Κονδύλια ύψους 35 εκατ. ευρώ για αστικές αναπλάσεις στη Δυτική Ελλάδα.


Κονδύλια ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ τίθεται στη διάθεση των Δήμων και των δικαιούχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης.
Το «άνοιγμα» αυτού του μέτρου, τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, αποβλέπει στη δημιουργία υψηλής ποιότητας δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων, στον εκσυγχρονισμό των δικτύων υποδομής, στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, στην προώθηση της καινοτομίας και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στην αναβάθμιση του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος, στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών, στην προώθηση και ανάπτυξη των κοινωνικών υποδομών, στην προώθηση προσιτών συστημάτων αστικής μεταφοράς και στην εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. 
Ο Περιφερειάρχης στην αρχική του εισήγηση, κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης με εκπροσώπους των Δήμων της ενότητας Αχαΐας, υπογράμμισε την ανάγκη για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των δικαιούχων του προγράμματος, ώστε οι κατάλληλα προετοιμασμένοι Δήμοι να υποβάλλουν έγκαιρα τα σχέδια και τις προτάσεις τους, προκειμένου το όλο πρόγραμμα να «τρέξει» με γοργούς ρυθμούς και να αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι προς όφελος των πολιτών.
«Πρέπει να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ», τόνισε ο Απόστολος Κατσιφάρας που χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός «να υπάρχουν ακόμα και σήμερα μέτρα και δράσεις του ΕΣΠΑ που δεν έχουν προκηρυχθεί». Τέλος, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι την προσεχή Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι αντίστοιχη σύσκεψη για την ενημέρωση των Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας, την επομένη ημέρα Πέμπτη θα γίνει στον Πύργο σύσκεψη για τους Δήμους της Ηλείας και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η προκήρυξη του προγράμματος.
Στη συνέχεια της σημερινής σύσκεψης, ο Μάριος Χείρας εκ μέρους της Διαχειριστικής Αρχής, παρουσίασε ένα αναλυτικό οδηγό σχεδιασμού και εφαρμογής για τα Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αφορά πόλεις ή περιοχές πόλεων με μοναδική προϋπόθεση να έχουν πληθυσμό πάνω από 10.000 κατοίκους. Επιλέξιμες θεωρούνται περιοχές που εμφανίζουν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού και φτώχειας, περιοχές απότομης αλλαγής χρήσεων γης και δημιουργίας νέου αστικού χώρου, περιοχές αυθαίρετης δόμησης, περιοχές αστικής απαξίωσης, ιστορικά κέντρα πόλεων στο σύνολο ή σε τμήμα τους καθώς και δίκτυα αστικών κέντρων με ομοειδή προβλήματα, αποδεδειγμένη χωρική συνάφεια και διασυνδεδεμένη λειτουργικότητα.

Πηγή: PALAIROS NEWS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.