Δελτίο τύπου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου.


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ 45 – (30200) – ΤΗΛ. 26310-22281 – (FAX 26310-25251) 
Αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθ. 346/1955 απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου 

Μεσολόγγι 17/9/2011 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συνεδρίασε στις 15-9-2011 το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου. Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν το Δ.Σ. στην συνεδρίασή του ήταν το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην εταιρεία ΚΑΛΑΣ Α.Ε., ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, το Νοσοκομείο, η εργασιακή εφεδρεία, η ΜΑΡΙΝΑ Μεσολογγίου και η λειτουργία της ΔΕΥΑΜ. Ως προς τα παραπάνω θέματα το Δ.Σ. κατέληξε στα εξής:
Για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην ΚΑΛΑΣ Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι πρέπει άμεσα να αποδοθούν ευθύνες, να ενεργοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να ελεγχθεί το καθεστώς απασχόλησης στην εταιρεία σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία. 
Για το θέμα της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ – η οποία τείνει να γίνει αιώνια – ζητάει άμεσα από το κράτος, τις τράπεζες και την εταιρεία την ενεργοποίηση των όρων της σύμβασης ώστε να ξεκινήσει πάλι το έργο. 
Οι εξελίξεις στον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου απαιτούν αφ’ ενός την καταβολή των οφειλομένων στους εργαζόμενους από την εταιρεία που διαχειρίζεται τον χώρο και αφ’ ετέρου την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων (πυρασφάλειας, ασφάλειας λειτουργίας, σωστής εναπόθεσης κ.λπ.) ώστε να μην λειτουργεί ως ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ. 
Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου επιβεβαιώνει την πάγια και σταθερή θέση του για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην περιοχή. Κάθε άλλη ενέργεια υποβάθμισης και απαξίωσή του μας βρίσκει καθολικά αντίθετους. Επισημαίνουμε δε για μια ακόμη φορά σε όλους τους τόνους ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα. 
Στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας και του τυφώνα που σαρώνει πλέον τις εργασιακές σχέσεις, μία λύση αντίστασης υπάρχει: Συσπείρωση στα σωματεία, επαγρύπνηση και εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ο αγώνας αυτός θα είναι διαρκής και δύσκολος. 
Η ΜΑΡΙΝΑ Μεσολογγίου παραμένει δυστυχώς ακόμα parking σκαφών και οι πάντες είναι στο απυρόβλητο. Καλούμε τους φορείς και την δημοτική αρχή να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες ώστε το έργο αυτό να γίνει πραγματικά αναπτυξιακός πυλώνας απασχόλησης στην περιοχή μας. 
Τέλος σχετικά με τα προβλήματα της ΔΕΥΑΜ έγινε συζήτηση στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων για την καλύτερη λειτουργία της και την βιωσιμότητά της, καθότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να κανείς να σκέφτεται την ιδιωτικοποίησή του. 
Όσον αφορά τα έκτακτα χαράτσια που καλούμαστε να πληρώσουμε, το Ε.Κ. Μεσολογγίου σύντομα θα πάρει πρωτοβουλίες ώστε να δημιουργηθεί ένα κίνημα ανυπακοής και αντίστασης στην φορομπηχτική πολιτική σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. 

Το Γραφείο τύπου 

του Ε.Κ. Μεσολογγίου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.