Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμφιλοχίας το βιβλίο του Νίκου Χούτα.


Το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμφιλοχίας και οι Εκδόσεις Γέφυρα πραγματοποίησαν την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Χούτα: «Ο Βουλευτής Βάλτου Χαρίλαος Τρικούπης. Το εκκρεμές και η επώαση μιας εκλογικής επανόδου (1895-1896). Η Ελλάδα σε αναζήτηση ηγεσίας» στην αίθουσα του Δημαρχείου Αμφιλοχίας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμφιλοχίας κ. Θεόδωρου Θεοδωρέλου ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δεύτερη διοργάνωση παρουσίασης βιβλίου με ιστορικό αντικείμενο εκ μέρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε διάστημα δυόμισι μηνών. Είχε προηγηθεί η παρουσίαση της έκδοσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του βιβλίου του κ. Νίκου Τέλωνα «Τα εν Καρβασαρά...». Ακολούθησε χαιρετισμός της κας.Θεώνης Χούτα εκ μέρους των εκδόσεων Γέφυρα με συνοπτική αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν το συγκεκριμένο εκδοτικό εγχείρημα. 


Στην συνέχεια η συντονίστρια της συζήτησης φιλόλογος κα. Ιφιγένεια Χριστοδούλου, αφού ανέγνωσε αποσπάσματα από το βιβλίο έδωσε τον λόγο στον πρώτο ομιλητή. Ο π. Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας κ. Παναγιώτης Κοντός με άμεσο και ευθύ λόγο αναφέρθηκε στον συγγραφέα και στα κυριότερα πλεονεκτήματα της μελέτης του. Το περιεχόμενο του βιβλίου αναλύθηκε με επιστημονικό και αναλυτικό τρόπο από την φιλόλογο και συγγραφέα κα. Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου η οποία και υπογράφει την φιλολογική του επιμέλεια. Τέλος, η ιστορικός και αρχαιολόγος κα. Τζίνα Παπαϊωάννου επικεντρώνοντας στα δύο πρώτα κεφάλαια του βιβλίου υπογράμμισε πολύ ζωντανά τα βασικότερα στοιχεία του ερμηνευτικού τους πλαισίου. Μια ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η ανάγνωση από την κα. Ιφιγένεια Χριστοδούλου -συνοδεία ανάλογης μουσικής- των εκλογικών τραγουδιών που είχαν ακουσθεί κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στον Καρβασαρά εμπνευσμένα από την βαλτινή παράδοση.


Εξάλλου κατά την διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκε βίντεο το οποίο επιμελήθηκε ο μουσικοτεχνολόγος κ. Χαρίλαος Τέλωνας και στο οποίο συμπυκνώνονταν με μοναδικό τρόπο αφενός τα κυριότερα σημεία του βιβλίου αφετέρου η επίκαιρη οπτική του. Στο τέλος της παρουσίασης ο κ. Νίκος Χούτας αναφέρθηκε στους λόγους συγγραφής του βιβλίου. Στην κατάληξη της ομιλίας του ενέταξε την αυθόρμητη πρωτοβουλία των Βαλτινών να προτείνουν και να εκλέξουν βουλευτή τους τον Χαρίλαο Τρικούπη στο βαλτινό ιστορικό κεκτημένο, την Αγωνιστική Βαλτινή Ιδέα. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απόστολος Κοιμήσης, ο π. Δήμαρχος Ινάχου κ. Αθανάσιος Τορουνίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αμφιλοχίας κ. Γιάννης Πρεβεζάνος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Έφη Καρδάρα, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί Βαλτινοί.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.