Tο στρατόπεδο στον Άγριλο, θα λειτουργήσει ως Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.


Στο στρατόπεδο που λειτουργεί στον Άγριλο Στάνου Αμφιλοχίας (ακριβώς στα όρια με την Κατούνα), θα δημιουργηθεί το ένα από τα κέντρα κράτησης μεταναστών που θα δημιουργηθούν πανελλαδικά μετά από απόφαση του Υπουργού προστασίας του πολίτη Χρήστου Παπουτσή. Όλα τα κέντρα θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων, ενώ θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της τοπικής ασφάλειας, όπως αναφέρει σε Δελτίο Τύπου το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Επίσης, σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και όπως ανακοίνωσε η Υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, θα δοθούν κίνητρα για έργα υποδομής στις περιοχές, με χρηματοδότηση είτε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλοντος είτε από το Πράσινο Ταμείο.


Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης είναι αυτός που πρότεινε με επιστολή του στον Πρωθυπουργό και τα αρμόδια υπουργεία τον Άγριλο για Κέντρο υποδοχής και κράτησης μεταναστών. Εδώ να επισημάνουμε ότι ο περιφερειάρχης Ηπείρου από ότι φαίνεται φρόντισε να «ξεφορτωθεί» το καυτό θέμα των παράτυπων μεταναστών και φόρτωσε τα προβλήματα στους ώμους της περιοχής μας. Το σωστό είναι κάθε περιφέρεια να διαχειρίζεται από μόνη της το πρόβλημα με τους παράτυπους μετανάστες και να μην τους φορτώνει στους γείτονες. 

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Κατούνας.
Ανάστατοι και οργισμένοι είναι οι κάτοικοι της Κατούνας (απέχουν μόλις 3 χιλ. από τον Άγριλο) βρισκόμενοι αντιμέτωποι στην προοπτική δημιουργίας ναλειτουργήσει στον Άγριλο το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών. 
Όλοι οι Κατουνιώτες εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση του Κέντρου μεταναστών που θα φέρει απαξίωση και υποβάθμιση της περιοχής. Οι ίδιοι λένε ότι το στρατόπεδο παράτυπων μεταναστών μπροστά στη πόρτα τους χτυπά βάναυσα την προοπτική ανάπτυξής της Κατούνας, που χρειάζεται ανάπτυξη και δουλειές και όχι χώρους μεταναστών. Και ρωτάνε: Ποιοι αποφάσισαν να επιβαρύνουν τον τόπο τους; Γιατί η Περιφέρεια τηρεί σιγή ιχθύος;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.