Επιστολή βόμβα διπλωματών. Κάποιες σκέψεις.


Διαβάζοντας την ανάρτηση σας «Επιστολή βόμβα διπλωματών», θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις. Ο πρόεδρος της Ένωσης διπλωματικών Υπαλλήλων (συνδικαλιστική ένωση των διπλωματών), πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης σε μία επιστολή του, με αφορμή τη κατάργηση κάποιων Πρεσβειών, όπως της Χιλής, του Καζακστάν και του Περού, απευθύνει βαρύτατες κατηγορίες στον ίδιο το Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Εξωτερικών.
Χαρακτηριστικά σημεία της επιστολής: «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο», «η χώρα να βιώνει άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων», η διπλωματική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών διαλύεται «όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της συγκεκριμένης εξωτερικής πολιτικής “μη επιβάρυνσης” των σχέσεών μας με την Τουρκία. Χάριν της πολιτικής του κατευνασμού και της εκχώρησης κυριαρχίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», «αφού τα βρίσκουμε με τους Τούρκους, γιατί να έχουμε πρεσβείες στη Χιλή, στο Περού ή στο Καζακστάν. Θα ‘χει η Τουρκία εκεί για μας, αφού προσχωρούμε στη νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία», «κατά παραγγελίαν απόντες από τις εξελίξεις, με απαξιωμένη τη θεσμική υποχρέωση λόγου και πρότασης, οι Έλληνες διπλωμάτες δεν αξιοποιούμαστε ούτε ως εναργείς φορείς εθνικού αντιλόγου στη διεθνή διαπόμπευση και δαιμονοποίηση της χώρας, για την οποία μείζονα ευθύνη έχουν τουλάχιστον επιπόλαιες κυβερνητικές διακηρύξεις περί “Τιτανικού”, μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και περίπου αναγόρευσης της πατρίδας μας σε κοιτίδα της διαφθοράς». 
Αυτά και άλλα πολύ βαριά, -βαρύτατα-, αναφέρονται στη συγκεκριμένη επιστολή και ενώ ήμουν και εγώ έτοιμος να αναφωνήσω οι προδότες στο Γουδί, θυμήθηκα μια ταινία του Αμερικάνικου κινηματογράφου με το Ρόμπερτ Ρένφτορτ. Σε αυτή τη ταινία ο πρωταγωνιστής τοποθετείται διοικητής σε μία από τις πιο σκληρές ποινικές φυλακές της Αμερικής. Για να ανακαλύψει λοιπόν τη κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές, μπαίνει ο ίδιος μέσα σαν κρατούμενος και εκεί βλέπει και γίνεται γνώστης πραγμάτων και καταστάσεων, που τα επίσημα έγγραφα και ντοκουμέντα που θα του έδινε ο απελθών διοικητής δεν πρόκειται να τα ανέφεραν ποτέ.
Ας πάμε λοιπόν και στην επιστολή του κ. Θ. Δασκαρόλλη η οποία απευθύνει βαρύτατες κατηγορίες στο Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Εξωτερικών. Στην επιστολή αυτή πουθενά δεν αναφέρει το έργο και τη χρησιμότητα των Πρεσβειών αυτών, σιγά το δύσκολο θα μου πείτε, χιλιάδες σελίδες εγγράφων και ντοκουμέντων μπορούν να παρουσιαστούν, που να εξηγούν το πολύπλευρο, σημαντικό και εθνικό έργο που επιτελούν αυτές οι Πρεσβείες. Αυτή λοιπόν θα είναι η επίσημη αλήθεια των χαρτιών και ντοκουμέντων. Η πραγματική αλήθεια όμως είναι αυτή; Τη πραγματική κατάσταση για να τη μάθουμε θα πρέπει να είμαστε παρόντες σε μία συζήτηση μεταξύ διπλωματών. Οι ίδιοι οι διπλωμάτες στις συζητήσεις μεταξύ τους αναφέρουν τις Πρεσβείες αυτές ως εξοχικές κατοικίες και τη τοποθέτηση τους εκεί ως παρατεταμένες διακοπές. Μήπως δεν είναι έτσι; Οι ίδιοι οι διπλωμάτες θεωρούν την τοποθέτηση τους σε κάποια από αυτές τις Πρεσβείες ως αποστρατεία και αργομισθία. Μήπως δεν είναι έτσι; Οι ίδιοι σε μεταξύ τους συζητήσεις χαρακτηρίζουν τις Πρεσβείες αυτές μη απαραίτητες. Προς τι λοιπόν όλες αυτές οι κατηγορίες για προδοσία, εθνική μειοδοσία και όλα αυτά τα βαρύτατα, όταν όλοι ξέρουν τη πραγματική κατάσταση; Είναι πρόσδεση στη νέο-οθωμανική αυτοκρατορία η κατάργηση της Πρεσβείας μας στη Χιλή; 
Η χώρα μας περνά μια δύσκολη οικονομική κατάσταση και δεν έχει πλέον τη πολυτέλεια να συντηρεί εξοχικές κατοικίες σε όλο τον κόσμο, τον όρο εξοχικές κατοικίες οι ίδιοι οι διπλωμάτες τον χρησιμοποιούν στις μεταξύ τους συζητήσεις. Η συνδικαλιστική ένωση των διπλωματικών αντιδρά χρησιμοποιώντας τη λέξη «προδοσία», λέξη πολύ βαριά, μια λέξη που πολύ εύκολα κάποιοι χρησιμοποιούν τελευταία αλλά από διπλωμάτες θα περιμέναμε πιο μεγάλη προσοχή στη χρήση της, ειδικά για λόγους προσωπικά για εμένα συνδικαλιστικούς είναι ανεπίτρεπτο (κλείσιμο Πρεσβειών σημαίνει κατάργηση θέσεων). Άλλα πιο βαριά λένε και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, «θα χυθεί αίμα άμα πειράξουν τη ΔΕΗ», «θα βυθίσουμε την Ελλάδα στο σκοτάδι», μάλλον θεωρούν ότι η ΔΕΗ τους ανήκει. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας «θα κλείσουμε όλα τα αεροδρόμια». Οι συνδικαλιστές τόσα χρόνια είχαν καλομάθει, αλλά αυτά που ήξεραν τελειώνουν, η κατάσταση δεν σηκώνει πλέον τέτοιες συμπεριφορές. Οι στιγμές απαιτούν από όλους μας σοβαρότητα και υπευθυνότητα. 

Ο Ειρηνοποιός

38 σχόλια:

  1. Η λέξη προδοσία φοριέται τελευταία πολύ. Κατά παράδοξο τρόπο βέβαια στη πορεία του χρόνου πάντα εκτοξεύεται και χρησιμοποιήται από την ίδια πλευρά. Ο πατριωτισμός είναι μοναδικό δικό τους προσόν. Η προδοσία λοιπόν συντελείται τους τελευταίους 17 μήνες. Για τους άλλους που βουλιάξανε τη χώρα, τη κάνανε και έχουν πιάσει τα ορεινά της Βουλής και δεν μπαίνουν ούτε στο κόπο να εξηγήσουν ''Η σιωπή των αμνών''. Πατριώτες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗ ΛΕΞΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΓΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασιλιτοτερος του Βασιλέως ειρηνοποιε , μην θιχτει ο ΓΑΠ εκ Μινεσότα...οσο για σένα ανώνυμε που πιστευω οτι είσαι το ίδιο άτομο...ενα να ξερεις ,αν ηταν τωρα η Δεξιά κυβέρνηση η χωρα θα καιγοταν απο ακρη σ'ακρη...θα ειχαν λυσσάξει τα δημοσιογραφικά ρουφιανοσκυλα του Μπομπολα και του ΔΟΛ ..τωρα τσιμουδιά , για να ολοκληρωθεί το στημένο παιγνίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι σοβαροί διπλωμάτες καταγράφουν τις ενέργειες που κατά την γνώμη τους καταστρέφουν την χώρα, εξηγούν το γιατί, και εν κατακλείδι προτείνουν λυσεις ή κάνουν προτάσεις. Τι από αυτα περιέχει η επιστολή-βομβα? απολύτως τίποτα. Απιστευτα γενικόλογη,ένδειξη του χαμήλου επιπέδου των διπλωματών μας,παρα μια ουσιαστική προσφορά στον δημόσιο διάλογο. Οι διπλωμάτες μας θα πρέπει κάποτε να εξηγήσουν και τις αποτυχίες τους που τόσα χρόνια σε σύμπνοια με τους πολιτικούς προισταμένους τους και τους φίλους τους στα ΜΜΕ κρύβουν πίσω από την φράση ¨για όλα φταίνε οι αμερικάνοι¨ γνωριζοντας ό,τι αυτο έχει απήχηση στην κοινή γνώμη. Αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια, τι βάρος μπόρει να έχει η διπλώματια μιας μικρής και χρεωκοπημένης χώρας;


    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επί της ουσίας για τις Πρεσβείες έτσι είναι. Αλλά και το αυτονόητο αφού το κάνει ο ΓΑΠ εκ Μινεσότα (χαρακτηριστικό μη πατρωτισμού αυτό) είναι λάθος. Σχιζοφρενική ιδεοληψία λέγεται αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. EIMASTE MIA APERANTI SYNTEXNIA. AYTOS POY THA VALEI TELOS SE AYTO THA EINAI O MEGALYTEROS PATRIOTIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μαρκεζινης ακαδημαικός....

    ......Ο ρόλος όμως του υπουργείου Εξωτερικών δεν είναι να σκύβει το κεφάλι επικαλούμενο «δημιουργικές ασάφειες» διεθνών συνθηκών, αλλά να μάχεται με εφευρετικότητα για τα δίκαια μας. Διπλωμάτες σαν τον Δούντα ή τον Στοφορόπουλο έδειξαν τέτοια ευαισθησία. Τέτοιους ανθρώπους αναζητούμε και σήμερα.

    Επιπλέον, οι διπλωμάτες μας θα έπρεπε να απαιτούν, έστω και διακριτικά, από όλες τις κυβερνήσεις να διατηρούν τη χώρα στρατιωτικά ισχυρή, για να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιωθεί εις βάρος μας η ρήση του Θουκυδίδη, ότι στις διεθνείς σχέσεις «δίκαιο έχει όποιος έχει ίση δύναμη και όταν αυτό δεν συμβαίνει, ο ισχυρός επιβάλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμη του και ο αδύναμος υποχωρεί και προσαρμόζεται».

    Για να εκφράσω την ίδια ιδέα λαογραφικά, εάν, στη θεωρία του περί «μηδενικών προβλημάτων», ο κ. Νταβουτογλου βλέπει τον εαυτό του στο ρόλο του Καραγκιόζη, τότε, προσωπικά, αρνούμαι διαρρήδην να δω τον Ελληνα στο ρόλο του Χατζηαβάτη...*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτός που έσπειρε τις συντεχνίες για να παίρνει ψήφους, ήταν από την Μινεσότα και διέλυσε τον κοινωνικό ιστό θεσμών και αξιών της χώρας, δεν ζει. Αυτός που λέει θα βάλει τέλος στις συντεχνίες ήρθε από τη Μινεσότα και δεν έχει ιδέα από ελληνική κουλτούρα και ένστικτο. Ενώ ο μοναδικός ηλίθιος που έφτιαξε κράτος με ανάπτυξη βιομηχανική αγροτική κτηνοτροφική βιοτεχνική, χωρίς χρέη, πέθανε πάμφτωχος χλευαζόμενος από τις ...συντεχνίες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Όχι άλλα κροκοδείλια κλάματα λοιπόν. Καλά να πάθετε. Παίρνω.. τα χάκια μου και όχι τα χάπια μου, δόξα τω θεώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η διάλυση της χώρας είναι αποτέλεσμα πορείας χρόνων από όλες τις κυβερνήσεις και δικής μας ατομικής ευθύνης (απεχθάνομαι την αγιοποίηση του λαού). Δεν έγινε εν τω μέσω της νυκτός όπως κάποιοι θέλουν να μας πείσουν. Τώρα κάποιοι αρέσκονται να θέλουν να μας πείσουν ότι η σημερινή παρακμή είναι υπόθεση 2 προσώπων. Φυσικά για ατομικές ευθύνες και λάθος νοοτροπίες μας ούτε λόγος. Αυτό κόβει ψηφουλάκια. Έχω σταματήσει εδώ και καιρό να βλέπω τα πράγματα μέσα από κομματικό φακό. Ο κομματικός φακός σε τυφλώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έστω και αργά καλή είναι η αυτοκριτική. Όμως η αλήθεια δεν πρέπει να ξεχνιέται επειδή τώρα δεν βγαίνουν τα κουκιά. 30 χρόνια το καθεστώς διάλυσης της αριστεράς κουλτούρας δεν με έχει κάνει να ξεχνώ όπως άλλοι τις πταίει. Το μάθημα τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου δεν μου το εμπέδωσαν ευτυχώς αν και προσπάθησαν. Η αλήθεια είναι μία και αποδεικνύεται όπως έγραψε κάποιος πιο πάνω. Αν τώρα είχαμε καταραμένη έστω νεοδημοκρατική κυβέρνηση(φυσικά η νδ δεν είναι δεξιά ),πάλι εμφύλιοι θα είχαμε από τις αριστερές σοσιαλιστικές συντεχνίες που καταρήμαξαν τον τόπο με τους δεκάδες χιλιάδες βολεμένους τους που βλέπουμε σε ΔΕΚΟ ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟ κλπ. Επομένως ισχύει το παίρνω τα χάκια μου που αλληλοπλακώνονται αι ίδιαι δημοκρατικαί δυνάμεις σήμερα... ΑΔΕΔΥ ΓΣΕΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΔΕΗ ΟΤΕ ΗΠΛΑΠ ΗΣΑΠ ΚΑΙ στεναχωρούν τους ομογάλακτους βουλευτές και υπουργούς του Κολωνακίου (πρώην εργατοπατέρες συνδικαλιστές με τραγιάσκα ζιβάγκο και μουστάκι)με τον δικό τους εμφύλιο βγάζοντας τα όλα στη φόρα, όπως τελευταία ο Καστανίδης για Σιμήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια αυτοκριτική για τη διακυβέρνηση Καραμανλή υπάρχει από τις λοιπές μη δημοκρατικές δυνάμεις ή στα ορεινά της Βουλής κάνει πολύ κρύο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1974-1981 7 χρόνια ΝΔ
    1981-1988 7 χρόνια ΠΑΣΟΚ
    1988-1989 1 χρόνος βάλτε ότι θέλετε
    1990-1993 3 χρόνια ΝΔ
    1994-2004 10 χρόνια ΠΑΣΟΚ
    2004-2009 5 χρόνια ΝΔ
    2009-2011 1,5 χρόνο ΠΑΣΟΚ

    15 χρόνια ΝΔ
    18,5 χρόνια ΠΑΣΟΚ
    1 χρόνος οικουμενική.

    Αγαπητέ 11:21 τα νούμερα (30 χρόνια) δεν βγαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καμία απάντηση από τας λοιπάς ψευτοδημοκρατικάς. Μούγκα στη στρούγκα; Μέσα και ρέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είστε η χειρότερη πάστα απο άποψης πολιτικής ιδεολογίας....ναι υπάρχει κριτική για την διακυβέρνηση Καραμανλή ,κάκιστη κυβέρνηση ,όπως άλλωστε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στις οποίες ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος(υπουργός παιδείας,υπουργός Εξωτερικών)..Ο κύριος Γεώργιος .Ανδρέα. Παπανδρέου απο το 1985 συμμετείχε σε κυβερνήσεις όπως και πάρα πολλοί υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης.Ξαφνικά όλοι αυτοί μαζί και ο Γ.Α.Π μοιάζουν να ήρθαν απο άλλο πλανήτη,δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα? ποιος δημιούργησε όλους αυτούς τους Πράσινους συνδικαλιστές? σε ποιο κόμμα ανήκουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ της Ολυμπιακής της ΕΥΔΑΠ της ΠΑΣΕΓΕΣ ? με ποιους συναντιόνταν προεκλογικά ο ΓΑΠ και έταζε λαγούς με πετραχήλια? με μένα ? οχι φυσικά με ΟΛΟΥΣ αυτούς τους παραπάνω.Αλλα θέλετε να πούμε και για την σημερινή διακυβέρνηση που υποτίθεται οτι τα βάζει με τις κομματικές συντεχνίες.Για κοιτάξτε ποιοι είναι γενικοί γραμματείς στα υπουργεία? ποίοι είναι ειδικοί σύμβουλοι ? να σας ενημερώσω:όλα τα στελέχη του κόμματος του ΠΑΣΟΚ που έχασαν τις εκλογές(είτε δημοτικές ,είτε εθνικές) θέλετε να πούμε εδώ στον τόπο μας ? ξέρετε που πήγε πριν από λίγες μέρες ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξηρομέρου? στο γραφείο του κυρίου Βενιζέλου σαν ειδικός σύμβουλος(και καλά έκανε ο άνθρωπος δεν είναι κακό αυτό ,να δείξω πως λειτουργεί το σύστημα θέλω) , ξέρετε που πήγε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας ? στο γραφείο του κυρίου Κατσιφαρα..ο πρώην Νομάρχης ? ο Αδερφός του ΓΑΠ Νίκος ? ειδικός σύμβουλος στον αδερφό του......
    αν θέλετε μπορώ να σας αναφέρω πάνω απο 50 ονόματα τέτοια...Ελπίζω να σας κάλυψα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Βουλγαράκης και ο Λιάπης που πήγαν; Μάλλον μαζί με το Τζοχατζόπουλο και το Γιάννο. Εσείς όμως βλέπετε μόνο τα 2 τελευταία ονόματα. Σεμνά και ταπεινά πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κριτική για τη κυβέρνηση Καραμανλή;;; Αόρατη είναι. Καλά αυτός που είναι;;;; Μπανάκια πάλι νωρίς;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σ'αυτα που λεω δεν απαντας ομως φιλε μου 12:25 ..
    ασε τον Καραμανλη στα μπανια του ..και κοιτα το χερι του ΓΑΠ που ειναι ...στον ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητοί αναγνώστες. Στείλτε τα σχόλια σας σχετικά με το αναρτημένο θέμα. Ας μη ξεστρατίσουμε σε ατέρμονες κομματικές αντιπαραθέσεις.

    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ας μη υπερβάλουμε με τις προτάσεις για σοφτ συζητήσεις. Δηλαδή τι θέλουμε, να μη γράφουμε ξεκάθαρα επι πολιτικής βασεως αλλά να φέρουμε παπα για εξομολόγηση να κανουμε γιογκα και να σαολιν απο θιβετ για χαλαρωση με το χαλι που μας έφερε το καθεστως της 30ετίας; Λέει ο Άλλος πχ για τη σπεκουλα των κατευθυνομενων ΜΜΕ για Λιαπη και Βουλγαρακη. Αποδειχτηκε φουμαρο η ιστορια.Το βουλωσαν και δεν ξαναμιλησαν. Αν υπηρχε θεμα καθε μερα θα εγραφαν και θα φωναζαν. Σημερα ομως μόνο αι...δημοκρατικαι δυναμεις ειναι σε κολλες εισαγγελεων. Οι μονοι με ΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ είναι ΠΑΣΟΚΟΙ. ΝΑ κρυφτει η αλήθεια. Ε οχι φιλε Μυτικα Πρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 67-74 τεραστια αναπτυξη
    74-81 ολοκληρωση αναπτυξης και ελαχιστο χρεος. Οσο μια βιλα στην εκαλη.
    81-89 ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΤΣΟΒΟΛΑ και τα χρεη δις
    90-93 το παρακρατος συντεχνιων δεν αφησε τιποτα ορθιο με απεργιες και ξεβρακωματα.
    2004- 2009 Το τεραστιο λαθος, που ηξερε τα παντα και δεν εβαλε μεσα τα λαμογια απο το 2004 που ακομα και το βασικο μετοχο δια της Ε.Ε τον κατηργησαν για να τρωνε. Απο τα 100 δις δανεια τα 80 πηγαν για τοκοχρεωλυσια καθεστωτος!!!!.Να ο ηλιθιος τι δεν εκανε και πληρωνε τους κηφηνες.Καλά να πάθει. Όλοι το ξερουν και κάνουν τη παπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν σταθούμε στην αρχική ανάρτηση του Ειρηνοποιού, νομίζω πως πρέπει να σταθούμε στο σκέλος της συζήτησης μεταξύ των διπλωματών, περί εξοχικών κατοικιών κλπ. Πράγματι αυτό συμβαίνει. Το ερώτημα όμως είναι άλλο. Είναι η εξωτερική μας πολιτική (και οι πρεσβείες) μαγαζί franchise, όπου κάποια πάνε καλά και κάποια δεν πάνε και σαν αποτέλεσμα προβληματιζόμαστε αν θα τα κλείσουμε ή όχι, επειδή δεν έχουν κέρδη? Νομίζω πως όχι. Η παρουσία μας οπουδήποτε είναι απαραίτητη. Ελληνισμός υπάρχει παντού. Και παγκόσμιοι οργανισμοί (βλέπε ΟΗΕ, αλλά ας μην μπούμε στη συζήτηση του πως λειτουργεί, δεν ωφελεί) όπου κάποια στιγμή θα ζητήσουμε την ψήφο κάποιου. Θα μπορούσαν να κρατήσουν τις πρεσβείες με λιγότερο προσωπικό ή με μειωμένα έξοδα. Όχι όμως να τις κλείσουν τελείως. Θεωρώ πως είναι απαράδεκτο. Δεν ανοίξαμε Goody's. Αντιθέτως μια πρεσβεία επιδιώκει τη διατήρηση καλών σχέσεων και καναλιών συνεννόησης μέσω της διπλωματικής οδού, ανοίγει εμπορικές ευκαιρίες, προάγει τον πολιτισμό και τον τουρισμό και διάφορα άλλα. Δεν γνωρίζω ακριβώς, αλλά κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται. Αυτό είναι που πρέπει να μας προβληματίσει. Τώρα το τι έκανε το ΠΑΣΟΚ το τι έκανε η ΝΔ και ποιά είναι η στάση των υπολοίπων νομίζω πως κακώς μας απασχολεί. Εμένα προσωπικά, ποτέ κανένας δεν μου έδωσε κάτι (δεν εννοώ διορισμό ή επιδότηση κλπ γιατί αυτά ούτε μου τα έδωσε ούτε τα ζήτησα ποτέ), αλλά ποτέ κανένας δεν μου έδωσε την προοπτική για κάτι καλύτερο και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και φυσικά γελάω όταν ακούω ότι τις ευθύνες τις φέρει ο ένας ή ο άλλος για τα μνημόνια και για το ΔΝΤ κλπ κλπ. Άλλωστε αύριο μεθαύριο τους ίδιους θα κληθούμε να ψηφίσουμε (αλήθεια που έχουν εξαφανιστεί όλοι? καιρό έχουμε να τους δούμε απο τα μέρη μας) έστω οι μισοί από εμάς και αυτοί θα προβληματίζονται στα πάνελ για την αποχή (αλλά θα κυβερνήσουν, όποιος και να είναι). Και μετά πάλι θα αναρωτιόμαστε γιατί γίνονται όλα αυτά που γίνονται.
    Για ένα πουκάμισο αδειανό, Για μια Ελένη (Οδυσσέας Ελύτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Oσο για τον ειρηνοποιο θα του απαντησω με αυτο που γραφει ο Στάθης στην ελευθεροτυπια για το συγκεκριμενο θεμα

    "Τι είναι το Διπλωματικό Σώμα; το «βαρύ πυροβολικό» μιας χώρας, προκειμένου να μη χρειασθεί να χρησιμοποιήσει το «βαρύ πυροβολικό» του στρατού της.

    Οι κατηγορίες εναντίον του κ. Δρούτσα από τον Πρόεδρο της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβη κ. Δασκαρόλλη, είναι βαρύτατες

    και δεν αντιμετωπίζονται διά της (συνήθους) σιωπής (του στυλ: άσ' το, κι αυτό θα περάσει).

    Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι οι καταγγελίες του διπλωμάτη συμπίπτουν με πλήθος δημοσιευμάτων για συναφή θέματα, και του ελληνικού και του τουρκικού και του διεθνούς Τύπου.

    Η συστηματική αποδυνάμωση του διπλωματικού σώματος, η αποψίλωση των πρεσβειών της χώρας στο εξωτερικό, η υποταγή στις νεο-οθωμανικές φαντασιώσεις, αλλά και πρακτικές της γείτονος, η χρησιμοποίηση «παραθεσμικών μηχανισμών», όπως και εξωθεσμικών προσώπων, μάλιστα με το «αζημίωτο», είναι μερικές από τις αιτιάσεις του κ. Δασκαρόλλη, που όντως διασταυρώνονται με πραγματικότητες, όπως η πολιτική του κατευνασμού, η πολυπραγμοσύνη «φίλων» (πάλι) του Παπανδρέου όπως ο κ. Αλεξ Ρόντος κι άλλα.

    Δρούτσας με δέλτα όπως «δαρεικός».

    Ο «δαρεικός», το νόμισμα. Οχι ένα όποιο κι όποιο νόμισμα..."
    Σταθης, Ελευθεροτυπια ,16 /05/2011

    http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=275698

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δείτε που έχουμε Πρεσβείες και Προξενεία. Αμέσως θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειτε. Άμα έχει η Τουρκία προξενίο στο Μπουρούτι και στο Μπενίν πάω πάσο.

    http://www.greeceinworld.com/index.php?pagecategory=16558&descr=%CE%A0%CE%A1%CE%95%CE%A3%CE%92%CE%95%CE%99%CE%95%CE%A3%20%20%CE%A4%CE%97%CE%A3%20%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%9F%CE%A3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στις Σεϋχέλλες προξενείο!!!! Εθνικός ο σκοπός!!!! Μάλλον κοροϊδευόμαστε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΣΤΙΣ ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ;;; ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. χιλιαδες ελληνες πηγαινουν σευχελες καθε χρονο. εκει πρεπει να υπαρχει κρατικη υποσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δειτε σημερα την αληθεια στα ΝΕΑ. Ο ΜΠΟΥΣ σαλταρε με το βετο καραμανλη στο Βουκουρεστι.Η αληθεια δεν κρυβεται από τα μμε πλεον διοτι αποκαλυφθηκε απο WIKILEAKS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ (αρμόδια η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ναϊρόμπι, Κένυα)

    Άμισθο Προξενείο Victoria
    Δ/νση : P.O. Box. 450, Victoria, Seychelles
    Τηλ. : (00248) 373050 - Fax : (00248) 373456
    Επίτιμος Πρόξενος : Παναγιώτης Παπακόκκινος

    Ο Επίτιμος Πρόξενος είναι άμισθος και η συνεργασία με τις Σεϋχέλλες έγκειται κυρίως στην εκπαίδευση στρατιωτικών στις Ελληνικές στρατιωτικές σχολές.

    ΜΠΕΝΙΝ (αρμόδια η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αμπούτζα, Νιγηρία)
    Άμισθο Προξενείο Κοτονού (Cotonou)

    Διεύθυνση: Boulevard du Canada, C/01066k-Vodje’-Kpota Cadjehoun, 08B.P.299 Cotonou, Benin

    Τηλέφωνο: (00229) 21306860, 21306856

    Fax: (00229) 95951211, 90032894

    E-mail: jeangnimadi[at]yahoo.fr

    Επίτιμος Πρόξενος: Jean Gnimadi

    Ουσιαστικά ανενεργό (Άντε να βολεύεται κανένας με καμία offshore).

    Παντού υπάρχει παρουσία και έτσι πρέπει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οι αμερικάνοι φταίνε για όλα!!! αυτοί ρίξανε το Καραμανλή γι αυτό δε μιλά. Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. μελισσα μελλισουλα επαιζαν τα μικρα κοριτσακια πριν πολλα χρονια.και να μη ξεχνιομαστε, εδω στην ελλαδα υπερισχυουν απο το 1981 και οι κηφηνες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. κρίμα που δεν κάθισε ο κωστάκης άλλα 5 χρόνια για να αναδειχθεί το έργο του. όλα είχαν μπεί σε τροχιά ανάπτυξης. οι νταβατζήδες είχαν πάει στην άκρη τους (και την πλήρωσε ο μπαϊρακτάρης). καινούρια πρόσωπα στα δημόσια έργα. μάζεψε και τα λεφτά των ταμείων που είχαν παρκάρει οι πασοκατζήδες στα ομόλογα. έβαλε και στους ρώσους πάγο που δεν ήθελαν τη ντόρα ούτε ζωγραφιστή στις συναντήσεις. ακούς εκεί να πάει τόσα ταξίδια στη ρωσία για το μπουργκάς αλεξανδρούπολη και η ντόρα, φόρα, να θέλει τους αμερικάνους. διόρισε και όλους τους συμβασιούχους και μετά ήρθαν αγαπητέ οι μέλισσες που μου αγοράζεις στην εκάλη με τιμές 2010 και μου αποτιμάς το χρέος σε τιμές 1970 και 1980 (που τα μισά σπίτια στο Μύτικα είχαν καμπινέ έξω και τα άλλα μισά στη θάλασσα και στον κάμπο). αλλά σε βλέπω βολεψάκια και κάπου να έχεις γλείψει κοκαλάκι από κανένα βουλευτή ή κανένα διορισμό από κάποιο κόμμα ή καμιά επιδοτισούλα κάτι δεν μπορεί. κάποιος σε βόλεψε και το παίζεις ιδεολόγος. περιμένω και μια ανάρτηση από κανένα πασοκατζή γιατί έχω και για τη γούνα του κάμποσα. μας έχετε πρήξει με την κοινωνική και εθνική σας αγανάκτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ειχαμε καμπινε έξω, αλλα ξεχρεωτο και τα σκατα τα διναμε στις τραπεζες γιατι δεν χρωστούσαμε!!! Τωρα εχουν μεσα καμπινε αλλα τρωνε σκατα απο τις λυπητερες της τραπεζας γιατι ΧΡΩΣΤΑΝΕ σε ΔΑΝΕΙΑ συντροφια έ συντροφια!!!!! Άρα ουτε καμπινε δικό τους έχουν.

    Γραφαμε έκθεση το 67 εως 80 για αποταμιευση την 30 οκτ και το ζουσαμε ως αληθινη κατασταση.Σήμερα καταργηθηκε στα σχολεια αυτη η ωραια ημέρα γιατί είναι ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ .Να η αλήθεια. Με λιγα χρονια δουλειά τότε, τρακτερ χωραφι και σπιτι. Σημερα επί καθεστωτος, όλα τα εχουν με ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΥΜΕΝΟΙ. Αλλα έχουν χρεωμένα και τα εγγόνια τους. Υπάρχουν βεβαια και Αυτοί που ...αποταμιευσαν...από ΔΕΚΟ μεριά από ΕΝΩΣΕΙΣ,ΔΗΜΟΣΙΟ, οι ΚΗΦΗΝΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ,κλπ τους οποίους τους βλεπουν καθημερινά αλλα δεν μιλούν. Ξεροκαταπίνουν. Αυτούς θα βριζουμε καθε ημερα. Το δικαιουμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καταραμένε Παπαδόπουλε, 44 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης. Γιατί βρε άθλιε; Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που έδωσες άτοκο δάνειο για να κάνω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα!
    Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την στρατιωτική ΜΟΜΑ! Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα; Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εθνικο σοσιαληστη ΜΜε - ργολάβο ; Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και χιλιαδες σύμβουλοι.
    Ποιός σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές.

    Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες… Γιά να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά.Στη συνέχεια πάει η πειραική παει το τσιμεντο,παει ο χαλυβας,χαθηκαν τα ναυπηγεια,εφυγαν οι βιομηχανιες αυτοκινητων κλπ

    Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα; Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Συνέχεια....

    Δεν φτάνουν τα παραπάνω παλιοδικτάτορα, αλλά διέγραψες τα αγροτικά χρέη του πατέρα μου και όλων των αγροτών; Τους καλόμαθες, τους έλυσες τα προβλήματά τους τους εκανες αναδασμο και μοιρασες χωραφια, και τώρα κάθε τρεις και λίγο μπλόκα και ρεμουλες ενωσεων και συνεταιρισμων!
    Άσε εκείνος ο Πατακός με το μυστρί του! Βρε μανία!

    Κάθε μέρα εγκαίνια για σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, γέφυρες, δρόμους και εργατικές κατοικίες! Μας ζάλιζες στα επίκαιρα όποτε πηγαίναμε σινεμά!

    Τι κατάφερες ρε; Τί μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη;

    Δεν ντράπηκες να ταπεινώσεις το δολάριο επί τόσα χρόνια;Ακούς εκεί! Η δραχμή ισχυρότερη από το δολάριο και 3η χωρα στην Ευρωπη σε αναπτυξη!

    Τί σου κάναμε και μας καταράστηκες για να φτάσουμε τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη;

    Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έτρωγες μόνο το φαγητό σου, στο τέλος δεν είχες τίποτα να αφήσεις. Το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο να ήταν η στολή σου. Και αντί να την δωρίσεις τρομάρα σου στο κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν!

    Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί ξεκίνησες την ιστορία να βγάλεις τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους καλούς μας γείτονες τους Τούρκους;

    Μια χαρά δεν κοιμόμασταν ήσυχοι; Ήθελες να μας κάνεις παραγωγούς πετρελαίου σαν τους αραπάδες;

    Tα εργοστάσια ενέργειας που κατασκεύασες π.χ. στην Πτολεμαΐδα ή στους Φιλίππους που τα έφτιαξες μάλιστα με τους Ρώσους κομουνιστές για ποιόν λόγο τα έκανες;
    Χώρια τα δεκαδες στάδια αθλητισμού σε όλη τη χώρα. Άκου λέει «κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο»! Άσχημα περνάει τώρα η νεολαία πίνοντας φραπέδες και ...ναργιλεδες στις καφετέριες;

    Βρε άχρηστε αναχρονιστικέ, αντιδημοκράτη ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ για πλιάτσικο και να εχω καγκελα σαν φυλακη;

    Ακούς εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα μου ή όχι… Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής ρε παλιοφασίστα;Οι αλλοδαποι που δεν υπηρχαν;

    Τέλος σιχαμερέ φασίστα αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα όμορφο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι ευτυχισμένοι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί των Ανατολικών χωρών που εισπράττουν τώρα τόσο συνάλλαγμα από τα εργαζόμενα κορίτσια τους στο εξωτερικό, ενώ οι δικοί μας επιστρέφοντας πήραν συντάξεις και τους κοροϊδεύουν.

    Ακούς εκείνα τα εχεις καλα με τους Αραβες που μας παίρναν όλο το ελληνικό τσιμέντο για τα έργα τους σε μια εποχή που όλοι οι πολίτες και το κράτος εδώ έκτιζαν και τα τσιμεντάδικά μας είχαν τρελαθεί στην δουλειά;

    Ευτυχώς που μετά τα πούλησαν αφου πρώτα τα… κοινωνικοποίησαν και τα έκαναν ζημιογόνα – και τώρα επιτέλους έτσι ησυχάσαμε!

    Δεν ντρέπεσαι βρε άθλιε εχθρέ της Δημοκρατίας;
    Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από τόσα χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον έξαλλο τον γείτονα μου, που μου τα πρήζει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα ...ενας παπαδοπουλος που ειναι;Τωρα δε τελευταια ακουω και πολλους αλλους. Γιατι;

    Εγώ είμαι Δημοκράτης ρε, και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και εγώ και τα παιδιά μου και ας ταλαιπωρούμαι όποτε χρειαστεί να πάω στα νοσοκομεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Για ρώτα κανένα παλιό από πότε τους χαρίζει δάνεια η ΑΤΕ και η Κτηματική Τράπεζα (αν τη θυμάσαι) και μετά μιλάμε για ξεχρέωτα σπίτια και ξεχρέωτους καμπινέδες. Για ρώτα όσους πήραν ευνοϊκά δάνεια επί χούντας για να φτιάξουν σπίτι, πότε τα ξεπληρώσανε και αν τους τα χαρίσανε. Και πριν τη χούντα. Που ήρθε η δεκαετία του 70 και του 80 και ακόμα χρωστάγανε την πρώτη δόση. Όσο για τις εκθέσεις του "κάνε το σκατό σου παξιμάδι" τις θυμάμαι όχι με ιδιαίτερη νοσταλγία. 10 δουλειές έκανε ο πατέρας μου τότε για να πάρω ψωμοτύρι από το σπίτι για το διάλειμμα, 10 δουλειές κάνω και τώρα για να φάει η κόρη μου ότι έχουμε στο σπίτι. Απλά ο πατέρας μου τότε ούτε που διανοούνταν να περάσει την πόρτα της Τράπεζας για να πάρει δάνειο να φτιάξει σπίτι, αλλά τώρα που ξανακάνω το σκατό μου παξιμάδι έχω καταφέρει και έχω φτιάξει σπίτι με δάνειο. Απλά το δάνειο δεν το έκανα ούτε μερσεντές, ούτε διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εκλογές ελπιδας με νικη της ΔΑΠ και άνοδο με τεράστια σημασια.

    Δήλωση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου για τα φοβερά αποτέλεσματα των ΦΟΙΤΗΤΩΝ ενάντια στο σοσιαλισμό το δντ και τα ΜΜΕ του παρακρατους:

    «Οι φοιτητές και σπουδαστές από όλα τα ιδρύματα της χώρας με τη συμμετοχή τους στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές έστειλαν ένα ξεκάθαρο και ηχηρό πολιτικό μήνυμα. Εμπιστεύτηκαν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όχι μόνο αναδεινυοντάς την για 25η χρονιά πρώτη δύναμη, αλλά και ενισχύοντας σημαντικά τις δυνάμεις της. Είναι πλέον σαφές ότι η προσπάθεια μας για πολιτικοποίηση της νεολαίας καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς καθώς και η συγκρότηση μιας ολοκληρωμένης Πρότασης για την Ανώτατη Εκπαίδευση έπιασαν τόπο με το παραπάνω.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.