Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου: Απαράδεκτη η κωλυσιεργία για τον χαρακτηρισμό της μαρίνας – να αποδώσει άμεσα η διαχειρίστρια εταιρεία τις οφειλές της σε λιμενικό ταμείο και όσους εργάστηκαν στις εγκαταστάσεις της.


Είναι σε όλους γνωστό ότι το έργο της μαρίνας Μεσολογγίου αποτελεί ίσως μια από τις μοναδικές πλέον ελπίδες στην περιοχή μας για τουριστική και οικονομική ανάπτυξη, με δεδομένη την απαξίωση δομών και υπηρεσιών της πόλης (ΤΕΙ, Νοσοκομείο, 2/39 Σ.Π.).
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου παρακολουθεί με ιδιαίτερη σοβαρότητα τις διαδικασίες ολοκλήρωσης των εγκαταστάσεων αδειοδότησης της μαρίνας ως τέτοιου έργου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τον τελευταίο ένα (1) χρόνο τουλάχιστον διαπιστώνουμε τρία (3) πράγματα: 
α) Δεν έχει προχωρήσει η προβλεπόμενη χωροθέτηση και ο χαρακτηρισμός της μαρίνας, με αποτέλεσμα η διαχειρίστρια εταιρεία, να λειτουργεί προς το συμφέρον της και μόνο, την μαρίνα, ως πάρκινγκ σκαφών, χωρίς τις προϋποθέσεις και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την λειτουργία μιας Μαρίνας. 
β) Οφείλει προς το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας 25.000 ευρώ, δηλαδή την δεύτερη δόση που αντιστοιχεί, κάθε χρόνο και προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης (δηλαδή 50.000 το χρόνο). 
γ) Οφείλει – σύμφωνα με καταγγελίες – που επανειλημμένα έχουν έρθει στην Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου, ικανό αριθμό χρημάτων σε όσους εργάστηκαν στις εγκαταστάσεις της. 
Το θρυλούμενο λοιπόν – μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο – ενώ εισπράττει εκατομμύρια ευρώ δεν αποδίδει σχεδόν παρά ελάχιστα στην τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενους της περιοχής. 

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου καλεί: 
1) ΑΜΕΣΑ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν τις διαδικασίες οριστικής αδειοδότησης της μαρίνας, ώστε να μη λειτουργεί ως πάρκινγκ σκαφών. 
2) Την Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας να ενεργοποιήσει όρους της σύμβασης παραχώρησης για καταβολή του προβλεπόμενου μισθώματος και 
3) Την διαχειρίστρια εταιρεία της μαρίνας να καταβάλει ΑΜΕΣΑ τα οφειλόμενα σε όσους εργάστηκαν στο έργο. 
Τέλος δηλώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση καθιστούμε υπεύθυνες τις αρμόδιες αρχές και την διαχειρίστρια εταιρεία για τυχόν σκόπιμες ή μη παραλείψεις, οι οποίες κινούνται στην κατεύθυνση οφέλους αποκλειστικά και μόνο των συγκεκριμένων ιδιωτών και όχι του κοινωνικού συνόλου. 
Τέλος ζητάμε από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές να διερευνήσουν τα όσα αναφέρουμε και από τις ελεγκτικές αρχές της επιθεώρησης εργασίας να κινηθούν ανάλογα. 

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.