Ακυρώθηκε έργο του Δήμου Ξηρομέρου.


Ακυρώθηκε η απόφαση του Δήμου Ξηρομέρου, με την οποία είχαν εγκριθεί οι όροι δημοπράτησης έργου. Τα όσα προβλέπονταν στην διακήρυξη, είχαν χαρακτηριστεί παράνομα από το Σύνδεσμο Εργοληπτών Αγρινίου. 
Η πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αγρινίου να καταγγείλει εγγράφως τους παράνομους όρους δημοπράτησης έργου του Δήμου Ξηρομέρου έφερε τελικά αποτέλεσμα, όπως αναφέρει νεότερη ανακοίνωση του Συνδέσμου. Με απόφαση του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου, με την οποία είχαν εγκριθεί οι όροι δημοπράτησης του έργου : " Έλεγχος-συντήρηση-επισκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού και αντικατάσταση λαμπτήρων Δήμου ". 
Ο ΣΕΔΕ Αγρινίου είχε προχωρήσει στην καταγγελία για την προσθήκη παράνομων όρων στη διακήρυξη δημοπρατούμενου δημοσίου έργου του Δήμου Ξηρομέρου και είχε ζητήσει την ακύρωση του πραγματοποιηθέντος διαγωνισμού και την επαναδημοπράτηση του έργου με σύννομους όρους. Οι όροι που περιλαμβάνονταν στην διακήρυξη του έργου και που είχαν προκαλέσει την αντίδραση των εργοληπτών ήταν οι εξής: 
6) Ο μειοδότης υποχρεούται να δέχεται τις ̟παρατηρήσεις και υποδείξεις τουΔημάρχου, Αντιδημάρχου και να συμμορφώνεται με τις οδηγίες τους, γιακαθετί ̟που δεν προβλέπεται στην ̟παρούσα. 
7) Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτοί δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Ξηρομέρου, εγγεγραμμένοι στα Νομαρχιακά Μητρώα ή στα ΜΕΕΠ (με το αντίστοιχο ̟πτυχίο)».

Πηγή: ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

2 σχόλια:

  1. μιλανε οι.... εργολαβοι για παρανομους ορους σε δημοπρασιες κλπ. ελεος. τα δικα τους τα καταγγελουν οι συλλογοί τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ήταν αυτή η μόνη παρατυπία του Δήμου Ξηρομέρου .. για ποιο έργο και ποια δημοπράτηση μιλάμε αφού τα 9 στα 10 έργα τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι για ''μπανάνες'' το συγκεκριμένο έργο δεν έγινε και δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει ποτέ τα ποσά αυτά ήταν για να καλύψουν τις ''εθελοντικές'' κατά τα άλλα εργασίες στην είσοδο της πόλης του Αστακού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.