραφία αλιεύσαμε από το Facebook. Ο Πατρινός κ. Κώστας Θεοχάρης, ο οποίος έχει σπουδάσει χημικός, αποθανάτισε με την φωτογραφική του μηχανή ένα απίθανο στιγμιότυπο. Ιδιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε σε παραλία του Καστού, για να απολαύσει το ζευγάρι που επέβαινε σε αυτό την υπέροχη θάλασσα με τα διαυγή γαλαζοπράσινα νερά. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το έτος 1985.
Κύριε Κώστα ελπίζω να τα έμαθες τα μαντάντα; Οι φωστήρες του κράτους μας θέλουν να γεμίσουν τις μαγικές αυτές παραλίες του Καστού αλλά και του Καλάμου και προς Μύτικα με κλουβιά ιχθυοτροφείου. Βιομηχανική ζώνη ιχθυοκαλλιεργειών Α3 λέγεται το έγκλημα. Ναι πίστεψε το είναι αλήθεια και περιμένουμε από εσένα να μας πεις τι είδους χημική διεργασία έχει γίνει στο κεφάλι τους!

Ανακοίνωση από την Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου και τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Γεράσιμο Βότση.

 

Φίλες και φίλοι.
Αυτά που γράφονται και λέγονται τις τελευταίες μέρες από τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους είναι για γέλια και για κλάματα. Μπαράζ ανακοινώσεων μέσω του internet για το ποιος είναι ο καλύτερος, ο ικανότερος, ο καταλληλότερος... Μιλάνε όλοι τους για το Ξηρόμερο που αγαπάνε, που θέλουν και οραματίζονται. Για το “Ξηρόμερο που αλλάζει” (παραμύθια), για “Δυνατό Ξηρόμερο, πρώτα ο πολίτης” (το καλύτερο ανέκδοτο) και άλλοι για “Συμπολιτεία Ξηρομεριτών”, …κατά το αρχαίον…
Όλοι τους βάζουν πάνω απ’ όλα το ΞΗΡΟΜΕΡΟν.
Αχ κατακαημένο Ξηρόμερο!

Έντονη φημολογία για κάθοδο του Ιατρού κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη με τον συνδυασμό της κ. Ντίνας Κουμανδράκη-Σαμαρά.

 

Γνωρίζαμε ότι ο Ιατρός κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης στήριζε και συμπορευόταν με τον κ. Παναγιώτη Στάϊκο. Με την απόσυρση όμως την υποψηφιότητας του κ. Στάϊκου για λόγους υγείας, κανείς μέχρι τώρα δεν γνώριζε ποια θα είναι η στάση του κ. Τριανταφυλλάκη, ο οποίος με απλά λόγια θα λέγαμε ότι έχει πολύ καλό όνομα και καλή φήμη σε όλο τον Δήμο και στην Δ.Ε. Αλυζίας.
Σημερινές πληροφορίες αναφέρουν ότι μάλλον απόφαση του είναι να συμπορευτεί με το συνδυασμό «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΑΛΛΑΖΕΙ - Επιλογή ευθύνης» της κ. Ντίνας Κουμανδράκη-Σαμαρά. Μέχρι βέβαια να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια ή ο ίδιος ανακοινώσει την απόφαση του δημόσια..., καμία υποψηφιότητα δεν υπάρχει.
Το σίγουρο πάντως είναι, ανεξάρτητα της επιλογής του συνδυασμού, ότι ο κ. Τριανταφυλλάκης είναι μία υποψηφιότητα που δείχνει ότι νέο αίμα θέλει να μπει και να ασχοληθεί με τα κοινά, ενάντια στο γενικό κλίμα, που υποψήφιοι ακόμα και αυτοί που έχουν φάει τα δημοτικά με το κουτάλι, αρνούνται. Και αυτό ισχύει για όλους τους συνδυασμούς, για τους οποίους μαθαίνουμε ότι έχουν προσεγγίσει και θα δούμε νέους να θέτουν στην κρίση των δημοτών την υποψηφιότητα τους.

Grand Hotel by(e) Samaras.



Κριτική με όπλο το χιούμορ από την «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών». Στο στόχαστρο τα προεκλογικά ταξίματα, στα οποία η χώρα μας έχει πλούσια παράδοση και μεγάλη γκάμα. Μέχρι νύφες και γαμπρούς τάζανε κάποιοι μου έχει αναφέρει ο συγχωρεμένος ο παππούς μου.
Τουλάχιστον το χιούμορ δεν μπορεί να μας το κόψει κανένας.

New Deal: Στο 11% το κούρεμα για αγροτικά φωτοβολταϊκά, 16% για στέγες - όλο το τελικό νομοσχέδιο.



Μετά από ένα ατελείωτο γράψε - σβήσε που κράτησε μέχρι και αργά χθες το βράδυ, το οριστικό New Deal που συμπεριελήφθη στο κείμενο του πολυνομοσχεδίου, περιορίζει το κούρεμα στις ταρίφες των αγροτικών φωτοβολταικών στο 11% έναντι 16,5% που προέβλεπε το κείμενο της διαβούλευσης, και στο 20% για τις στέγες έναντι 26% αρχικά.

Με Ντίνα Σαμαρά κατεβαίνει για Πρόεδρος στα Βλυζιανά ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

 


Έδωσαν τα χέρια πριν από λίγο στο Δημαρχείο η κ. Κωνσταντίνα Κουμανδράκη-Σαμαρά και ο κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου και έτσι σφραγίστηκε η συνεργασία τους στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Μεγάλη νίκη 74-88 εκτός έδρας για τον Αίολο Αστακού με την Νικόπολη Πρέβεζης. Εφικτή η άνοδος στην Γ' κατηγορία.


Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται και ο Αίολος Αστακού φρόντισε να το επιβεβαιώσει πετυχαίνοντας μεγαλειώδη νίκη εκτός έδρας με την Νικόπολη Πρεβέζης με 74-88. Τα PLAY OFF της ανόδου λοιπόν ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς και η άνοδος φαντάζει πλέον πολύ εφικτός στόχος.

Μεσοσταθμική μείωση 30% στις εγγυημένες τιμές όλων των φωτοβολταϊκών. Η σφαγή των φωτοβολταϊκών συμπληρώνουμε εμείς.


Πολλοί Έλληνες, και φυσικά και πολλοί συμπατριώτες μας, πριν 4 χρόνια πείστηκαν και επένδυσαν στα αγροτικά και οικιακά φωτοβολταϊκά. Φαινόταν τότε μία πολύ καλή επένδυση, μιας και τα δεδομένα ήταν ξεκάθαρα. Υπέγραφες συμβόλαιο με εγγυημένη τιμή KWh για κάποια χρόνια και κάνοντας τους υπολογισμούς σου έβλεπες την πορεία και την απόσβεση της επένδυσης σου. Πολλοί λοιπόν, είτε με δικά τους κεφάλαια, είτε με δανεισμό, προχώρησαν και έκαναν την επένδυση τους.
Το κράτος όμως, με αφορμή την οικονομική κρίση, αποφάσισε ξαφνικά από πέρυσι κιόλας να αλλάξει τους όρους. Ήδη οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά βλέπουν κάθε μέρα όχι μόνο να μην κερδίζουν, αλλά η ημερομηνία απόσβεσης της επένδυσης τους να είναι κινητή εορτή με άγνωστο πότε θα καθίσει η μπίλια στο ημερολόγιο και εντωμεταξύ τα δάνεια να τους πνίγουν. Δείτε τις νέες μειώσεις στις εγγυημένες τιμές των φωτοβολταϊκών που προτείνει το ΥΠΕΚΑ. 

Μεσοσταθμική μείωση κατά 30% στις εγγυημένες τιμές όλων των φωτοβολταϊκών και 5-6% για τους σταθμούς αιολικής ενέργειας και των μικρών υδροηλεκτρικών προβλέπεται σε νομοσχέδιο που έδωσε σε διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ημερίδα-συνέλευση «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών» την Κυριακή 30/3. «Σκουπίδια ή πλούτος;» Παρουσίαση του εθνικού σχεδίου και της πρότασης αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων.

 

Με σχετικές ημερίδες-συνελεύσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα ο συνδυασμός «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ηλίας Γεωργαλής, έχει σκοπό να ανοίξει την ατζέντα της συζήτησης των πραγματικών προβλημάτων που απασχολούν και θα απασχολήσουν τους δημότες, καταθέτοντας απόψεις αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις. Πρώτη στην σειρά λοιπόν, η ημερίδα-συνέλευση αυτής της Κυριακής 30/3 και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο Αστακού.


ΗΜΕΡΙΔΑ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» διοργανώνει την Κυριακή 30/3 και ώρα 11:00 π.μ., στο Δημαρχείο Αστακού, ημερίδα-συνέλευση με θέμα: «Σκουπίδια ή πλούτος;» Παρουσίαση του εθνικού σχεδίου και της πρότασης αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων.

Παρέμβαση της Αντιδημάρχου κ. Ευθυμίας Καραπάνου-Κολοβού στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών.

 

Αγαπητέ κ. Κατσιπάνε (αναφέρεται σε παρέμβαση του, δείτε εδώ). Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ασχολήθηκα με τις ιχθυοκαλλιέργειες όσο μάλλον κανείς άλλος σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο πλην 3-4 συναδέλφων. Πηγαινοερχόμουνα Πάτρα - Μεσολόγγι - Αστακό. Φωτοτύπησα και μελέτησα τεχνικούς φακέλους και νόμους με τη βοήθεια και τις γνώσεις του συζύγου μου Ταξίαρχου Μηχανικού Χρήστου Κολοβού, αφού δεν είχα υπάλληλο να βοηθήσει. Έφερα εισηγήσεις, και πήραμε ομόφωνες αποφάσεις.

Ένα ενδιαφέρον σχόλιο αναγνώστη στο ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS για το ελεύθερο Wi-Fi που δεν συμμετέχει ο Δήμος Ξηρομέρου.


Όταν ένα τεχνικό θέμα γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης τότε εμείς που ξέρουμε κάποια πράγματα παραπάνω απλά γελάμε. Επειδή λοιπόν η μισή αλήθεια είναι ολόκληρο ψέμα. Να πούμε λοιπόν όλη την αλήθεια.
1) Ελεύθερο Wi-Fi και μάλιστα με ονομαστική ταχύτητα 24 Mbps και πραγματική 16 Mbps, χωρίς περιορισμούς, παρέχεται δωρεάν από ιδιώτες σε όλα τα σημεία της παραλίας του Αστακού, και στον Μύτικα αλλά και σε πάρα πολλά σημεία των χωριών μας.

Το ''Σχέδιο Β'' παρουσιάζει ο Αλέκος Αλαβάνος στον Αστακό.


Σήμερα Σάββατο 29 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του Δημαρχείου Αστακού,  ο Αλέκος Αλαβάνος θα παρουσιάσει και θα συζητήσει με τους πολίτες τις θέσεις του ''ΣΧΕΔΙΟΥ Β'' για έξοδο από την κρίση.

Παρέμβαση υποψήφιου Δημάρχου κ. Αναστάσιου Κατσιπάνου για την ύδρευση και για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

 

Την δική του παρέμβαση κάνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Κατσιπάνος τόσο για το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με τα ακατάλληλα νερά στον Αστακό, Βασιλόπουλο και Καραϊσκάκη, όσο και για το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών.

Αίτηση πτώχευσης υποβάλλει η «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες».



Σε κατάθεση αίτησης κήρυξης πτώχευσης προχωρά η εταιρεία «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες» προκειμένου να προστατευθεί από κατασχέσεις περιουσιακών της στοιχείων στις οποίες ενδεχομένως θα προχωρούσαν πιστωτές της -κυρίως προμηθευτές και λιγότερο τράπεζες- μετά την απόρριψη του αιτήματος υπαγωγής της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Επιπλέον, η εταιρεία προχώρησε και σε στάση πληρωμών, καθώς όπως δήλωσε η κ. Ανίτα Χάμιλτον, διευθύνουσα σύμβουλος της Linnaeus Capital Partners, βασικού μετόχου της «Δίας», «η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με την προοπτική της επικείμενης χρεοκοπίας».

Παρέμβαση της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών για το νερό: «Δύο γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα». Επίκαιρη λαϊκή παροιμία.



Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον Δήμο Ξηρομέρου ξεπερνάει και την πιο αχαλίνωτη φαντασία. Δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι, η κ. Κουμανδράκη-Σαμαρά και ο κ. Γαλούνης, των οποίων η υποψηφιότητα από μόνη της αποτελεί μνημείο θράσους και ύβρεως απέναντι στον κόσμο του Ξηρομέρου, εκτοξεύουν πυροτεχνήματα ο ένας εναντίον του άλλου με αφορμή την νέα δειγματοληψία της Διεύθυνσης Υγιεινής.

Το τέλος του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών όπως το γνωρίζαμε έως σήμερα φαίνεται ότι έχει σημάνει οριστικά.



Το τέλος του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών όπως το γνωρίζαμε έως σήμερα φαίνεται ότι έχει σημάνει οριστικά. Και στο τέλος του μήνα με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τριμήνου αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τους ισχυρούς του κλάδου Νηρέα, Σελόντα και Δία, οι οποίοι έχουν και υψηλότατο δανεισμό προς τις τράπεζες. Οι τελευταίες φαίνεται να προκρίνουν τη μετοχοποίηση των χρεών που θα σημάνει και την αλλαγή των διοικήσεων καθώς είναι αναγκασμένοι να κάνουν σε ορίζοντα τριετίας προβλέψεις για όλη τη διάρκεια ζωής του δανειακού χαρτοφυλακίου των εταιριών ιχθυοκαλλιέργειας.

Αρχές του 1944. Σύλληψη Γερμανών στον Μύτικα Ξηρομέρου.


Ο φίλος και αναγνώστης του Blog Μανώλης Βαρδής, μας έστειλε ένα ιστορικό κομμάτι που αφορά ένα γεγονός που έλαβε χώρα στον Μύτικα το 1944. Τον ευχαριστούμε πολύ και το αναρτούμε.

Απ' την Νικιάνα Λευκάδας με βάρκες και μονόξυλα πέρασε το ΕΛΑΣίτικο τμήμα, ύστερα από την υπογραφή του συμφωνητικού στον Μύτικα Ακαρνανίας. Αποτελούνταν από 80 περίπου άνδρες. Αναχωρούσαν σε διάστημα μισής ώρας κάθε πλεούμενο γιατί υπήρχαν βάσιμες πληροφορίες ότι περιπολούν Γερμανικά πλεούμενα μεταξύ Ακαρνανίας Λευκάδας, με καπετάνιους Λευκαδίτες και Ακαρνάνες.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Επίκειται «ενσωμάτωση» του Κ.Υ. Μύτικα στο Κ.Υ. Αστακού.


Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας το Κέντρο Υγείας Μύτικα οδηγείται στο κλείσιμο. Ο τρόπος που θα γίνει αυτό είναι η «ενσωμάτωσή» του στο Κέντρο Υγείας Αστακού και η «ενσωμάτωση» (βλέπε μεταφορά) του προσωπικού του, στον Αστακό.

Αναρτήθηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας η έκπτωση λόγω ποινικής καταδίκης του υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη.


Αναρτήθηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας η έκπτωση λόγω ποινικής καταδίκης του υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη από την υπαλληλική του θέση (δείτε εδώ). Το σχετικό έγγραφο αναφέρει:

Μετά την λουκουμόσκονη μήπως ήρθε η ώρα να ακούσουμε και προτάσεις-δεσμεύσεις για τα θέματα του τόπου μας;


Λιγότερο από 2 μήνες πριν τις εκλογές και μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει τίποτα σχετικά με το πρόγραμμα, τις προτάσεις και τις σκέψεις των συνδυασμών σχετικά με τον τόπο μας.
Και θα μιλήσουμε για τον Μύτικα του οποίου είμαστε λίγο καλύτεροι γνώστες των προβλημάτων σε σχέση με τα άλλα χωριά.

Wi-fi πάπαλα για το Δήμο Ξηρομέρου.


Πηγή: http://kpxiromerou.blogspot.gr

Εκτός έμεινε ο Δήμος Ξηρομέρου από το δωρεάν WiFi γιατί δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Υπουργείου. Το θέμα το αναδεικνύει με δόση χιούμορ η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών και δυστυχώς είναι ακριβώς έτσι, και το είχαμε αναδείξει και εμείς στις 12 Μαρτίου με σχετική μας ανάρτηση (δείτε εδώ).

Το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού της κας Ντίνας Σαμαρά. «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΑΛΛΑΖΕΙ-Επιλογή ευθύνης».


Με πρωτότυπο τρόπο αποφάσισε να γνωστοποιήσει η υποψήφια Δήμαρχος Ξηρομέρου κα Ντίνα Κουμανδράκη-Σαμαρά το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού της. Συνδύασε την ανακοίνωση τους με την δημιουργία του δικού της blog προβολής της υποψηφιότητας και του συνδυασμού της (δείτε εδώ). Πολύ σωστή κίνηση εκ μέρους της κατά την γνώμη μας ακολουθώντας το παράδειγμα της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών».

Μέτρα για την ύδρευση του Αστακού, Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλου.


Αστακός 26/03/2014

Σήμερα στις 26/03/2014 σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου Ξηρομέρου παρουσία του αρμοδίου Αντιδημάρχου Μαγγίνα Ανδρέα, του Προέδρου της ΔΚ Αστακού Λιβάνη Αλέξανδρου, του Προέδρου της Τ.Κ. Καραϊσκάκη Σόμπολου Αποστόλου και του προέδρου Τ.Κ. Βασιλοπούλου Πλιαμέρη Δημητρίου, με θέμα το πρόβλημα που προέκυψε στην ΔΚ Αστακού και στις Τ.Κ. Βασιλοπούλου και Καραισκάκη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν άμεσα οι κάτωθι ενέργειες ήτοι:

Η... κάθοδος των εκατομμυρίων.



Επιστρατεύοντας το χιούμορ σχολιάζει ο συνδυασμός «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» τα τεκταινόμενα στους άλλους συνδυασμούς. Στο στόχαστρο η κα Ντίνα Κουμανδράκη-Σαμαρά αυτήν την φορά.

Το βίντεο της παρουσίασης για τον Γεώργιο Νικολού Βαρνακιώτη από την Αμφικτιονία Ακαρνάνων.


ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Αφιέρωμα.

Σας παραδίδουμε για παρακολούθηση, μελέτη και συλλογισμό, το βίντεο από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Βάρνακα Ακαρνανίας, στις 16 Αυγούστου 2013 «Γεώργιος Νικολού Βαρνακιώτης».

Απομακρύνθηκε από την παραλία του λιμανιού του Μύτικα το κλουβί ιχθυοτροφείου.


Απομακρύνθηκε από την παραλία του λιμανιού του Μύτικα το κλουβί ιχθυοτροφείου που υπήρχε εδώ και 1,5 μήνα εκεί. Το κλουβί είχε βρει στην θάλασσα Μυτικιώτης ψαράς, ο οποίος μετά από εντολή του Λιμεναρχείου Λευκάδας το έφερε και το ασφάλισε στην παραλία. Με ενέργειες του Αντιδημάρχου Αλυζίας κ. Ηλία Ταμπάκη απομακρύνθηκε τελικά.
Νεότερη ενημέρωση: Θέλουμε να προσθέσουμε στην είδηση της απομάκρυνσης του κλουβιού και μερικά άλλα στοιχεία. Το κλουβί πράγματι απομακρύνθηκε μετά από ενέργειες του Αντιδημάρχου κ. Ηλία Ταμπάκη αφού όμως προηγουμένως....., και αφού είχε περάσει πάνω από ένας μήνας....., υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες και ενέργειες δημοτών προς το Λιμεναρχείο Λευκάδας, το οποίο με την σειρά του έστειλε επείγον έγγραφο στον Δήμο με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα, που καλούσε τον Δήμο να ενεργήσει άμεσα για την απομάκρυνση του κλουβιού. Αυτή είναι ολόκληρη η αλήθεια, γιατί εμείς με την ελλειπή ενημέρωση που είχαμε σας είπαμε την μισή.

Ο παππούς είχε πίεση!


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.
Συνταγματάρχης ε.α.

Ο Κοσμάς είχε φάει τις θάλασσες με το κουτάλι. Μπάρκαρε στα εικοσιδύο του και για τριάντα ένα χρόνια, η οικογένεια του, τον είχε δει ελάχιστες φορές. Ποια οικογένεια δηλαδή; Η γυναίκα του και το ένα και μοναδικό κορίτσι που πρόλαβε να κάνει. Ο κόσμος έλεγε ότι δεν άντεχε τη συμβία του, που ήτανε μια μέγαιρα μ΄ ένα στόμα οχετό. Κουτσομπόλα και μοχθηρή, άσχημη και ακοινώνητη, με το μόνο που βρίσκονταν σε καλή σχέση ήταν το χρήμα. Ο Κοσμάς είχε ανοίξει πριν παντρευτεί ένα μίνι μάρκετ σ΄ένα σημείο πέρασμα, στη μικρή τους πόλη, το οποίο απ΄ τη πρώτη στιγμή αποδείχτηκε χρυσωρυχείο. Κι ήταν ψηλό και ρωμαλέο παιδί, δηλαδή μη φανταστείτε καμιά ομορφιά αρχαίου Έλληνα Θεού, αλλά παλλήκαρος, θα μπορούσε να έχει μια πολύ καλύτερη γυναίκα. Τότε γιατί πήρε τη Μαρία την άσχημη και τη πάγκακη; Κατ΄αρχήν άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, αλλά κάποιοι λένε ότι τον βρήκε σε αδύνατη στιγμή ο θείος της Μαρίας, που ήταν και γείτονας του Κοσμά κι εκεί που πίνανε κάτι ούζα έξω απ΄ το μίνι μάρκετ ένα Σαββατόβραδο, του πήρε το ναι στο προξενιό που του έκανε με την ανιψιά του.

Μη σπρώχνεστε!



Επιστρατεύοντας το χιούμορ σχολιάζει ο συνδυασμός «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» τα τεκταινόμενα στους άλλους συνδυασμούς. Στο στόχαστρο ο κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης αυτήν την φορά.

Γραφείο τύπου Δήμου Ξηρομέρου: Τον κ. Γαλούνη ως Δήμαρχο Αλυζίας δεν τον ενδιέφερε και τόσο η ποσότητα και η ποιότητα του νερού, αλλά πως θα εισπραχτούν καλύτερα τα τέλη ύδρευσης, και τα κατάφερε περίφημα.


Αστακός 25/03/2014 

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε για την καταλληλότητα των νερών στην Δ.Κ Αστακού και στις Τ.Κ Καραΐσκάκη και Βασιλόπουλο μετά το έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, από την Δημοτική Αρχή ανακοινώνονται τα εξής:

Καταγγελία υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ξηρομέρου κ. Ερωτοκριτού Γαλούνη: Επικίνδυνο το νερό σε Αστακό, Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο.

 

Συνδημότισσες – Συνδημότες,
Αισθανόμαστε την υποχρέωση, με θλίψη, να σας ενημερώσουμε ότι σχετικά με την ποιότητα του νερού της πόλης του Αστακού και των Κοινοτήτων Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλου, η Δ/νση Δημόσιας Υγείας Αιτωλ/νίας με το από 13-3-2014 έγγραφό της προς το Δήμο μας, γνωστοποιεί ότι το πόσιμο νερό δεν είναι ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση και ζητά από το Δήμο να προβεί άμεσα στη διακοπή της χρήσης του νερού στον Αστακό και στις απαραίτητες ενέργειες για την παροχή ασφαλούς και υγιεινού πόσιμου νερού.

Στην Χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όλα γίνονται.


Γράφει μια αναγνώστρια.

Σημασιολογία της λέξης αργομισθία: Η κατοχή μιας θέσης που συνεπάγεται μισθό..., αλλά δεν απαιτεί την πραγματική προσφορά εργασίας.
Μια φορά και έναν καιρό ήταν μία μακρινή χώρα που φύτρωναν πολλά πορτοκάλια, ονομαζόταν η Χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Ήταν λοιπόν ένας Δήμαρχος που εκλεγόταν για πολλά χρόνια και όπως προέβλεπε ο νόμος δεν πήγαινε στην δουλειά του.
Κάποια στιγμή όμως ο λαός αποφάσισε να μην τον εκλέξει. Έφτασε λοιπόν η ώρα να επιστρέψει στην δουλειά του. Αμ δε… Αμ δε… Τόσα χρόνια που είχε να πατήσει στην δουλειά του, είχε ξεχάσει ότι υπάρχει και αυτή η υποχρέωση του. Το σύστημα λοιπόν κινήθηκε και πήρε απόσπαση σε μία ωραία θέση ειδικού συμβούλου 350 χιλιόμετρα μακριά, νομιμότατα βέβαια, αλλά αμφιβάλλουμε αν πάτησε το πόδι του ποτέ εκεί…, αλλά ο μισθός για τέσσερα περίπου χρόνια από το δημόσιο ταμείο, έπεφτε κανονικά.
Τόσοι άνθρωποι, τόσα μάτια από τον τόπο του τον έβλεπαν να μην έχει σπαράξει. Τόσοι άνθρωποι, τόσα μάτια απ’ εκεί δεν τον ήξεραν ούτε κατ' όψη.

Παρέλαση 25ης Μαρτίου στον Μύτικα.


Σε μία ηλιόλουστη ημέρα οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Λυκείου Μύτικα παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο του Μύτικα τιμώντας την επανάσταση του 1821.

Η κήρυξη της επανάστασης στο Ξηρόμερο από τον Στρατηγό Βαρνακιώτη.


Η επαναστατική προκήρυξη του Στρατηγού Γεωργίου Βαρνακιώτη, που σήμανε την έναρξη του ιερού αγώνα στο Ξηρόμερο και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα. Το κείμενο είναι από το βιβλίο του Κώστα Σαρδελή «Γεώργιος Βαρνακιώτης – O προδομένος Στρατηγός του 1821». Εκδ. Έρευνα, Αθήνα 1980, σελ.81-84. Βιβλιοθήκη Τοπικής Κοινότητας Βάρνακα. Δείτε τη προκήρυξη παρακάτω:

Μεγάλος νικητής με 1-3 ο Α.Ο. Κανδήλας στο τοπικό ντέρμπυ με τον Αλυζιακό μέσα στον Μύτικα, που πλέον μπαίνει σε περιπέτειες.


Πλήθος κόσμου από τoν Μύτικα, και την Κανδήλα και την ευρύτερη περιοχή, βρέθηκε το Σαββάτο στις 04:00 μ.μ., στο γήπεδο του Μύτικα για να παρακολουθήσει το παιχνίδι μεταξύ του Αλυζιακού και του Α.Ο. Κανδήλας στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής. Ένα τοπικό ντέρμπυ που πάντα προκαλεί το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και προσφέρει έντονες συγκινήσεις.

Ο κ. Παναγιώτης Στάϊκος απαντά για το θέμα με τα νερά κατά την διάρκεια της θητείας του.



Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, ποτέ δεν κρυβόμουν πίσω από τύπους και πάντα στην ζωή μου, ότι έκανα το έκανα με υπευθυνότητα. Έτσι η καταδίκη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Μεσολογγίου με 18 μήνες φυλάκιση και 5.000 ΕΥΡΩ χρηματικό πρόστιμο με δικαίωμα έφεσης (δείτε εδώ), διότι κατά την Εισαγγελέα (άκουσον- άκουσον) είχαν δόλο, για τους Αντιδημάρχους Βαγγέλη Ναούμη και Γιώργο Μπαρμπαρούση για τα έτη 2008, 2009 και 2010, τυπικά με βάση τον νόμο αφορά αυτούς για λάθη και παραλείψεις, ουσιαστικά όμως απευθύνεται προς εμένα και βασίστηκε σε ψεύδη και ανοησίες της υπαλλήλου της Διεύθυνσης Υγείας Αιτωλοακαρνανίας , η οποία κατέθεσε ότι «δεν συνεμορφώθημεν προς τας υποδείξεις των ποτέ» (θυμίζοντας άλλες εποχές).

Ενημέρωση προς τους δημότες του Δήμου Ξηρομέρου από τον υποψήφιο Δήμαρχο Αναστάσιο Κατσιπάνο.

 

Φίλοι δημότες, κατά την διάρκεια της θητείας μου πριν ανεξαρτητοποιηθώ ήμουν στην επιτροπή παραλαβής μεγάλων έργων. Το πρώτο εξάμηνο αυτής της θητείας μου το 2011, παρέλαβα ο ίδιος τα σφαγεία του Αστακού. Από αυτούς που τα παρέλαβα με ενημέρωσαν ότι με 150.000 € θα μας έφτιαχναν το βιολογικό των σφαγείων για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: «Οι νέοι να δώσουν την δική τους απάντηση…»

 

Γράφει ο Χρήστος Σαλτογιάννης.

Αξιοπρέπεια: Είναι η ευπρέπεια, ο αυτοσεβασμός, ο σεβασμός της προσωπικότητας του ατόμου και των άλλων.
Η λέξη προέρχεται από το επίθετο αξιοπρεπής που παράγεται από τα: άξιος+-πρεπής-πρέπω και σημαίνει: αυτός που τον διακρίνει αυτοσεβασμός, ανωτερότητα, σοβαρότητα, άψογη στάση.
Συνώνυμα: ευπρέπεια, σοβαρότητα, ήθος, κοσμιότητα, περηφάνια αλλά με σεμνότητα, αυτοσεβασμός, φιλοτιμία και εντιμότητα.
Οι επικείμενες εκλογές θεωρούνται από πολλούς κρίσιμες και αποφασιστικές για πάρα πολλούς λόγους. Πριν προχωρήσω όμως παρακάτω οφείλω να εξηγήσω γιατί αναφέρομαι στον όρο αξιοπρέπεια.

Τα παιδιά του «Συστήματος» και η φάμπρικα του χρήματος.



Ο Ιανός έχει δυο κεφάλια. Συγκυβέρνησαν τον Δήμο. Η Αντ΄ Αυτού (του Δημάρχου) κι ο αντ΄ Αυτής (της Αντιδημάρχου). Και τώρα διεκδικούν ξανά -τάχαμου διαφορετικοί- τον Δήμο. Μη νοιώθοντας την ανάγκη στοιχειώδους απολογίας για τον (πολιτικό) βίο και την πολιτεία τους. Αρνούνται να δουν την πραγματικότητα: πως το «Σύστημα» εξουσίας τους καταρρέει. Και παρασέρνει μαζί όλο εκείνο το πολιτικό προσωπικό που ενώ φαινόταν απέναντι, στην ουσία το υπηρετούσε.