Το κυκλοφοριακό, ο πεζόδρομος και η ... κινητή αγορά προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης.



Άρθρο – Παρέμβαση του ΠΑΝΟΥ Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. 

Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο δεκαπενθήμερο στο Μύτικα – μεσούσης της θερινής περιόδου – δεν έχει προηγούμενο στα τελευταία τουλάχιστον δέκα (10) χρόνια. Η ολοκληρωτική και παντελής απουσία αστυνόμευσης έχουν καταντήσει τον κεντρικό δρόμο – πεζόδρομο του Μύτικα σε σημείο αναφοράς αυθαίρετης στάθμευσης, πώλησης και εμπορίας παντός είδους προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης (φρούτα, λαχανικά, ψάρια, είδη εξοχής, παιχνίδια κ.ά.), συνθέτοντας το παζλ αυτής της απαράδεκτης και θλιβερής εικόνας. Και βέβαια ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ Δήμος Ξηρομέρου και οι ανύπαρκτες αστυνομικές αρχές και όλοι μας ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ αδυνατούμε ΔΗΘΕΝ να δώσουμε λύση, τη στιγμή κατά την οποία καταλύεται κάθε λογική και νομιμότητα.
Δεν πάει βέβαια καιρός, που πέρυσι τέτοια εποχή εγκαλείτο ο πρώην Δήμος Αλυζίας για την αστυνόμευση, το κυκλοφοριακό και την ελεύθερη είσοδο – ακόμα και το απόγευμα και το βράδυ! – από διάφορους θεσμικούς ή μη φορείς. Σήμερα όμως, που η παραλυσία και η παρανομία έχει γίνει καθεστώς, που είναι όλοι όσοι έχουν θεσμικό ρόλο; Που είναι ο Δήμος και η τοπική κοινότητα; Που είναι η αστυνομία; “Περιοδεύει” στο αεροδρόμιο του Ακτίου για παν ενδεχόμενο… Ίσως όλα αυτά είναι ένα πρώτης τάξεως ΑΛΛΟΘΙ, για να μην κάνουν απολύτως τίποτε. 
Και έχω μια απορία στην οποία θα επανέλθω με ισχυρά και αδιάσειστα στοιχεία: Αυτό το ΜΟΡΦΩΜΑ που λέγεται Δήμος Ξηρομέρου, είναι Δήμος Ξηρομέρου ή Δήμος Αστακού; 
Δεν πειράζει όμως αγαπητοί φίλοι, θα έρθει σύντομα η εποχή που οι τοπικές κοινωνίες, όπως παλιότερα, θα αυτοθεσμίζουν τη λειτουργία τους όπως αξίζει σ’ αυτές. Πολύ σύντομα, να το ξέρετε. Εξάλλου δεν έχετε και τίποτα ουσιώδες να προσφέρετε στους δημότες πλέον. Αφήστε δε και τα ζητήματα τοπικής δημοκρατίας… Όλα πήγαν… υγιεινό περίπατο. Ελπίζω οι αρμόδιοι του Δήμου και της αστυνομικής αρχής να δώσουν άμεση λύση. Αυτή η τριτοκοσμικού τύπου κατάσταση πρέπει να λάβει τέλος. 
Αλλά θα μου πείτε, ένας ολόκληρος επαρχιακός θίασος που λέγεται Ελληνική Κυβέρνηση, ψάχνει να βρει… ταξί για τη μεταφορά του, εμείς θα δίναμε λύση σε ένα τόσο “μεγάλο” πρόβλημα; 

Υ.Γ. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι οι δημότες του πρώην Δήμου Αλυζίας θα καλούνταν από τις αρχές Ιουλίου μέχρι σήμερα να πληρώνουν τα κάθε είδους ανταποδοτικά τέλη στην έδρα του Δήμου στον Αστακό. Μιλάμε για το “θρίαμβο” της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τον ορισμό της απόλυτης ταλαιπωρίας. Τόσο καλά! Και εις ανώτερα…    

9 σχόλια:

  1. Ο ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΕ!!
    ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ.
    ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΙΓΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΝΩ!!
    ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ -ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ- ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΤΑ ΚΟΒΕΙΣ.
    ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΟΡΑΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά πλάκα μας κάνει ο Παπαδόπουλος? Τσίρκο ήταν ο πεζόδρομος του Μύτικα μια ζωή. Απο το πρωί ως το βράδυ. Το πρωί παζάρι και το βράδυ τραπεζαρία. Όποιος θέλει (και ήθελε) απλώνει (και άπλωνε) τα τραπέζια του μέχρι εκεί που θέλει (και ήθελε). Τι μας λέει τώρα? Τα ξέχασε τα χαϊρια του? Και μας το παίζει ο τιμητής των πάντων? Τώρα το αν ο Δήμος λέγεται Ξηρομέρου ή Αστακού είναι ένα άλλο θέμα που πολύ κακώς μπερδεύεται στην κουβέντα. Πάντως ξεμπερδέψαμε (ίσως και προσωρινά) από κάτι "παράγοντες" στυλ Παπαδόπουλου. Και τα έργα (καλά ή κακά) που επιχειρεί να κάνει η κάθε κυβέρνηση θα κριθούν και θα αξιολογηθούν από τούς πολίτες. Εσύ αφού θέλεις τέτοια κουβέντα γιατί δεν κάνεις την αυτοκριτική σου για τα πεπραγμένα σου? Ούτε κουβέντα. Άσε καλύτερα να μιλήσει κανένας άλλος για τις αστυνομίες και για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Η πολύ θεωρία μας έχει φάει σε αυτόν τον τόπο. Και ειδικά σε αυτό το χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα ανεφερθώ επί τους ουσίας σε αυτά που γράφει ο αγαπητός Πάνος και θα πω ότι έτσι ακριβώς είναι όπως τα γράφει και το σημαντικότερο κάτι πρέπει να γίνει να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Τα υπόλοιπα που αναφέρουν στα σχόλια τους παραπάνω αναγνώστες για τα πεπραγμένα του με την έννοια ότι δεν δικαιούται να μιλά γιατί σαν Κοινοτάρχης επί θητείας του τα ίδια γίνοταν προσωπικά τα θεωρώ σαν άλλοθι για να ακυρώσουμε τα σωστά που αναφέρει. Εγώ το σήμερα και το αύριο με ενδιαφέρει και αυτά που γράφει ο Πάνος είναι σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ. 7 Η ΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ, ΠΕΠΟΝΙΑ, ΠΑΛΙΑΤΖΗΣ, ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ. 7 Η ΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ.ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΤΙΚΑ)ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΟΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!! ΑΞΙΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή νομίζετε ότι δεν ενοχλούν κανέναν άλλο? Κοίταξτε όμως να δείτε ποιό είναι το πρόβλημά μου αγαπητοί μου 3:08 και 3:21. Μια φορά κι έναν καιρό στο Μύτικα είχαμε αστυνομία (π.χ.) και οι τελάληδες διαφέντευαν την πραμάτεια τους απο τις 7 το πρωί. Σήμερα δεν έχουμε αστυνομία και γίνεται το ίδιο πάλι από τις 7 το πρωί. Το αντιλαμβάνεστε το ζήτημά μου? Να κατακρίνουμε σήμερα και να ρίξουμε βολές? ΟΚ. Να δεχθούμε ότι ζούμε σήμερα σε ένα κράτος μπάχαλο που δεν έχει ούτε αστυνομία, ούτε παιδεία, ούτε υγεία, ούτε τίποτα? ΟΚ. 10 χρόνια κοινοτάρχης, με αστυνομία στο Μύτικα και γινότανε τα ίδια και χειρότερα. Σήμερα μας πιάσανε οι ευαισθησίες μας και ρίχνουμε τις σπόντες μας επειδή υπάρχουν μπλογκ και εφημερίδες που ψοφάνε να γράψει κάποιος ένα άρθρο για να γεμίσουν την ύλη? Καλό είναι κάποιες φορές να σωπαίνουμε όταν οι ίδιοι τα κάνουμε μαντάρα. Γιατί είμαι σίγουρος αγαπητοί ότι κι εσείς (όπως κι εγώ) ρίχνουμε τα μπινελίκια της ζωής μας σε όλους αυτούς της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που δημιουργήσανε όλο αυτό το μπάχαλο και τώρα έρχονται να μας φτιάξουνε "κράτος". Και ένας δεν βγήκε να πεί ότι τα κάναμε σαλάτα, συγγνώμη, θέλουμε να έρθουμε πάλι να τα φτιάξουμε και να επανορθώσουμε. Να πούμε κι εμείς ότι οι άνθρωποι κάνανε λάθη, ας δώσουμε μια (ακομα) ευκαιρία. Αυτό είναι το ζήτημά μου και στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ένας δεν έχει βγει να κάνει αυτοκριτική στα λάθη του. Μα ούτε ένας. Γιατί είμαι σίγουρος, ότι όταν μιλάς με το παιδί σου (αν είναι λίγο μεγάλα σαν τα δικά μου) θα σου έχει πεί ότι εκεί έκανες λάθος. Και επειδή είσαι σωστός πατέρας και θέλεις να το μεγαλώσεις με κάποιες αρχές, έχεις παραδεχτεί το λάθος σου. Δεν είναι κακό. Ίσα ίσα. Είναι το ζητούμενο. Διότι (το ξαναγυρνάω στούς "πολιτικούς") έχουμε γεμίσει ημιμαθείς και θεωρητικούς παντογνώστες. Την αγανάκτησή σου για τους πρωϊνούς τελάληδες την αντιλαμβάνομαι και την ασπάζομαι και έχω την ίδια και περισσότερη. Όπως και τόσα άλλα που δεν έγιναν για το χωριό μου, τότε που και έπρεπε αλλά και που μπορούσαν να γίνουν. Και ερχόμαστε τώρα και το μόνο που μας απασχολεί είναι οι τελάληδες και (από σχόλιο σε προηγούμενη ανάρτηση άλλου συγχωριανού) η προσπάθεια που έγινε φέτος για να μπεί μια τάξη στο λιμάνι. Το αν μπήκε ή όχι ας το δούμε από το Σεπτέμβριο. Αλλά ας τα δούμε και όλα μαζί. Όπως για παράδειγμα το μπάχαλο με τη στάθμευση, για ακόμα μια χρονιά (που να κυκλοφορούσε και ο κόσμος που έχει έρθει, θα γινόμασταν Ομόνοια με πορεία μέρα μεσημέρι). Και όπως πάντα γράφω ας δούμε κι εμείς τις ευθύνες μας, και ο Δήμος, και οι επαγγελματίες και οι πολίτες και η αστυνομία και όλοι. Κάποτε έγραφε στην εφημερίδα ότι Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Τώρα ας τα ακούσει, γιατί ο βασιλιάς είναι ξεβράκωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η φωτογραφια που αναρτησε ο διαχειριστης ειναι ευγλωτη. Τα λεει ολα. Κορνιζα να γινει.
    Το ψυγειο στη μεση του δρομου και το ταξι παρκαρισμενο στο πιο στενο μερος του δρομου.
    Τα ιδια ηταν και περσυ και προπερσυ.....που ζουσε ο πανος τοτε?
    Ας αρχισουν οι τοπικοι απο αυτα τα απλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φίλε 3:55 δικαιούται ο άνθρωπος να πάει και διακοπές, μη το γυρίσουμε και στα παράλογα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναγνώστες πείτε την άποψη σας με κόσμιο τρόπο και θα αναρτηθεί.

    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.