Βρέθηκαν σημαντικά αρχαία λουτρά κοντά στον Αστακό. Πάνε για «θάψιμο»;


Σε μια σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν οι αρχαιολογικές υπηρεσίες του Νομού καθώς μετά από ανασκαφές ήρθαν στο φως πολύ σημαντικά και οργανωμένα δημόσια ρωμαϊκά λουτρά στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα μετά τον Αστακό.
Η θέση στην οποία βρέθηκαν θα μπορούσε να είναι ιδανική αν δεν εμπόδιζε κάπως. Κι ο λόγος είναι πως βρέθηκαν σχεδόν πάνω στο δρόμο και πολύ κοντά στη θάλασσα σε μια περιοχή που καταλήγει στο Πλατυγιάλι και ήδη έχει επιχειρηματική δραστηριότητα ενώ στο μυαλό πολλών αναμένεται να αποκτήσει και περισσότερη.
Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες που φιλοξενεί στο νέο φύλλο της και η εφημερίδα «Μαχητής», υπάρχει ο φόβος ότι τα δημόσια ρωμαϊκά λουτρά θα σκεπαστούν προκειμένου να μην ανοίξει ένα θέμα που θα καθυστερήσει επιχειρηματικές κινήσεις στην περιοχή.
Η διαδικασία επισήμως λέει ότι θα αξιολογηθούν και αν δεν είναι κάτι εξαιρετικό θα χαρτογραφηθούν και θα τεθούν στα υπόψιν. Ανάλογες πρακτικές έχουν ακολουθηθεί και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και μέσα στις πόλεις του νομού κυρίως με βυζαντινά ευρήματα που δεν θεωρήθηκαν πολύ μεγάλης ιστορικής αξίας.
Το θέμα είναι να μην γίνουν βιαστικές κινήσεις και να αξιολογηθούν σωστά και να μην έχουμε fast track ενέργειες, αλλά ότι προβλέπεται. Γιατί κανονικά, σε περίπτωση που πρόκειται για κάτι αξιόλογο, πρέπει να αναδειχτούν και να αποτελέσουν προορισμό. Μην ξεχνάμε ότι στην ευρύτερη περιοχή ο ρωμαϊκός πολιτισμός άκμασε (ίσως και σε βάρος του ελληνικού στοιχείου, ασφαλώς) ενώ μερικά χιλιόμετρα μακριά έγινε η μεγαλύτερη ναυμαχία του Αρχαίου Κόσμου, στο Άκτιο, που καθόρισε την Ιστορία για πολλούς αιώνες, όπως και τη μοίρα της Ρώμης ειδικότερα, πλην όμως ελάχιστα έχει αναδειχθεί.

Πηγή: ΑΓΡΙΝΙΟ NEWS

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.