Ο νέος οικονομικός πατριωτισμός για τον επαναπατρισμό των καταθέσεων.


Γράφει ο Μίμης Ανδρουλάκης

Μια απλή, κοινή σκέψη που μπορεί να γίνει πανεθνική εκστρατεία.

«Ο λαός δε σώζεται, σώζει» διακήρυσσε ο Νίκος Καζαντζάκης. Όλες οι μεγάλες μάχες του Ελληνισμού κερδήθηκαν ή χάθηκαν στα μετόπισθεν, στο εσωτερικό μέτωπο. Στο παρελθόν όπως στη μεγάλη κρίση του 1932 οι λαϊκές επιτροπές σωτηρίας, οι ιδιώτες και πρώτος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρυσόστομος κάλεσαν σε εθνικό συναγερμό για τη στήριξη της δραχμής και την αποτροπή της χρεωκοπίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκφράστηκε τότε δημόσια η θέληση ένα εκατομμύριο ζευγάρια να προσφέρουν δύο εκατομμύρια βέρες για να στηριχθεί η δραχμή που ατυχώς ήταν ακόμη προσκολλημένη στον «χρυσό κανόνα»! Ήταν ο οικονομικός πατριωτισμός του «χρυσού»! Δεν πρόφτασε να πετύχει τους στόχους του γιατί η Ελλάδα, παντελώς αβοήθητη τότε από το εξωτερικό, παρασύρθηκε από τα κύματα του παγκόσμιου Μεγάλου Κραχ.
Στην εποχή μας, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, δε χρειάζονται αυτού του τύπου οι θυσίες. Η χώρα διαθέτει ισχυρό νόμισμα, το Ευρώ, και έχει εξασφαλίσει υπό προϋποθέσεις ευρωπαϊκό μηχανισμό για τη συνέχιση της δανειοδότησης της μέχρι να γίνει εφικτός ο πολιτικός διακανονισμός του χρέους της υπό την ομπρέλα του Ταμείου Διάσωσης ΙΙ (2013 - 2014). Σήμερα, ο νέος οικονομικός πατριωτισμός συμπυκνώνεται σε μια απλή αλλά καταλυτική ατομική και συλλογική πράξη: επαναπατρισμός των καταθέσεων ή έστω ενός σημαντικού τμήματός τους με πλήρη, εγγυημένη και μακρόχρονη φορολογική τους αμνηστία. Όλα τα άλλα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί μέχρι σήμερα αποδείχθηκαν ατελέσφορα. Το εθνικό συμφέρον από την επιστροφή των καταθέσεων είναι υπέρτερο στο πολλαπλάσιο έναντι ορισμένων ηθικών κινδύνων που δημιουργεί η φορολογική αμνηστία.
Η επιστροφή των καταθέσεων εμπεδώνει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Οχυρώνει το τραπεζικό σύστημα και αποτρέπει οριστικά κάθε αποσταθεροποιητικό “ατύχημα” έστω κι από παρεξήγηση. Προσφέρει άμεσα ικανή ρευστότητα στην αγορά, βάζει το ταχύτερο δυνατό σε επανεκκίνηση την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, συγκρατεί και αυξάνει τις θέσεις απασχόλησης. Αρκεί ακόμα και κατά το ένα τρίτο η επιστροφή των καταθέσεων που έχουν διαρρεύσει στο εξωτερικό από την αφετηρία της διεθνούς κρίσης το 2008 για να ανατραπεί θετικά το οικονομικό κλίμα στη χώρα μας. Το ζήτημα των καταθέσεων είναι το θεμελιώδες στη σημερινή καμπή της ελληνικής κρίσης.
«Είσαι πατριώτης; Απόδειξέ το! Φέρε στην πατρίδα τις καταθέσεις σου! Είναι απόλυτα εγγυημένες και θα έχουν υψηλότερες αποδόσεις». Αυτό το σύνθημα πρέπει να είναι στο στόμα κάθε Ελληνίδας και Έλληνα. Αντίθετα οι κάτοχοι των καταθέσεων στο εξωτερικό, που δε θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της επιστροφής τους, θα υποβληθούν στη δοκιμασία μιας εξονυχιστικής εξέτασης του «πόθεν έσχες», σε υψηλή φορολόγηση και θα είναι εκτεθειμένοι σε μια σειρά άλλους κινδύνους.
Είναι αδιανόητο οι φορολογούμενοι και οι καταθέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και των άλλων χωρών της ευρωζώνης να μας εμπιστεύονται έστω βαρυγκομώντας και να μας δανείζουν τα δισεκατομμύριά τους, και εμείς οι ίδιοι να μην εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας, την πατρίδα μας!
Στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας του νέου οικονομικού πατριωτισμού για τον επαναπατρισμό των καταθέσεων θα πρέπει να βρεθούν:
  • Εκπρόσωποι της “κοινωνίας των πολιτών”, ευρύτερης αποδοχής, που έχουν διακριθεί στην επιστημονική, πνευματική και οικονομική ζωή οι οποίοι συγκροτούν με δική τους πρωτοβουλία Εθνική Επιτροπή της πανεθνικής εκστρατείας.
  • Η Τράπεζα της Ελλάδας, ο ΣΕΒ, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, η ΓΣEBEΕ, οι Δικηγορικοί και Ιατρικοί Σύλλογοι, οι Σύλλογοι Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων, οι πρυτανικές αρχές πανεπιστημίων και πολυτεχνείων, ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, η τηλεόραση, όλες οι επιχειρηματικές, επιστημονικές και επαγγελματικές ενώσεις της χώρας καλούν τα μέλη τους σε έμπρακτη συμμετοχή στο εθνικό κίνημα για την επιστροφή των καταθέσεων.
  • Επιφανείς οικονομικοί παράγοντες ανακοινώνουν δημόσια και παραδειγματικά την έμπρακτη συνδρομή τους στην πανεθνική εκστρατεία.
  • Η νεολαία με την κοινωνική και ψηφιακή της δικτύωση, οι bloggers, οι πλατείες των αγανακτισμένων πολιτών μπορούν να διασκεδάσουν τους παράλογους φόβους της κοινωνίας για το αύριο και να πολλαπλασιάσουν με τη δύναμη της φαντασίας, του αυθορμητισμού και της πρωτοτυπίας τους το μήνυμα του νέου οικονομικού πατριωτισμού.
  • Ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος, που συμπληρωματικά διακηρύσσουν ότι η διακράτηση στο σπίτι των καταθέσεων των Ελλήνων, πέραν των κινδύνων που ενέχει για την ασφάλεια των πολιτών, παραβιάζει το πνεύμα του Ιησού που καταδίκαζε την παθητική “αποθησαύριση” και τη μη αποδοτική αξιοποίηση του “πλούτου” (παραβολή των “ταλάντων”).
  • Η Βουλή με ψήφισμα, κατά το δυνατόν ομόφωνο, στηρίζει σχετική απόφαση της Κυβέρνησης, που με τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων προσφέρει ισχυρές εγγυήσεις, αποτελεσματικά κίνητρα και συνέχεια, ανεξάρτητα από τις εναλλαγές της διακυβέρνησης.
  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κορυφώνει στο υψηλότερο επίπεδο ευθύνης την πανεθνική εκστρατεία και με σχετικό διάγγελμά του εμπεδώνει το αίσθημα εμπιστοσύνης, ασφάλειας και εθνικής συναίνεσης.
Όλα αυτά είναι μία απλή συνηθισμένη σκέψη που βρίσκεται στα χείλη όλων. Η πρωτοβουλία της “κοινωνίας των πολιτών” μπορεί και πρέπει να την μετατρέψει σε μία ακατανίκητη εθνική δύναμη.

14 σχόλια:

  1. Κάποιοι από αυτούς που πήγαν τα λεφτά τους έξω κατηγορούν το Παπανδρέου ότι δεν είναι Έλληνας και είναι Αμερικάνος επειδή έτυχε η μάνα του να είναι από Αμερική, επειδή σπούδασε και έζησε εκεί κάποια χρόνια και κάνουν και αναλύσεις για προδότες πολιτικούς και διάφορα τέτοια πατριωτικά. (Η άποψη μου για το Γιώργο Παπανδρέου είναι ότι είναι Έλληνας 100% και μάλιστα παλαιάς κοπής). Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες και συμπεριφορές δεκαετιών, τη λύση στη σωτηρία της πατρίδας την έχουμε εμείς και όχι οι ξένοι. Η χώρα μας έχει πλούτο ο οποίος δεν φαίνεται και άρα δεν συμμετέχει στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Αν αυτός ο πλούτος εμφανισθεί αμέσως θα αρχίσουν να λύνονται πολλά προβλήματα γιατί είναι μύθος ότι ο Έλληνας δεν δουλεύει και δεν παράγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο νυν αρχηγός της ΝΔ - υπερπατριώτης Αντώνης Σαμαράς παρουσιάσθηκε στο Ναυτικό τον Ιούλιο 1976, εξαγόρασε 21 μήνες, απολύθηκε προσωρινά τον Οκτώβριο 1976 και άφησε σε εκκρεμότητα άλλους 3 ολόκληρους μήνες τους οποίους υπηρέτησε το 1977. Δηλαδή υπηρέτησε συνολικό διάστημα 6 μηνών και αυτό τμηματικά, δεδομένων των δυσκολιών που ενέχει το εγχείρημα της θητείας \\"μία και έξω\\". Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ανεψιός του \\"εθνάρχη\\", υπηρέτησε τυπικά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον θείο του ως ναύτης του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι υπόλοιποι ναύτες δεν τον έβλεπαν και πολύ συχνά. Παρουσίασε και πρόβλημα πλατυποδίας. Γιώργος Παπανδρέου, Διδυμότειχο μπλουζ για δύο χρόνια Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες που καταφέραμε να συλλέξουμε, παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πεζικού στην Καλαμάτα, με τον πατέρα του αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου να είναι τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στις εκλογές του 1977 το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει ποσοστό της τάξης του 25% και ήταν το δεύτερο κόμμα, πίσω από τη Ν.Δ. του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όταν παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα, ζήτησε οικειοθελώς κάτι πιο σκληρό και έτσι προτίμησε να φορέσει μαύρο μπερέ (μαυροσκούφης) και να παρουσιαστεί στα τεθωρακισμένα. Οσοι άλλωστε θυμούνται τον Γιώργο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας μιλούν για έναν πρόθυμο στρατευμένο, ο οποίος είχε διαγράψει από το λεξικό του τη φράση «λούφα και παραλλαγή». Μεγάλο μέρος της στρατιωτικής του θητείας ο κ. Παπανδρέου, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση στον Αυλώνα, το πραγματοποίησε στον Εβρο σύμφωνα με δική του και πάλι επιθυμία. Η θητεία του ολοκληρώθηκε στην 30ή Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (ΕΜΑ) κατά το χρονικό διάστημα 1978 - 1979. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπάνια αναφέρεται σε αυτήν την περίοδο της ζωής του, αλλά θεωρεί εξαιρετικά εποικοδομητική εμπειρία το πέρασμά του από τις μονάδες του Εβρου, σε ένα κομμάτι δηλαδή της χώρας το οποίο είναι ιδιαίτερης γεωπολιτικής σημασίας. Μάλιστα, σε μία από τις προεκλογικές του περιοδείες στο παρελθόν, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επισκεφθεί το στρατόπεδο όπου υπηρέτησε και η συγκίνησή του ήταν έκδηλη. Σημασία πάντως είναι πως δεν λούφαρε με τίποτα και μπράβο του.

    Προσωπικό σχόλιο: Κοίτα πλάκα που ο "Γιωργάκης" τελικά δείχνει πιο πατριώτης από τους άλλους σωτήρες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανετη και χωρίς προβλήματα, αφού μάλιστα υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό, ένα Οπλο που παραδοσιακά φημίζεται για τη χαλαρότητά του στο επίπεδο, εννοείται, των στρατεύσιμων, ήταν η στρατιωτική θητεία του νέου προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα, όπως αποκάλυψε τη Μεγάλη Τρίτη η «Ε» Την άνοιξη του 2003 ο 29χρονος τότε Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Γνωρίζοντας προφανώς ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στον Στρατό Ξηράς, όπου και είχε επιλεγεί για να υπηρετήσει τη μαμά πατρίδα, βρήκε βύσμα και στήριξη στην τότε κυβέρνηση και ζήτησε και κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό. Εκανε δηλαδή αυτό ακριβώς που σήμερα σίγουρα κατηγορεί. Την εποχή εκείνη υπουργός Εθνικής Αμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου. Ετσι, αφού κατάφερε αυτό που για τους περισσότερους, αν και το επιθυμούν, παραμένει όνειρο θερινής νυκτός, να μεταταγούν δηλαδή στο Πολεμικό Ναυτικό, ξεκίνησε τη στρατιωτική του θητεία τον Ιούλιο του 2003. Ο Αλέξης παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα (ΚΕΠΑΛ) του Πολεμικού Ναυτικού, που εδρεύει στον Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη… σκληρή εκπαίδευση που προβλέπεται, έπειτα από περίπου πενήντα μέρες τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού στην… απομακρυσμένη περιοχή της λεωφόρου Μεσογείων, στο Πεντάγωνο. Δηλαδή, μέσα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Η σεμνή τελετή της ολοκλήρωσης της στρατιωτικής θητείας του προέδρου του ΣΥΝ έλαβε χώρα στις 28 Ιουλίου 2004 έπειτα από μια «σκληρή» και «επίπονη» παρουσία στις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, η οποία μάλιστα είχε διακοπεί για περίπου ένα τρίμηνο, καθώς κάνοντας χρήση νομοθετικής ρύθμισης είχε βρεθεί εκτός στρατεύματος για να είναι υποψήφιος σε εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτα τα παραμυθια για τις καταθεσεις εξωτερικου να σταματησουν γιατι μας δουλευουν ολοι.
    Μας λενε οτι εχουν λιστες, οτι ο Γιωργος ζητησε απο Ελβετια ονοματα , οτι ο Παγκαλος θα παει να φερει τα λεπτα κλπ.
    Ομως η υπουργος δικαιοσυνης της ελβετιας Widmer δηλωσε οτι η Ελλαδα δεν Θελει, επαναλαμβανω ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, πληροφοριες καταθετων,οχι οτι ουτεκαν ζητησε.
    Η πληροφορια ειναι σε πολα να newςblog.
    Παλι με παραμυθια θα μας κοροιδεψουν για να μην αλλαξουν τιποτα και να περνανε αυτοι καλα καιμεις χειροτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδια καντε και μια ερευνα για τους υπερπατριωτες-μεγαλοσχημους της περιοχης μας και θα βγαλετε λαυρακια.
    Λουφαδοροι α κατηγοριας.
    Επισης για βουλευτες και το κυριοτερο Δημοσιογραφους-αρχιλαμογια.
    Καλες οι πληροφοριες για τους αρχηγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενώ ο "εθνάρχης" Ανδρέας και μετέπειτα θαυμαστής του αλβανικού μοντέλου ΧΟΤΖΑ, κατόρθωσε να γίνει αμερικανός πολίτης και μάλιστα να υπηρετήσει τη θητεία του σε "βυσματική" και άκαπνη θέση του αμερικανικού ναυτικού. Όταν τα παιδιά των πραγματικών Αμερικανών σκοτώνονταν στα διάφορα μέτωπα του πολέμου, ο "κόκκινος" εμιγκράντης κουβαλούσε τις "πάπιες" του ναυτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα σχόλια σου για τους ζωντανούς φίλε 10:30. Οι νεκροί δεδικαίωται. Για τους ζωντανούς πολυδιαφημισμένους πατριώτες ούτε φωνήεν δεν θα γράψεις;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παίζει και βύσμα στο αμερικάνικο στρατό;;; Ε ρε τι μαθαίνει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 0 1002 να ξαναδιαβασει τις πηγες του. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ πχ για τον γρεφεα αρματων γιωργακη. Ξεχασε να μας πει ότι και ΑΥΤΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΘΗΤΕΙΑ. Γιατι;

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Γραφέας αρμάτων!!!!!!!!

    Στις 27 Νοεμβρίου του 1978 ο κ. Γιώργος Παπανδρέου -σε ηλικία 26 ετών τότε- παρουσιάστηκε στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα.

    Έκανε θητεία οκτώ μηνών αφού πρώτα εξαγόρασε το υπόλοιπο των 16 μηνών καταβάλλοντας 19.000 δραχμές και στις 7 Αυγούστου του 1979 απολύθηκε με την ειδικότητα του γραφέα.

    ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    Πλατυποδία

    Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσιάστηκε στο Ναυτικό τον Απρίλιο του 1977, διακόπτοντας την αναβολή του και απολύθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1979, έχοντας λάβει την ειδικότητα του διαχειριστή. Στη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων και ενώ υπηρετούσε τη θητεία του διαγνώστηκε ότι έπασχε από πλατυποδία.

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

    Θητεία με δόσεις. Όπως οριζαν οι νομοι τότε. Καμμία παρανομία λοιπόν.

    Στις 9 Ιουλίου του 1976 ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, απ’ όπου και απολύθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1976, αφού είχε καταβάλει 21.000 δραχμές για να εξαγοράσει τους 21 μήνες που δεν υπηρέτησε. Επειδή όμως έκανε θητεία μόλις τριών μηνών, εκλήθη ξανά τον Απρίλιο του 1977 και υπηρέτησε για ένα εξάμηνο ακόμη προκειμένου να συμπληρώσει το υποχρεωτικό εννεάμηνο.

    ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ

    Ο φαροφύλακας!!!!

    Ο γεννηθείς το 1938 νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρουσιάστηκε με την κλάση του 1959 στο Πολεμικό Ναυτικό.

    Έλαβε την ειδικότητα του διαχειριστή και υπηρέτησε στη φαρική βάση στον Πειραιά απ’ όπου απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 1961.

    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    Ι3 λόγω παχυσαρκίας

    Στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο παρουσιάστηκε και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τον Απρίλιο του 1986. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν «σημαντική παχυσαρκία» και τον χαρακτήρισαν Ι3. Δύο μέρες προτού πάρει στα χέρια του το απολυτήριο, ο σημερινός υπουργός Άμυνας κατέβαλε στο Δημόσιο 27.000 δραχμές προκειμένου να εξαγοράσει εννέα μήνες θητείας τους οποίους δεν υπηρέτησε νομιμως.

    ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

    Δεν του ταιριάζει το χακί

    Καταβάλλοντας 29.000 δρχ. στις 13 Δεκεμβρίου του 1975, ο κ. Απόστολος-Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος κατάφερε να εξαγοράσει 24μηνη θητεία και πεντάμηνη πρόσθετη υπηρεσία… Μπορεί να υπήρξε ένας από τους μακροβιότερους υπουργούς Άμυνας, αλλά δεν έχει υπηρετήσει στον Στρατό…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Στις 15 Ιουλίου του 1968 είχε κηρυχθεί ανυπότακτος εξωτερικού, ενώ στις 11 Οκτωβρίου του 1972 είχε χάσει την ελληνική ιθαγένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαυροσκούφης τα λέει όλα και μάλιστα εθελοντικά. Όσοι έχουν πάει ξέρουν τι σημαίνει μαυροσκούφης και ειδικότητα γραφέας αρμάτων δεν υπάρχει. Δεν εξαγόρασε θητεία ποτέ και ήταν Έβρο και Λήμνο. Επίσης ο γιός του Ανδρέας υπηρέτησε κανονικότατα στα ΛΟΚ χωρίς καμία διάκριση. Αυτό χαλάει την ιστορία του μη Έλληνα αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πες στον Ανδρουλακη της γενιας του πολυτεχνιου και της ρεμουλας οτι οικονομικος πατριωτισμος ειναι μια απαντηση πως το κομα του εχει προυπολογισμο 3 εκτ ευρο και κανει προεκλογικες εκστρατιες 300 εκ ευρο.
    Μονο τα αεροπλανα και λεοφωρια που νοικιαζει κοστιζουν μερικα εκατ ευρο. Που τα βρισκουν.
    Για το στρατο τωρα.
    Ειναι γνωστο οτι οι λεγομενοι πνευματικοι-καλιτεχνες-τραγουδιστες δεν πηγαν φανταροι παριστανοντας τους τρελους.
    Π.χ. σαβοπουλος,λαζοπουλος,τραιανταφυλοπουλος κλπ.
    Οι πολιτικοι μας ομως περασαν απ εξω απο οτι φαινεται παραπανω και εκριθηκας βλακες, και ανικανοι οταν εγιναν ,γραφεις, διαχιριστες,
    ,φαροφυλακες κλπ.
    Και μετα εγιναν υπουργοι και πρωθυπουργοι.
    Οταν ο στρατος τους εβγαλε αχρηστους στην κατωτερω βαθμιδα εμεις τους καναμε υπουργους.
    Και περιμενεται σωτηρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι περισσότεροι Ι3-4 ανευ όπλου επιλεγονται γραφεις ή αποθηκαριοι σε καθε μοναδα, σε ΑΡΜΑΤΑ ΠΕΖΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΚΛΠ. όλα τα λημματα με θητειες πολιτικων λενε για εξαγορα θητειας από πολιτικους και γιωργακη νομιμα ή άτυπα. κουλ. κουλ λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. γραφεας η αποθηκαριος υπαρχει στις μοναδες τεθωρακισμενων ειτε ΕΑΡΜ ειτε ΕΑΝ. οι ιστοσελιδες δικαιωνουν την εξαγορα θητειας απο γιωργο. ο καραμανλης υπηρετησε 24 μηνες (8 μηνες σε αντιτορπιλικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.