Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας φλέγεται.


Γράφει η Βάσω Βήττα.

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από χθες το μεσημέρι στην Κορπή του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, η οποία αυτή την ώρα, λόγω των ανέμων, κινείται προς τα Παλιάμπελα και τη Βόνιτσα. Αν και βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά από την κατοικημένη περιοχή, η πυροσβεστική υπηρεσία δίνει βαρύτητα από εκείνη την πλευρά. Ήδη επιχειρούν ένα αεροσκάφος τύπου καναντέρ και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, ενώ οι δυνάμεις της Π.Υ. Λευκάδας έχουν ενισχυθεί και με άλλες από την Πρέβεζα και τα Γιάννενα.
Παράλληλα στις 12 περίπου τη νύχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στην Πογωνιά στη θέση Αράπης, σε δύσβατη περιοχή την οποία τρεις ώρες αργότερα κατάφεραν να σβήσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, αφού στο σημείο ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν πυροσβεστικά οχήματα.
Η φωτιά της Στάνου βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ήδη πέρασε προς την πλευρά της Κατούνας στην περιοχή Βελαώρα, όπου κατέκαψε εκτός από τη βλάστηση, αγροτικές αποθήκες και στάβλους απ’ όπου οι ιδιοκτήτες τους πρόλαβαν και απομάκρυναν τα ζώα. Και εκεί επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πηγή: Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.