Επιτέλους επίδειξη δύναμης: Αρμάδα στέλνει η Ελλάδα στην Αν.Μεσόγειο!


Μεγάλη αεροναυτική δύναμη αποφάσισε να παρατάξει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, με πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ προκειμένου να καταστήσουμε σαφές "προς κάθε ενδιαφερόμενο" ότι η χώρα ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυσκολίες της είναι έτοιμη για μείζονος έκτασης αεροναυτικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο σε μεγάλη απόσταση από τις χερσαίες βάσεις.
Και βέβαια ότι διατηρεί ακέραιες τις δυνατότητές της να αστυνομεύσει τις περιοχές αρμοδιότητάς της και δικαιωμάτων της. 
Με αφορμή την άσκηση έρευνας-διάσωσης "ΙΩΝΑΣ 2011" ακόμα και αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα θα επιχειρηθεί να σταλεί ένα μήνυμα πολεμικής ετοιμότητας στην άλλη άκρη του Αιγαίου με αφορμή μια "ειρηνική" άσκηση SAR, όπου όμως από ελληνικής πλευράς θα παραταχθούν: 6 μαχητικά αεροσκάφη F-16, 1 ή 2 φρεγάτες, 1 πυραυλάκατος, 1 κανονιοφόρος, 1 C-130, 1 ΑΒ-205, 2 Super Puma, οι δυνάμεις που βρίσκονται στη Ρόδο και στο Καστελόριζο, πλωτά μέσα του Λιμενικού κλπ. Η άσκηση θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου 2011, όπως προαναφέραμε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζου) και έχει ξεχωριστή σημασία ειδικά σε αυτή την συγκυρία.
Την άσκηση έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν Ακόλουθοι Άμυνας (ΑΚΑΜ) διαπιστευμένοι στην Ελλάδα. Η έξυπνη κίνηση διεξαγωγής της άσκησης σε μία περιοχή που έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω ΑΟΖ, αλλά και γενικότερης ψυχολογίας, πιστώνεται στο ΓΕΕΘΑ.
Είναι βέβαιο ότι από τουρκικής πλευράς θα υπάρξουν "παρατράγουδα" και για το λόγο αυτό έχει ετοιμαστεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισής τους με την ετοιμότητα του συνόλου του Π.Ν. και της Αεροπορίας.
Η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΙΩΝΑΣ» είναι άσκηση μικρής κλίμακας, με σκοπό την παρουσίαση – επίδειξη της ικανότητας αντίδρασης του συστήματος έρευνας – διάσωσης καθώς και του βαθμού εκπαίδευσης των εμπλεκομένων δυνάμεων. Εκτελείται στην περιοχή ευθύνης έρευνας – διάσωσης της χώρας μας (σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών), σύμφωνα πάντα με τις διεθνείς συμβάσεις των International Civil Aviation Organization (ICAO) και International Maritime Organization (IMO), την εθνική νομοθεσία, τις οικείες διατάξεις και διαταγές ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Η άσκηση έχει διεξαχθεί το 2008 σε περιοχή ανατολικά της νήσου Ρόδου και το 2009 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου. Η άσκηση θα διευθύνεται – συντονίζεται από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), λόγω αρμοδιότητας.
Συνοπτικά στο σενάριο της άσκησης προβλέπεται εκτέλεση – παρουσίαση επιχείρησης έρευνας – διάσωσης ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο στη θάλασσα μετά από αεροπορικό ατύχημα, μετά από ναυάγιο καθώς και στρατιωτικών οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο στη θάλασσα συνέπεια ατυχήματος δηλαδή υπάρχει και σενάριο διάσωσης-έρευνας μάχης (CSAR).
Το ενδιαφέρον είναι ότι στο σενάριο προβλέπεται "κλείδωμα" των περιοχών της υποτιθέμενης διάσωσης από μαχητικά αεροσκάφη για να αποφευχθεί να παρεισφρήσoυν παράνομα αεροναυτικές δυνάμεις άλλου κράτους.

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων http://www.defencenet.gr

16 σχόλια:

  1. Ανατρίχιασε η ΥΦΗΛΙΟΣ !...Και δεν έριξα ακόμα τη βάρκα μου κι' εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη νίκη των νέων ενάντια στον σοσιαλισμό και το δντ.
    Δήλωση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου για τα αποτέλεσματα στους φοιτητές:

    «Οι φοιτητές και σπουδαστές από όλα τα ιδρύματα της χώρας με τη συμμετοχή τους στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές έστειλαν ένα ξεκάθαρο και ηχηρό πολιτικό μήνυμα. Εμπιστεύτηκαν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όχι μόνο αναδεινυοντάς την για 25η χρονιά πρώτη δύναμη, αλλά και ενισχύοντας σημαντικά τις δυνάμεις της. Είναι πλέον σαφές ότι η προσπάθεια μας για πολιτικοποίηση της νεολαίας καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς καθώς και η συγκρότηση μιας ολοκληρωμένης Πρότασης για την Ανώτατη Εκπαίδευση έπιασαν τόπο με το παραπάνω.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον κόσμο...που πονάει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δήλωση του Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστα Πανταζή
    Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν σε μια δύσκολη συγκυρία για την Πατρίδα μας.
    Η οικονομική κρίση και τα κοινωνικά προβλήματα, που αυτή δημιουργεί, προφανώς και είχαν σημαντικό ρόλο στη .....διαμόρφωση της τάσης του εκλογικού αποτελέσματος.
    Στον κόσμο του πόνου και αυτός.

    Η νεολαία η ελπίδα του Έθνους δεν αγοράζει σοσιαλισμό από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ των εργολαβων, ούτε απολιτικ δντ μαγείρεμα του γιωργακη. ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασιας ΝΙΚΗ ενάντια στον έντεχνο υπνωτισμό των σοσιαληστων ότι όλοι ίδιοι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιο βρώμικη ιστορία από τις φοιτητικές παρατάξεις δεν υπάρχει. Μιλάμε για την διαπλοκή. Όλα αυτά τα καλόπαιδα είναι ότι χειρότερο, γλείφτες και συμφεροντολόγοι. Όλων των παρατάξεων. Έχουμε περάσει και τα είδαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν περναγανε καποιοι και επαιρναν 40% που η ΔΑΠ ήταν σε ύπνο βαθύ ήταν ωραια. Ηρθε ο Αβερωφ εφτιαξε επιτελους ΝΕΟΛΑΙΑ και μετα ΠΑΠΑΛΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ και λοιπα αδερφια. ΔΑΠ ΤΕΙ 50,02
    ΔΑΠ ΑΕΙ 42%. ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΩΣΤΑ. Εχουν αιμα ζωντανό. Αίμα ελπίδας και όχι μελαγχολίας και αδιαφορίας ...που βολευει τους πρώην δηθεν βραζοαιματους και νυν δηθεν συναινετικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι νέοι των φοιτητικών παρατάξεων με ένα κοκαλάκι(δες μεταπτυχιακό, δες βαθμολογία) έχουν πολύ μεγάλα οράματα. Φίλε 5:22 μάλλον μόνο απέξω από τα Πανεπιστήμια έχεις περάσει. Η ΔΑΠ βγήκε και πρώτη όταν ο καταλληλότερος έφαγε 11 μονάδες από τον ΓΑΠ. Βγάλε τις τσίμπλες και δες καθαρά. Τα κόμματα έχουν διαλύσει τα πανεπιστήμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κόμματα, φοιτητικές παρατάξεις σε διαπλοκή με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές έχουν φέρει τη διάλυση στα Πανεπιστήμια. Περάσαμε, τα είδαμε και τα σιχαθήκαμε. Όποιος δεν τα είδε απλά εθελοτυφλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα ωραίο βίντεο για να δείτε τι σημαίνει φοιτητικές παρατάξεις. Υπάρχουν και τα ίδια για τους άλλους. Βέβαια τώρα ο άλλος κόβει βόλτες με το 12μετρο σκάφος και τα παιδιά αυτά πιθανόν και να είναι άνεργοι. Συνεχίστε να τρώτε κουτόχορτο.

    http://www.youtube.com/watch?v=Zu-u7jhfiUY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σιγά την Επιδειξη Δυναμης. Η Τουρκία χέστηκε. Θα στέλνει αεροπλάνα πάνω από τα πλοία μας όπως κάνουν πάντα και ο Δρούτσας θα στέλνει διαβήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΓΑΠ δεν πήρε 11. 1000000 νδ δεν πήγαν να ψηφισουν τον χαζό Ελληνα Καραμανλή που δεν τιμησε την επιθυμια του λαού να βαλει μεσα τα λαμογια του καθεστωτος. βλεπω χωρις γυαλια τη προσθεση ψηφων. ο το επιθυμητό μας αρεσει, το πραγματικο λεει αλλα που ευτυχως δεν ξεχνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με εντεκαδα ξεκίνησε ο γαπ και στο χρονο εριξε μνημοσυνο. ο αθεοφοβος εμεινε στο 0.Η 8νδ ερχεται με συν 1 σε λιγες μερες. τετοια ξεφτιλα να μη παθει κανεις σαν αυτον. και ειχε και τη διαιτησια με το μερος του ο κακαμοιρης [ΜΜΕ ΑΔΕΔΥ ΓΣΕΕ ].
    Οσο για ΔΑΠ. Τιμη και δόξα στον Αβερωφ που ξύπνησε τη κοιμισμένη νεολαια.Η νικη ποναει αλλα υπομονη. αυριο θα γραψουμε για τη νικη του Αχιλλεα Παπαδατου που ανεβηκε κατηγορία.θα περασει η στεναχωρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ένα από τα καλύτερα που έχω ακούσει. Η ανθρώπινη βλακεία τείνει στο άπειρο ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δύο αλλοδαποί, αφγανικής καταγωγής, προσήχθησαν την Πέμπτη ως βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, στις 4:50 τα ξημερώματα της Τρίτης 10 Μαΐου, στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου.

    Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ενός τρίτου ατόμου, συνεργού τους, πακιστανικής καταγωγής.

    Οι προσαχθέντες, ηλικίας 27 και 20 ετών, προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ομολόγησαν την πράξη τους με λεπτομέρειες.

    Όπως αποκαλύπτεται, κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία, καθώς αφαίρεσαν τη βιντεοκάμερα από τον 44χρονο και στη συνέχεια την πούλησαν στο Μοναστηράκι για... 120 ευρώ.

    Η δημοκρατική μου προταση. Να τιμωρηθούν οπως στη χωρα τους. Ετσι ...δεν θα τους προσβαλουμε τον... πολιτισμο τους κα ουτε οι εδω δημοκρατες θα ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. νευράκια ψυχοπαθητικης αιτιολογίας στον οριζοντα. κουλ συντροφια. δεν χαθηκε η γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.